Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine prodaja stanovanja

prodaja stanovanja

Je mogoče kdo v ”tej krizi” prodal ali kupil stanovanje? Mi ga namreč prodajamo vendar nas nobeden niti ne pokliče kaj šele da bi prišel na ogled. Ker se nam mudi s prodajo smo na intenet dali najnižjo ceno med podobnimi stanovanji a se ni nič spremenilo. Sedaj se bojim da ne bi kdo pomislil da je kaj narobe s stanovanjem ker ima glede na ostale nizko ceno. Ker se nam pač mudi s prodajo imam občutek da ga ne bomo nikoli prodali.

Ste v podobni situaciji,kot še veliko drugih.
Trg zdaj praktično stoji.
In kar je najhuje, ni prav nobene garancije,da bi to stanovanje lahko prodali, za recimo, 30% nižjo oceno (poznam primer..).
Ne preostane drugega, kot postavit primerno ceno in vztrajati

Čas prodaje se bo pa v prihodnje podaljševal tudi na več let..

Žal..

In v “več letih” bodo nepremičninski agenti pocrkali od lakote, ljudje se bodo spet tlačili v garsonjerah in banke bodo kredite metale za vsakim, ki jih bo še prišel povohat?
Nič od tega, borg. Samo cene bodo padle tja, kamor spadajo, pa se bo spet vse uredilo.

Kaj cene nepremicnine ne bodo vecno rasle? 🙂

Mi smo kupili. Ampak je bila nuja, ker smo se stiskali (tenutno se še) v premajhnem najemniškem stanovanju. Po enoletnem iskanju se je pojavilo stanovanje, ki nam je po razporeditvi in legi ustrezalo. čeprav je bilo nesramno drago, am je uspel nakup brez kredita z denarno pomočjo širše familije.

cene bodo verjetno res padle, ampak to je vse vprašanje časa.Kdor res potrebuje stanovanje, ima denar in se na trgu pojavi tako, da mu je všeč , verjetno kupi tudi sedaj.

Takšnih, ki izpolnjujejo naštete pogoje, je izredno malo. Je pa na drugi strani mnogo takšnih, ki nimajo denarja, krediti so predragi in čakajo na padec cen.

Se bolj redko oglašam, ker se mi ne da s pametnjakoviči tu na forumu prepirat. Cene v Ljubljani so že padle za 20% in so zaenkrat v prostem padu. Že investitorji so začeli govorit (Hilda Tovšak danes za Finance), da je nujen padec stanovanj in da česa drugega ni pričakovat. Kmalu bo vsem jasno, da včerajšnje cene niso bile dolgoročno vzdržne niti realne. O tem že nekaj časa težim.

Disa:

lokacija, letnik, površina, lega, cena…? Jaz kupim; po primerni ceni seveda. Za keš.

Se bolj redko oglašam, ker se mi ne da s pametnjakoviči tu na forumu prepirat. Cene v Ljubljani so že padle za 20% in so zaenkrat v prostem padu. Že investitorji so začeli govorit (Hilda Tovšak danes za Finance), da je nujen padec stanovanj in da česa drugega ni pričakovat. Kmalu bo vsem jasno, da včerajšnje cene niso bile dolgoročno vzdržne niti realne. O tem že nekaj časa težim.

Disa:

lokacija, letnik, površina, lega, cena…? Če je v Ljubljani na dobri lokaciji in po dobro kupim; po primerni ceni seveda. Za keš.

tendi na nepremičninskem trgu se lahko opazujejo v obdobju vsaj enega gradbenega cikla, to je vsaj 4-6 let, ne pa po nekaj člankih v raznih rumenih časnikih

taka raven debat pa samo dokazujejo, da velika večina Slovencev še vedno in po 20 letih kapitalizma ne razume posebnosti dejavnosti v tržni ekonomiji

Odlično borg. Trend padanja se je začel z sunkovitim zaustavljanjem števila sklenjenih poslov pred enim letom in se tekom tega leta lepo razvil v padanje cen. Uradne statistike bodo to krepkeje zaznale šele v poročilu za drugo polletje 2008. Trend padanja bo trajal nekaj let – se strinjam.

Nepremičninski posredniki, ki imajo kanček pameti in bi radi kaj prodali, so že začeli pritiskati na stranke, naj znižajo prodajne cene. Kupci se pa treznijo in nočejo odpreti denarnice…

Cene kot npr. okoli 110.000 EUR za cca 50 m2 starega stanovanja v Lj niso več nič neverjetnega. Pred pol leta je bilo to med 130.000 in 150.000 EUR. Še pada. Realna cena starih stanovanj v množičnih soseskah je okoli 1.000 EUR/m2. Za ta denar se da kupiti stanovanje na Dunaju, v Berlinu… Da ne govorim, da imajo tam 2 do 3 x višje dohodke.

