Prodati zlatnino
Ja, 585 ima vsa zlatnina, ki jo imam.
Bom morala res stopit do zlatarja. Vem sicer, da dobiš plačano kot za lomljeno zlato. Samo neki prstani in zapestnice mi res že več let leži in vem, da jih ne bom nikoli nosila.
Sem mislila, če je mogoče kdo kaj poskusil prodat.
Recimo, če je nova zapestnica (brez kamenčkov) 150€ in koliko je potem dobil, ko je prodal.
Prav jezna sem, ko ljudje kupujejo draga darila (v mojem primeru zlatnino), ki jih pa obdarovanec ne želi imeti. Meni je bilo neprijetno, ko sem dobivala ta draga darila prvič zato, ker so darovalca veliko stala, drugič pa zato, ker mi darilo nikoli ni bilo všeč.
Razmislite preden delite draga darila, če jih obdarovanec sploh želi. Raje finančno majhno darilo, ampak takšno, da je iz srca in bo obdarovanec vesel.
Danes kupujejo iz srca tako, da kupijo čim dražje. S tem se pokaže veliko srce ali pa denarnica, hmm. 🙂
Nekoč se je bolj kupovalo zlato, sedaj je veliko nakita takega ali drugačnega tudi v drugih trgovinah. Jaz sem postala kar lena na tem področju in nosim zelo malo nakita (kakšni uhani, morda prstan), tako da sem tudi sama prodala nekaj zlata pred enim letom.
Mislim, da imajo v Slavoniji eno tako fajn pesmico “Ne meću se dukati na cvijeće, već na onu (curu) koju nitko neće”. Dukati so vedno pomenili bogastvo. Torej, če ni bila nevemkakšna ženska, potem je bila vsaj bogata. :))
Forum je zaprt za komentiranje.