Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosena kaša – kako

Prosena kaša – kako

Pozdravljeni!

A otrokom (ca. 2 leti) kuhate proseno kašo?

Kako se jo skuha (res ne vem). A se proso prej namaka, koliko časa se to kuha.

Hvala za vsako idejo, ker res ne vem. 🙁

P. S.: Če ima katera še kak dober recept s kako kašo, kosmiči (na mleku) za večerjo, bom vesela.

Jaz kašo zvečer namočim (daj kar veliko vode v večjo posodo, ker se precej napne). Zjutraj jo nato skuham v mleku. Včasih dodam jabolko, kakšno suho slivo, sladkor ali med… Skratka, po želji in okusu. Moji fantje jo imajo pa radi tudi z ocvirki.

Sicer pa imata sinova rada tudi kosmiče, skuhane v mleku in oslajene z medom, polento, gres, kuskus (namesto, da zavreš vodo in ga streseš noter, zavreš mleko in ga streseš noter). Dodam suho ali sveže sadje.

LP

Hvala!

ni treba namakati kaše

http://www.zito.si/index.php?id=290&action=84

Ojla!

Kuham samo bio kašo, ki je drobnejša in boljšega okusa kot navadna.

Kuham jo v vodi, samo deset minut, malo posolim. Dodatki po okusu: malo masla ali kokosove maščobe, lahko sladke smetane, sadje,…

je najbolj zdrava oblika ogljikovih hidratov

Lp

Enako kot medenka!

Nikoli ne namakam, pred kuhanjem jo malce sperem.

Kot prilogo jo kuham v vodi, ki jo malce osolim, zavrem, zmanjšam ogenj, pustim ca 5 minut, potem vgasnem in stoji še enih pet minut, potem takoj precedim. Nimam rada razkuhane.

Uporabljam pa jo tudi kot riž za rižoto, s tem, da spije mal več vode (1:3 in dodajaš po potrebi), meni je to ful dobro. Potem jo zakuham včasih v kakšno zelenjavno juho, namesto kakih rezancev ali testenin. zelo okusno.

Še boljši okus pa ima kvinoja, zelo podobna stvar kot proso. Tudi priporočam.

Našemu špicu sem v prvem letu veliko kuhala proso, predvsem v juhicah in kot rižoto. Na mleku pa še danes ne mara.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Meni se sicer ne dopade, jo pa dostikrat kuham hčerki (10 m) – ali samo kuhano na vodi kot prilogo ali pa na čebuli popražim razno zelenjavo (kar je v hladilniku), dodam kašo in zalijem – podobno kot rižoto in počakam, da popije vso vodo.

Prej nič ne namakam, pa je kar hitro kuhana, v kakih 10 ali 15 min.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close