Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim tiste, ki jim je to uspelo…. sinuzitis:(((

Prosim tiste, ki jim je to uspelo…. sinuzitis:(((

Pred enim letom so mi operativno uredili, sčistili sinuse – kronični sinuzitis, pretin poravnali, imela sem res hude težave…celo zimo prehladi, zamašen nos, gnojni izcedek…

Evo zdaj pa spet čutim, da se po hudem prehladu notri nekaj dogaja. Spet že cel mesec izcedek. Naj gre vse skupaj nekam. Je možno, da se mi zadeva spet tako hitro ponovi??

In veliko vprašanje; ALI JE MOŽNO S ČEM TO PREPREČITI??? Obstaja kaj, da me reši muk in še ene operacije?? Si lahko sama kako pomagam, morda z alternativo???

ja in to večkrat, tudi pozimi kar na morje, glavo not in večkrat potegnit slano vodo skozi sinuse, pomaga sto posto.

Tudi pri meni so se vneli sinusi prvič pred okrog 4-imi leti in od takrat naprej imam vsako leto probleme. Oz. sem jih imela. Od lanskega leta pa vsakič ko začutim sinuse (težko razložim, ampak tisti, ki imajo večkrat vnetja sinusov točno vejo, kdaj se začnejo spet polniti z gnojem) začnem jemati sinupret. To mi pomaga in celo tako uspešno, da sem sedaj že več kot eno leto brez vnetja. Pred tem pa sem poskušala z obilnim spiranjem, raznimi eteričnimi olji in paro, itd. Mi ni pomagalo nič.

Veliko truda bo treba vložiti, da popraviš imunski sistem.

Gibanje na svežem zraku, čimveč surove zelenjave in sadja….

V času vnetja sinusov pa počitek in trikratdnevno inhalacije… (najbolj se obnese star babičin recept: v lonec daj cca 2 l vode, zavri, dodaj pest kamilic in malo mete), pusti pokrito nekaj minut, nato se vsedi pred lonec, pokrij z brisačo preko glave in lonca in vdihavaj paro, cca 15 minut… V začetku ko je bolj vroče se oddaljiš, ko se ohlaja vdihavaš iz bližine. Vmes si zavrti kakšno prijetno glasbo, da bo čas hitreje minil) potem glavo toplo zavij in še kakšne pol ure počivaj. Inhalacije so koristne za obnosne votline, pa tudi za kožo na obrazu.

Če je res hudo gnojno vnetje, pojdi po antibiotik.

Kot prvo – ob prvih znakih sinupret. Ta vsakič ponovno vedno prime, v enem dnevu.
Če je zelo hudo jaz grejem sinuse z infra lučko (imam tisto masažno ročko), naredim si inhalacijo močno slane vode, notri dam 1! kapljico olja čajevca (tea tree) ampak res eno, ker je močno ko vrag. Potem pa v posteljo, po navadi se zadeva umiri.

Poskusi homeopatijo pri izkušenem homeopatu.

Predvidevam, da je bilo s strani ORL sicer vse narejeno, a za vsak slučaj – je bila kakšna alergija izključna? Kaj pa kvaliteta sluznice? Je pa znano, da znajo bit te zadeve trdovratne. Osnova vsega naj ti bo vedno uradna medicina, a nič ne škodi, če malo razmišljaš v smeri morebitnih psihičnih vzrokov za tvoje stanje (čakre in z njimi povezana prepričanja – npr. v konkretnem primeru: ti gre kakšen odnos, ki se ga ne moreš znebiti, močno na živce?). Nekateri pohvalijo tehniko EFT oziroma tapkanje. Krepitev imunskega sitema pa itak.

alergija
jaz sem izločila pšenično moko, pa je bolje, ne pa še čisto v redu, bolečin nimam več, imam pa še vedno zabit nos (imam alerg. testiranje čez dva meseca)

imunski sistem, črevesna flora, sluznice – to je vse povezano

Jaz bi si spirala nos s fiziološko. Skozi eno stran not, skoz drugo ven. Odkar vsak dan to delamo v familiji, je veliiiko manj prehladov in podobnih težav.
Poguglaj: NETI

pred leti sem se tudi sama menila za operacijo, pa so mi lepo povedali, da se zna vseeno ponovit. Tako da sem rekla, da bom raje še malo počakala. Počasi sem se navadila prepoznat začetke nabiranja. Uporabim pršilo za nos, ki sem ga na recept dobila pri zdravnici. In pridno izpiram nos. Včasih sem to počela z veliko fiziološke, zdaj sem začela uporabljat NETI.
Sem ga dobila za darilo že pred časom, pa mi je bil hudo čuden. Odkar sem prvič poskusila, pa vidim, da je občutek super in res pomaga.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close