Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija program za konvertiranje mpeg v drug format

program za konvertiranje mpeg v drug format

Potreboval bi kakšen program za konvertiranje mpeg formata v avi ali pa kateri drug format. Kar iščem po netu je vse več ali manj plačljivo. Ali obstaja kaj freeware in kje?

Na začetku foruma najdeš post z linki na freeware programe. Gotovo bo vmes tudi zate kaj primernega. Drugače pa googlaj. Vse več je brezplačne robe.

VirtualDub-MPEG2 uporabi…
http://fcchandler.home.comcast.net/stable/

Z njim pa delaš takole:
Zaženeš VirtualDub-MPEG2, File, Open Video file, pri Video nastaviš Fast recompress, pri Audio pa Source audio in Direct stream copy…
Potem Shraniš kot (Save as AVI) in počakaš da skompresira…

Snezko, ODLIČNO! Najlepša hvala.

Snezko, še nekaj. Zakaj pa je sedaj konvertirana datoteka .avi tako velika? Iz 43Mb mpeg je nastalo 2.8Gb avi. Ali se da to kako zmanjšat ali pa “prestavit” v kak drug format?

Tam ko klikneš na Video, pojdi še na Compression in si izberi kodek s katerim boš kompresiral, pravtako lahko nastaviš framerate in vse ostalo,
najbolje da izbereš ali Divx, ali pa Xvid kodek in potem še v njegovih nastavitvah (Configure) nastaviš vse potrebno…

Snežko, ali mi lahko pomagaš še z enim (mojim) vprašanjem oz. (tvojim) odgovorom. Sedaj sem uspešno skompresiral vse file v avi format in je tudi lepo slišati zvok na vseh posnetkih s kamere. Edino kar je problem je to, da je slika kar precej izgubila na kvaliteti. Opazil sem, da so datoteke .avi za približno polovico manjše od izvornih mpeg. Uporabil pa sem divx kompresijo, ostalo sem nastavil tako kot si mi opisal zgoraj. Ostalih nastavitev za divx nisem tikal. Ali mogoče veš, zakaj je slika sedaj slabša?
Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close