Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosi, da ji dam denar, zato ker se nisem pripela, čeprav se nisem mogla

Prosi, da ji dam denar, zato ker se nisem pripela, čeprav se nisem mogla

Seveda da si odgovorno 🙂 Ker jih ti sprejmeš v svoje vozilo in ti zaupajo, da je tvoje vozilo ustrezno opremljeno za njihovo varnost med tvojo vožnjo. In dolžan si jih opozorit – priveži se, ker če te policaj dobi, boš ti plačal kazen- jaz sem te pa opozoril, da se priveži – ker : That’s The Law…..
[/quote]

In zdaj si odkrilo toplo vodo? O mati moja…

Tako se zmenite, meni se zdi to dober kompromis.

In zdaj si odkrilo toplo vodo? O mati moja…
[/quote]

dej ne bit pametno preveč, no…. raje preveri, če je v tvoji gari vseh 5 varnostnih pasov delujočih. Ker ti na tehničnem pregledu vozila, če ugotovi da niso, ne podaljša veljavnosti/ustreznosti vozila 😛

Seveda da si odgovorno 🙂 Ker jih ti sprejmeš v svoje vozilo in ti zaupajo, da je tvoje vozilo ustrezno opremljeno za njihovo varnost med tvojo vožnjo. In dolžan si jih opozorit – priveži se, ker če te policaj dobi, boš ti plačal kazen- jaz sem te pa opozoril, da se priveži – ker : That’s The Law…..
[/quote]

Resno?! Dost žalostno je, da moraš odraslega opomnit, da se je treba pripet, medtem, ko to ve že vsak otrok.

Resno?! Dost žalostno je, da moraš odraslega opomnit, da se je treba pripet, medtem, ko to ve že vsak otrok.
[/quote]

Ja smrtno resno; si kot voznik za volanom dolžan, opozorit odraslega, da se ti priveže, sploh če je tisti na zadnjem sedežu opit in še toliko bolj pogumen, da on se pa privezal ja ne bo – ker tudi ti odgovarjaš za njegovo življenje. -saj ga voziš. Zavarovanje za sopotnike v svojem avtomobilu po polici imaš? S tako miselnostjo, kot je tvoja, si ga čimprej uredi :)))

Ja smrtno resno; si kot voznik za volanom dolžan, opozorit odraslega, da se ti priveže, sploh če je tisti na zadnjem sedežu opit in še toliko bolj pogumen, da on se pa privezal ja ne bo – ker tudi ti odgovarjaš za njegovo življenje. -saj ga voziš. Zavarovanje za sopotnike v svojem avtomobilu po polici imaš? S tako miselnostjo, kot je tvoja, si ga čimprej uredi :)))
[/quote]

1. Ne prevažam pijancev, ker jih v mojem socialnem krogu niti ni.
2. Ne poznam človeka, ki ne bi vedel zakaj je tam pas in kakšne so posledice, če ga ne uporabi.
3. Zamenjaj ti svoj socialni krog, ker te očitno ogroža.
4. Beri točko 1 in 2
5. Se mi ne da več ukvarjat s tabo

Podpis.

1. Ne prevažam pijancev, ker jih v mojem socialnem krogu niti ni.
2. Ne poznam človeka, ki ne bi vedel zakaj je tam pas in kakšne so posledice, če ga ne uporabi.
3. Zamenjaj ti svoj socialni krog, ker te očitno ogroža.
4. Beri točko 1 in 2
5. Se mi ne da več ukvarjat s tabo
[/quote]

Naštevanje v prazno po točkah je znak zajedljivega in žaljiegao bitja, ko mu zmanjka argumentov. Spare this crap for someone else though….

Jaz osebno v tem primeru plačam polovico. Za ostalo se ne premaknem. Povedala si, da pas ne deluje, torej je vedela, ti pa si se kljub temu peljala z njo. Sicer pa kot je nekdo zgoraj omenil, a se res nisi mogla delati, da si primeta?

Za vse ostale, ki tako veselo pametujete, veste koliko ljudi se vozi pijanih, nepripetih, telefoni pa brez izpita? Avtoričina druščina se je vsaj trudila. Mislim, da bi moralo biti več kontrol. Pa ne za tiste, ki se vozijo 5 km/h preveč.

Po zakonu potnik, ki se vozi nepripet, plača globo sam. Konkretno pomeni, da si dobila plačilni nalog na svoje ime.
Nauk: Preden začnete z izmišljeno zgodbico, preverite dejstva.

Kdo plača globo za nepripetega sopotnika?

Kdor ni pripet z varnostnim pasom, mu grozi globa 120 evrov. Enako velja za vse sopotnike v avtomobilu. Uporaba varnostnega pasu je na sedežu, kjer je pas nameščen, obvezna. Vsak odgovarja zase in tako lahko globo prejme nepripet polnoletni potnik na zadnjem sedežu, ne voznik, ki pripetosti ni preveril oziroma sopotnika nanjo ni opozoril. Če je nepripeta mladoletna oseba, globo dobijo starši oziroma voznik avtomobila.

Zadaj so pasovi za 3 ljudi. Ce en ni delal se bi lahk prestavla svojo rit na delujocga, al pa bi vsaj pas prek sebe potegnila da zgleda pripeto. Kazen placa tisti, ki ni pripet.