In, borg, morda bi se lahko zamislil nad svojim nerazumevanjem trga. Kakšne vrste dokaz pa ti potrebuješ, da boš dojel, da se je trend obrnil?

saj ne govorim da trend padanja cen ne drži.Trdim pa, da je to del normalnega cikla.
In, @Naključni bralec, ker poznaš zadeve tudi veš, kaj je eden predpogojev za trg-namreč voljni prodajalci in voljni kupci. Kupcev za te cene sedaj ni, prodajalci ne želijo prodajati po drugačnih teh cenah, zato bo prišlo do pat položja.

Trg se bo pa prej ali slej ponovno vzpostavil in šele takrat bo možno govoriti o realni ravni cen. Vmes so pa seveda možni ekcesi, jasno. In da bo ena od posledic tudi repozicioniranje cen je tudi jasno, seveda..
Dokazi-prav tam, kjer ti iščeš primerjave-Avstrija in (malo manj) Nemčija, kjer so imeli in imajo podobno dinamiko trgov.

borg; se strinjam in nimam kaj dodat.

igor.amegin@gmail.com

Stanovanje se nahaja na Vrhniki v mestu, v starejši (kompletno obnovljeni) 5-stanovanjski hiši, 64 kvadratov, del hiše v kateri se nahaja naše stanovanje je nadgrajeno leta 2004. Stanovanje je res lepo, brez kakšnih skritih napak, vendar smo prisiljeni prodati ker nam je zmanjkalo financ za nadaljevanje gradnje hiše. Cena: 115.000
Lp

disa: Pokličite go. Alenko na nepremičninsko agencijo Veber. So dobri (se opravičujem za reklamo) in morda najbolje pokrivajo ta del Slovenije. Če vam oni ne bodo mogli pomagat nimam idej. Mene Vrhnika ne zanima.

Zdravo Disa!
Tudi jaz sem dala oglas na internet o prodaji enosobnega 45m2 atrijskega stanovanja, pred dvema mesecema, pa ni bilo odziva, razen dveh agencij.
Ponovno sem oglasila v Salamonovem oglasniku, kjer sem ceno spustila za 10.000 eur, pa tudi ni klicev. Neverjetno!
Verjetno je vseh malo strah kaj bo s krediti, oz.večina čaka, da padejo cene nepremičnin. LP

glede padanja cen vam povem iz prve roke: sem dala oglas v začetku junija,
160.000€ sem postavla ceno..v Lj, skoraj v centru..
Če bi ga hotla prodat, bi dobila sedaj 120.000€, tko da lahko sami opazite “očitno razliko” v ceni.
Ker mi ga ni pa treba pod nujno prodat, ga tudi še ne bom oz. če ga sploh kdaj bom.
Tko da…

Ti pa si res bistra…glede na to da ga za 160.000 nisi mogla prodat, je več kot možno, da je bila cena že takrat 120.000, kajne?

”Prepiranja” oz. besede alla koliko je posameznik bister ali ne so čisto nepotrebne. Na forumu smo zato, da si izmenjamo mnenja. Glede stanovanj in kreditov pa menim, da cene nepremičnin ne bodo tako drastično padle, za naslednje leto napovedujejo kakih 7% nižje cene, kar se tiče kreditov pa menim, da jih bo vedno težje dobiti, tako da je pomoje čisto vseeno kdaj kupiš stanovanje. To je samo moje mnenje. Lp

Pravilno. junija si pač naredila osnovno začetniško napako, ki jo dela ogromno samozavestnih prodajalcev.. Če bi takrat bila malce manj požrešna in nastavila ceno 1450.000, bi stanovanje prodala.
sedaj pa neprodaja ni več stvar cene, ampak psihologije. Kupcev preprosto ni.

disa in maja!

Ne izgubita upanja! Jaz sem prodajala nepremicnino,ko je trg kar cvetel.Eno leto sem cakala,vmes ze obupala,cena je bila nizka,ni se mi slo za denar,pac pa za spremembo…po enem letu se je pojavil resen kupec.

Mislim da je bolje,da nimata tezav z neresnimi kupci in goljufi,ki so se sedaj seveda poskrili..resni kupci bodo vedno obstajali in ko bo pravi cas,bosta prodali.

Spoštovani!

Mene pa zanima kaka je cena za stanovanje na Bledu, ki se nahaja pod Blejskim gradom na strani Pokljuke….lokacija je zelo mirna in lepa, stanovanje pa meri 32,00 m2. Počasi ga bomo začeli prodajati vendar me zanima kako ceno naj zastavimo, ki naj ne bo previsoka niti prenizka?

Hvala lepa za pomoč.

Odvisno od starosti in ohranjenosti, dostopa,ali ima kaksen razgled, ali je to garsonjera ali enosobno stanovanje vpisano v zemljiško knjigo?, ali je to blizu angleškega oz.irskega PUBA, m2 neto?
Predvidena okvirna cena 75.000-85.000 EUR

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close