Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika prosim pomoč

prosim pomoč

Igram se s kuhom…in mi je uspel! V kruhomatu. po vseh začetniških težavah, je uspel nahitrem programu. Potem pa narihtam, da mi speče ponoči. Dam isti recept, le nastavim 7 ur naprej…In dobim ven ZBIT, trd kruh, ki je vzhajal le napol. Kruh je padel dol, jaz pa ne vem, kaj delam narobe.
Mi lahk kdo pomaga. Imate izkušnje s tem? Kaj naj naredim?

Moje zelo dobre izkušnje so sledeče (kruh pečem vsak dan):
Najboljša recepta sta sledeča:
1. 500 ml vode + 700 g. kakršnemkoli moke (ne pa koruzne) + 2 merci soli + ena žlička sladkorja + 1 vrečka DIGO kvasa ali pol kocke svežega = hitri program TAKOJ (1,58 min).

2. 300 ml vode + 200 ml tekočega jogurta + 2 merci soli + ena žlička sladkorja + 1 vrečka DIGO kvasa ali pol kocke svežega = hitri program TAKOJ (1,58 min).

Če pa programiraš peko vnaprej pa logično vedno pade v sredini skupaj in sicer zato ker kvas že deluje vnaprej, potem pa dol pade.

Veliko sreče Jelena

Si dala svež ali suh kvas? Če se ne motim so punce tukaj povedale da s svežim kvasom in vnaprej naštimanim programom kruh prav dobro rata (Mica je bila tista se mi zdi, nisem pa sigurna). Jaz tega programa sploh še nisem sprobala….

Za peko “čez noč” dam vedno suh kvas in pazim, da se kvas ne dotika vode in soli. Najprej dam mokre stvari, nato sol, moko in gor kvas.

Delam enako kot Asja in mi vedno uspe.

Po mojih izkušnjah je potrebno pri peki kruha z normalnim programom (tudi s časovno zamaknitvijo) zmanjšati količino kvasa. Odkar upoštevam ta nasvet (kulinarika.net) je moj kruh lepo zaobljen in dovolj rahel.
Na 60 dag moke dam 4 dl tekočine, 2 merici soli, 1 žlico sladkorja, 2 žlici olivnega ali sezamovega olja, 1 merico suhega kvasa, ki ga posujem po vrhu moke in pazim, da ne pride v stik s tekočino.
Pri hitrem programu pa dam na 5o dag moke 1 vrečko suhega kvasa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close