Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prosim kakšen fin recept-borovnice

Prosim kakšen fin recept-borovnice

Živjo,
imam babi, ki groooozno rada nabira borovnice, kar je super. Problem je samo v tem, da sem jaz sedaj noseča in se svežih ne upam jesti, ker se jih ne da ne vem kako oprat ( nevarnost za toksoplazmozo)-so pa ful zdrave. Ima morda katera kakšen recept za borovničev kolač ali kaj podobnega v katerem so borovnice “toplotno obdelane”, se pravi, da niso sveže v kremi ali nadevu.
Hvala že v naprej..
Liza

Lahko narediš borovničev zavitek, enak postopek kot pri jabolčnem.
Testo vzameš lisnato ali pa sama narediš vlečenega.
Če boš delala vlečenega, ga malo pokapljaj z oljem, potrosi z drobtinami, nadevaj z borovnicami in sladkorjem, lahko poliješ z malo kisle smetane in zviješ. Preden ga daš v pečico, celega premaži z kislo smetano.

Borovničevi muffini so tudi zelo dobri.
Pa pita; delaš s krhkim testom, po vrhu potrosiš borovnice, čeznje lahko tudi sneg iz beljakov. Je ful dobro. Jaz ponavadi to naredim z ribezom.

Ali se lahko pri peki biskvita uporabijo tudi zmrznjene borovnice,
jih je potrebno prej odtajat.

Sicer sem pa naredila naslednje pecivo iz svezih borovnic:

biskvitno testo peces 15 minut, potreses z borovnicami, prelijes z zmesjo
skute, kisle smetane in sladkorja ter cez preostanek biskvitnega testa, pa nazaj v pecico za cca. 1/2 ure.

natasa

Hvala za dobre ideje…na štrudl sploh nisem pomislila…
pozdravčke
Liza

Joj, borovnicev strudel je res takooo zelooo dober. Na Pokljuki ga je svoj cas ” teta Mara” pekla poleti vsak dan in imela je stalne goste.
Dober tek Babi

Pri peki biskvita ali muffinov vedno uporabim zamrznjeno sadje – če sem ga odtajala (npr borovnice), so bili tudi muffini take prav neprivlačne barve. Zamrznjene definitivno.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close