Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Prosim pomoč- smrdim

Prosim pomoč- smrdim

Živjo

Zadnje dva tedna se mi nekje 2x dnevno zgodi, da naenkrat zavonjam isti smrdeč vonj kot po gnilem. Zdi se mi, da prihaja iz želodca ali malo višje (pljuča?). To traja le nekje 2 minuti, potem pa mine. Nikoli v ležečem položaju, redko ko hodim, ponavadi po jedi ali ko se sklonim. Vonj je res obupen, seveda grem k zdravniku, ampak če morda ima katera kaj pojma, kaj bi lahko bilo. Tudi v ustih dobim neprijeten okus, občutek. Refluks verjetno ni, saj me nič ne peče. Stara sem 55 let.

Hvala

to kar vohaš je vonj kisline v želodcu.

Ampak ne bi refluks tudi pekel, saj draži požiralnik zaradi kisline? In fizično ničesar ne čutim, da bi mi prišlo nazaj gor.

Hvala

ni nujno. odvisno od občutljivosti sluznice. eni imate pač želodec iz rostfraja (metaforično rečeno)

želodčna kislina če pride v ustno votlino greni, ne peče.

lahko še jaz svoj piskrček pristavim

zna res biti želodec takrat je tudi zadah. kaj je pa to ko se mi spahne po gnilih jajcih resnično čisto tak je okus vonj? hb je to zelo zelo redko se mi zdi kadar ga pri hrani biksam.

načeloma ga vsak dan že več let. očitno spadam med tiste z rosfrajastim želodcem 🙁

hvala vsem

Vonj po gnilih jajcih sem imela, ko sem bila stara 15 let in sem med tednom skoraj stradala, ker sem živela v dijaškem domu in pač nisem mogla jest tiste hrane polne olja, potem pa sem se čez vikend … ne ravno prenajedla, ampak sem pojedla več, kot bi sicer. Navadno se mi je tak vonj – spihovanje po gnilih jajcih pojavilo ob nedeljah – konec vikenda, ko sem pojedla zadnji obrok, ki je vedno vseboval sendvič iz suhe salame in sira, pa še kaj zelenjave. Če sem preveč pojedla (sicer sem take postave, da ne jem dosti), sem ob problemih s spihovanjem dobila še drisko.

Jaz sem mnenja, da je problem v hrani. Pomisli kaj takega ješ, kar bi lahko bilo pokvarjeno, neustrezno skladiščeno, …
Upam, da sem kaj pomagala.

Ta gniloba je morda povezana z vodikovim sulfidom, plini v črevesju. Tebi se verjetno vse skupaj začne že prej “razkrajati” ali pa se ti obrača ravno obratno, gre gor namesto dol k vetrovom. Ne vem pa, če je to razlog.
Pojdi do zdravnika in pazi pri prehrani, tudi na to, da je dobro prežvečena, da bo dobro prebavljena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close