PROFESIONALNI VIZAŽIST
pozdravljeni, ker me kot veèina žensk veseli kozmetika, bi si želela
delati tudi kot vizažistka. zanima me kako je s poklicem pri nas, je
dosti delovnih mest? kako je z izobraževanje, kaj priporoèate samo
teèaj ali prav izobrazevanje. katere sole priporoèate? meni je sicer
vseeno kje bi se šolala na teèaju ali kakšnem izobrazevanju, skrbi me
predvsem kje nato najti zaposlitev, ali se splaèa redna, ali je to
drugaèe honorarna zaposlitev. pri posameznem izobrazevanju me zanima
koliko letnikov je, koliko izpitov, kateri predmeti… in kakšna so
plaèila pri vizažistih? pa lp
Pozdravljena
Postavila ste kar veliko vprašanj, zato vam bom poskušala odgovoriti na vsako zastavljeno vprašanje posebej.
Najprej nekaj besed glede šolanja.
V Sloveniji se lahko opravi NPK (nacionalno poklicno kvalifikacijo) za poklic vizažista. S pridobljenim certifikatom NPK boste lahko delo vizažista opravljali povsem legalno.
NPK vizažist/vizažistka izvajajo:
Akademija inovativnosti ( )
in ZTI ()
Cene so različne, vendar bodite pozorni na število ur in program.
V Sloveniji se lahko udeležite tudi različnih seminarjev in tečajev (na katerih lahko pridobite tudi diplomo, certifikat), vendar vam ne da poklica, zato boste lahko strankam samo svetovali ne boste jih pa smeli mazati.
Prav se mi zdi ko razmišljate v smeri kje dobiti potem zaposlitev. Vedeti morate, da je zelo veliko punc, katere si želijo opravljati ta poklic, zato je konkurenca res velika. Samo nekaj vizažistk pa lahko dejansko živi samo od tega.
V kolikor imate resnično željo po tem poklicu vam svetujem, da pričnete z delom že danes.
Brez poklica vizažist lahko iščete delo promotorjev raznih kozmetičnih hiš v drogerijah, tam boste z vsakodnevnim stikom strank pridobili veliko izkušenj.
Delo vizažistov je lahko redno ali honorarno, na žalost pa še vedno velikokrat brez plačila, sploh na začetju kariere.
V kolikor imate še kakšno vprašanje ga zastavite. Upam, da sem vam z odgovorom kako pomagala.
Preberite si kratko reportažo o vizažistki Tamari Kosar
Gospa Tatjana ne bi se mogla strinjat z vašim odgovorom da ne more dekle nuditi ličenja stankam,ravno v torek sem se udeležila sestanka na Akademiji za inovativnost kjer se formira društvo za vizažiste,maskerje,stiliste in kostumografe.Dekleta se lahko udeležujejo tečajev in potem se prijavijo samo na izpit ali pa šole ličenja na AI ali ZTI.Menim da je tukaj večji problem pri zaposlitvi,name se je pa obrnilo zelo veliko deklet,ki so končale šolo ali posamezne tečaje ampak na žalost kaj ko jih ne moremo zaposliti,seveda jim skušam pomagat z nasveti in priporočili,drugače ga.Tatjana pa so mi vaši odgovori zelo všeč ker so zelo obširni.Želim vam lep dan in veliko uspeha
Mogoče sem se malo narobe izrazila, da ste me napačno razumeli, vendar mislim, da sva enakih misli.
Res je, da lahko dekleta ali fantje v kolikor imajo dovolj predhodnega znanja opravijo samo izpit na omenjenih šolah, da pridobijo poklic vizažist/ka.
V kolikor dekle ali fant nima končane ustrezne izobrazbe ne sme (zaradi zakona) opravljati te dejavnosti. V kolikor pa imate drugačne informacije bom pa zelo vesela če me popravite.
Prav tako se strinjam, da je največji problem teh deklet in slab ščepec fantov pri njihovi zaposlitvi, saj jo pridobijo samo najboljši in najbolj vstrajni in še to ne vsi.
Forum je zaprt za komentiranje.