Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prosena kaša pri kosilu

Prosena kaša pri kosilu

Kako skombinirati proseno kašo pri kosilu? Imate kakšen dober recept? Sama jo jem le z mlekom..

Jaz pa vedno pest prosene kaše vržem v zelenjavne juhe.

N

zakaj za kosilo, če je lahko to super večerja?

tudi jaz jo jem kuhano na mleku + dodatki (npr žlica marmelade, ali samo sladkor, ali potenstano sadje,…..)

Enkrat sem jo naredila z jurčki.
Mi pa ni glih ne vem kako dobra…

Mi jo imamo kot kašoto namesto rižote. Recepta ti ne znam napisat, ker vsakokrat delamo po principu kar-je-pač-pri-roki.

Koliko časa pa kuhate to zadevo?
Prihajam iz okolja, kjer teh zadev nismo nikoli kuhali doma in ne poznam, tudi vprašati nimam koga. Sem jo pred kratkim kupila in kuhala 15 minut, kot je navedeno na embalaži, pa se mi je zdela še trda… Je potrebno predhodno namakati? Hvala za kak koristen nasvet!

Dober je tudi narastek iz kaše z zelenjavo – kašo skuhaš v osoljeni vodi cca 15 minut in pustiš da popije vso vodo, če kaj ostane odliješ. Zelenjavo podušiš na olivnem olju (bučke, paprika, stročji fižol, brokoli, korenje… kar pač imaš) toliko da je še hrustljavo. To lahko zmešaš s kašo ali naložiš v pekač v plasteh. Poliješ z mešanico jajc in smetane, lahko dodaš malo sira. Za kake pol ure v pečico da se zapeče. Lahko je priloga h kakim zrezkom ali samostojna jed.

meni je prosena kaša božanska, a ne na mleku, temveč kuhana skupaj z ogromno, ogromno čebule (da en tak dober žmoht, da je za umret), ki jo lahko tud odstraniš ali pa kuhana skupaj s krompirjem (nekje 1/3), ki naj se delno razkuha. Njami. Kot priloga, seveda. Kuham pa dlje, dokler vidim, da še pije tekočino, ker trde, da jo čutim pod zobmi, pa ne maram.

s tem smo se začeli privajati na proso:

http://1331999.blogspot.com/2008/11/laice-od-tikvica-sa-prosom.html

in je odlično !

…zdaj ga kuham v vseh možnih kombinacijah – podobno kot riž.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close