Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prodaja stanovanja, prepis na hči

Prodaja stanovanja, prepis na hči

Dragi moji. Vem, da me boste sedaj obrali do kosti pa vendar. Sem lastnica 2 stanovanj, ki sta obe potrebni temeljite prenove, enega mi je med zadnjo poplavo uničilo. Rada bi prodala stanovanje v katerem biva hči, pisano pa je name. Malo sem povprašala agenta kako je s prodajo in izvedela, da bom morala plačati poleg vseh provizij še kapitalski dobiček, ki bo kar visok, ker sama nisem prijavljena na naslovu nepremičnine, ki bi jo prodala. Zanima me, kako zmanjšati kapitalski dobiček? Če stanovanje prepišem na hči, ki je na naslovu prijavljena že od rojstva, je potem namesto 20%, stopnja kaj nižja?

Najprej hcerki podaris stanovanje, neobdavceno ker je prvi dedni red, potem ga hci proda. Ampak sem skoraj sigurna, da mora ona imeti 4 leta stalno prebivalisce od takrat, od kar je lastnica. Kapitalski dobicek je tako samo na razliko med prejsnjo in zdajsnjo vrednostjo. Dokazujes lahko tudi vlaganja v stanivanje, kar se odsteje. Pa v kupoprodajno pogodbi napises del zneska kot za opremo stanovanja, ta znesek se ne steje v kupnino.

Odgovor na objavo uporabnika
Carnic, 29.07.2021 ob 14:56

Najprej hcerki podaris stanovanje, neobdavceno ker je prvi dedni red, potem ga hci proda. Ampak sem skoraj sigurna, da mora ona imeti 4 leta stalno prebivalisce od takrat, od kar je lastnica. Kapitalski dobicek je tako samo na razliko med prejsnjo in zdajsnjo vrednostjo. Dokazujes lahko tudi vlaganja v stanivanje, kar se odsteje. Pa v kupoprodajno pogodbi napises del zneska kot za opremo stanovanja, ta znesek se ne steje v kupnino.

Madonca si ti BUTASTA!

Lahko ga podari hčerki, davka na darila res ne bo, bo pa vseeno morala plačati KAPITALSKI DOBIČEK, odmerjen od vrednosti razlike med vrednostjo ob pridobitvi in vrednostjo ob odsvojitvi (darovanje hčerki).

Če je hčerka tam prijavljena od rojstva je to stanovanje v tvoji lasti že veliko let 20+ za kar ne plačaš kapitalskega dobička.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close