Ah dej nehi. Glumis da si se hotla pripet. Roko na srce, ne verjamem ti niti besedice. Samo hoces sebe prikazat kot dobro njo pa kot hudica. Dej ji tistih 120€ alpa bod tih. A resno misls da ti kdo verjame? Ce si tok pametna bi zataknila pas cez, lih zarad policajev. Si pa res ena muka ej.

Kokoš bla si pijana in se nisi znala prpet in zdej so ti drugi krivi, boga reva voznica je hotla neki dobrga nardit pa se ji je v glavo odbilo

Evo to je dobrota, nekoga pelješ, ta dela pizdarije na koncu boš pa še plačal, ti plačaj saj si bila ti v prekršku, Bog ne daj pa da se zaletite, bi jo tožila za vse tudi za strgane gate kateri ti je porivač na žurki strgal…

Odgovoren je voznik.

Vse ostalo je balkansko prelaganje odgovornosti v smislu “eee ja nisan zna, jaoo nisan bio ja kriv, pa kod mene radilo, e pa šta čemo, jaoo pa daj mi se znamo, može ovako, mže onako… ) NE! Dokler nisi pripet, voznik ne sme speljat.

Verjemi da te nobena več ne bo pelala, kako babše glupo nisi moglo držat tisti pas kot da je zapet pa ne bi bilo problema.

Še vedno je odgovoren voznik, ki ni hotel počakati, da se potnica presede na sedež, kjer varnostni pas deluje.

Kaj se pa vozite z neizpravnimi kantami in še ponujate “usluge” s katerimi riskirate vaše in tuje življenje ?

Aha, ker tako fejkanje rešuje v primeru nesreče?
… saj ni čudno da gre svet v maloro ko fejkate, glumite, lažete… in pometate stvari pod preprogo namesto se z njimi soočate fejs tu fejs, pa če ne prej v popravilu varnostnega pasu pa v popravilu lastne neodgovornosti v plačilu kazni. nekateri temu rečejo karma, je pa v bistvu le vzrok in posledica, akcija in reakcija.

Saj ni čudno da je kot je, torej po vaše pokličem taxi in rečem pelji me tja in tja , vidim da naju ustavlja policaj, jaz se namerno in iz škodoželjnosti odpnem ker računam da bo kasiral voznik.
Pa bo res kasiral voznik ?

naročim vožnjo s taxijem, na pol poti se odpnem in se nočem več pripet, voznik vožnje ni opravil do cilja torej me mora vreči ven iz avta ali pa peljati naprej vedoč da je v prekršku.
Ker pa me je morda vrgel ven iz avta na plačam ker ni izpolnil vožnje do cilja.

Vsi kateri zagovarjate da je voznica kriva zagovarjate zadnji dve situaciji kot bi ustrezali potniku.

zaradi varnosti, bi mogla bit pripeta, kaj pa če bi se naredila nesreča ti pa nepripeta, kdo bo bolj nasankal? Pa ni nujno, da bi bla voznica kriva nesreče, lahko kakšen norc prileti v avto, ti pa nisi pripeta zadaj, kdo bo pol plačeval?

Hmm…kako to,da je dobila tvoja znanka kazen in ne ti? Ko so nas ustavili policisti,torej zadaj sta sedela sestra in njen fant,ki seveda nista bila pripeta s pasom,jaz sem vozil,sem bil pripet,pravtako tudi moja partnerka in je policist pogledal najprej dokumente in šele nato opazil,da nista pripeta s pasom…in ja,poklical ju je ven,in sta dobila onadva kazen in ne jaz,ki sem vozil….vsi smo seveda že polnoletni….

Hmm…kako to,da je dobila tvoja znanka kazen in ne ti? Ko so nas ustavili policisti,torej zadaj sta sedela sestra in njen fant,ki seveda nista bila pripeta s pasom,jaz sem vozil,sem bil pripet,pravtako tudi moja partnerka in je policist pogledal najprej dokumente in šele nato opazil,da nista pripeta s pasom…in ja,poklical ju je ven,in sta dobila onadva kazen in ne jaz,ki sem vozil….vsi smo seveda že polnoletni….
[/quote]

Nehajte prodajati pravljice.

Za nezavarovan tovor in nepripete potnike odgovarja voznik. Dokler tovor ni zavarovan in potniki vsi privezani ne spelješ. Če oseba zavrača varnostne ukrepe ga itak nisi dolžan peljat.

Povečini pa vem, da ljudi sploh ne briga koga vozijo in kako dokler se ne zgodi pizdarija. In, da tudi če jim rečeš da tvoj pas ne dela jih dosti vztraja “ne kompliciraj sej mamo bliz, sej se ne bomo zaletel” in ignorirajo dejstvo, da bi bilo dobro ustavit in odpravit težavo.

Malomarnost na vseh straneh, predvsem pa pri vozniku, ki se očitno SVOJE odgovornosti z vožnjo drugih ne zaveda.

Dodatno vprašanje:
Roke gor, kdo ima pri zavarovalnici sklenjeno polico, ki pokriva tudi potnike ?

No, če je bil pas na sedežu zataknjen in se nisi mogla pripeti, si imela več možnosti. Opozoriti voznico PREDEN je speljala in bi zadevo rešili, ali pa se preprosto presesti na 2 druga sedeža, ki sta še zadaj. Tako da krivda je v celoti na tebi in bodi toliko fer, da kazen tudi plačaš.

Kaj ti ni jasno??? Placa tisti, ki naredi prekrsek. Ce se ti nisi zapela potem.. Ceprav ne vem kako to da dobi kazen voznik in ne..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close