Prometna nesreča
Pozdravljeni!
Pred dobrim tednom sem imel “prometno nesrečo” – v narekovajih zato, ker sta na avtu vidni sami dve praski.
Stal sem v križišču, za mano še nekaj avtomobilov. Očitno je možakar za mano domneval, da bom speljal in se je s svojim avtomobilom “naslonil” na mojega. Škoda res ni bila videti nič posebnega – dve praski na odbijaču, zato sva se dogovorila, da ne kličem policije. Dal mi je svoje podatke (naslov, tel, emšo, št. osebne) in mi naročil, naj avto peljem k cenilcu ter da se potem slišiva.
No, res se bil pri cenilcu, zadeva vseeno ni tako nedolžna, kot je bilo sprva videti in cenilec je škodo ocenil na cca 80.000 sit.
Ko sem možakarju to omenil, je rekel, da ga zaj…, da on sploh ni imel nobene nesreče in naj ga več ne kličem.
Kaj lahko naredim zdaj? Avto je od staršev (mimogrede star je 14 dni) in se mi zdi prav, da jim ga popravim.
Kakšen nasvet?
Hvala!
Aljaž
P.S. V avtu nisem bil sam, zraven je bil sošolec, drugi voznik je bil v avtu sam – če to kakorkoli olajša zadevo.
Ne razmem, da nekateri še vedno padate na lepe besede in poštenost voznikov. Če ne podpiše evropskega poročila in ne prizna pisno krivde, obvezno poklicati policijo, drgače se lahko, pod nosom obrišeš.
Druge variante ni, kot da mu samo enkrat poveš, ker bo drgač on imel večjo škodo, če ne bo poravnal svoj dolg v 14 dneh.
P.S., Če se je samo naslonil, potem po mojem mnenju ni moglo biti nobene škode. Saj današnji odbijači prenesejo tudi drk do 10 km/uro brez škode. odvisno od tipa vozila. Če si pa imel toliko škode, te je pa moralo malo prestavit naprej. To ti povem iz lastnih izkušenj.