Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prodati zlatnino

Prodati zlatnino

Vidim, da se pojavljajo številni lokali, kjer odkupujejo zlatnino. Se splača?
Jaz imam kar nekaj zlatnine, ki je ne nosim, nisem vezana nanjo, je premajhna , v glavnem že par let leži in je ne uporabljam.
Pa bi jo prodala, je to smiselno?
Se dobi kaj denarja za en prstan, zapestnico?

Odvisno od teže in od karatov (največkrat je to 14 karatno zlato – oznaka 585 na notranji strani prstana). Potem mislim, da je odvisno tudi od tega, če so v zapestnici oziroma prstanu kakšni kamenčki. Zakaj ne vprašaš pri zlatarju, on ti bo ocenil, ti se pa naprej odločaj?

Ja, 585 ima vsa zlatnina, ki jo imam.
Bom morala res stopit do zlatarja. Vem sicer, da dobiš plačano kot za lomljeno zlato. Samo neki prstani in zapestnice mi res že več let leži in vem, da jih ne bom nikoli nosila.
Sem mislila, če je mogoče kdo kaj poskusil prodat.
Recimo, če je nova zapestnica (brez kamenčkov) 150€ in koliko je potem dobil, ko je prodal.
Prav jezna sem, ko ljudje kupujejo draga darila (v mojem primeru zlatnino), ki jih pa obdarovanec ne želi imeti. Meni je bilo neprijetno, ko sem dobivala ta draga darila prvič zato, ker so darovalca veliko stala, drugič pa zato, ker mi darilo nikoli ni bilo všeč.
Razmislite preden delite draga darila, če jih obdarovanec sploh želi. Raje finančno majhno darilo, ampak takšno, da je iz srca in bo obdarovanec vesel.

Danes kupujejo iz srca tako, da kupijo čim dražje. S tem se pokaže veliko srce ali pa denarnica, hmm. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja, eni žal mislijo, da se da z denarjem vse kupit.
Kako žalostno je dobit drago darilo, ki ni iz srca. Raje eno samo čokolado ali pa ne vem par nogavic, ki mi bodo prav prišle in je vse iz srca kot pa draga zlatnina, ki ni samo draga, ampak je tudi ne nosim.

Nekoč se je bolj kupovalo zlato, sedaj je veliko nakita takega ali drugačnega tudi v drugih trgovinah. Jaz sem postala kar lena na tem področju in nosim zelo malo nakita (kakšni uhani, morda prstan), tako da sem tudi sama prodala nekaj zlata pred enim letom.

Mislim, da imajo v Slavoniji eno tako fajn pesmico “Ne meću se dukati na cvijeće, već na onu (curu) koju nitko neće”. Dukati so vedno pomenili bogastvo. Torej, če ni bila nevemkakšna ženska, potem je bila vsaj bogata. :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close