Prodajna pogodba
Pri sebi imam prodajno pogodbo za nakup novega stanovanja. Nič še ni podpisano, saj se hočem prej prepričat, da bo vse pravilno. Eno vprašanje imam. Ko sem agenta spraševal, koliko se da zinžat ceno, mi je ponudil opcijo, da približno 1/3 zneska plačam “na roko” prodajalcu. NA ta znesek bi potem dobil 8.5% popusta, ker pač prodajalec ne rabi plačat davka, saj bo znesek na pogodbi potem toliko nižji. Mi je pa agent rekel, da se mi to ne splača, če bi potem stanovanje prodal prej kot v 3 letih od časa prevzema.
No, v glavnem, znesek na pogodbi je zdaj res nižji za to 1/3 celotnega zneska. Me pa zanima, ali ni tak način prodaje rizičen za prodajalca. Kako je on zavarovan? Saj mene menda nič ne zavezuje, da tisti znesek tudi dejansko plačam. Saj ne, da razmišljam o tem, zanima me samo če je tu kaka caka. Jaz bom vesel, če bom postal lastnik tega stanovanja brez nepredvidenih težav.
Pa vprašaj agenta sedaj, če ti ni jasno.
Podpisa pri notarju ne boš ti overjal, temveč prodajalec.
Na tak način se da znižat ceno in veliko jih poznam, ki so to tudi storili. Ali boš tudi ti storil pa je odvisno samo od tebe.
Lahko nekam napišete, da gre dejansko za višjo kupnino, kot piše v pogodbi vendar vseeno bi bilo v primeru, da ne bi želeli prodajalcu plačati celotne (taprave) kupnine, to potrebno dokazovati na sodišču s pričami (agent?).
Ma to res ni nek bavbav po mojem mnenju, če ti prodajalec da tako nižjo ceno, le stanovanja ne prodajaj v roku 3 let ali pa boš moral potem storiti enako kot tvoj zdajšnji prodajalec. Napisati bi moral nižjo kupnino v pogodbo od dejanske.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.