Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prodaja rabljene stvari preko bolhe

Prodaja rabljene stvari preko bolhe

Prodali bi rabljeno kolo. Kupec naj bi bil na drugem koncu Slovenije in pravi, da bi kolo prevzel kurir od Poste Slovenije, kupnino pa naj bi nakazal vnaprej. In zdaj je poslal kao nek link, da je na posti zamrznjen znesek kupnine in bi morala jaz vpisati srevilko svoje kartice in CVV, da bi kupnino na kartico dobila.

Je to ze kdaj kdo prakticiral ali gre za poskus kraje osebnih podatkov?

Hvala za pomoc.

Tisti, ki nakazuje denar na tvoj račun, ne potrebuje tvoje CVV kode.

Nateg. Kupnino naj ti nakaže na TRR. pa ti je verjetno ne bo ker hoče zlorabiti kartico. Reči naj ti na TRR nakaže pa se sigurno ne bo več oglasil. Pa poročajo nam kako se je izteklo

Nateg. Kakšen CVV?

Odgovor na objavo uporabnika
Prodaja*, 29.07.2021 ob 15:42

Prodali bi rabljeno kolo. Kupec naj bi bil na drugem koncu Slovenije in pravi, da bi kolo prevzel kurir od Poste Slovenije, kupnino pa naj bi nakazal vnaprej. In zdaj je poslal kao nek link, da je na posti zamrznjen znesek kupnine in bi morala jaz vpisati srevilko svoje kartice in CVV, da bi kupnino na kartico dobila.

Je to ze kdaj kdo prakticiral ali gre za poskus kraje osebnih podatkov?

Hvala za pomoc.

Na spletni strani Bolhe je obvestilo o teh zlorabah.

Priberite si!!!!

Na bolhi ob prebiranju oglasev opozarjajo na prevare. Ne posredujte bančnih podatkov ali nekako tako. Ne pošiljaj.

Zasledili smo, da so spletni goljufi tokrat na lovu za vašimi kreditnimi karticami. Pozivamo vas, da podatkov o kreditni kartici ne posredujete tretjim osebam. Vaša bolha.com.

Še nikoli nisem tako poslovala, raje ne!

CVV ne izdajaj nikoli, nikomur, niti prijateljem. S tem gre denar enostavno papa.

Sem mu takoj napisala, da se CVV-ja nikomur ne daje in da lahko mi pa znesek na TRR nakaze.

Tako da je res prevara. Naj prujavim poskus kraje identitete?

Seveda takoj prijavi na bolho uporabnika, ker gre za poskus zlorabe!

A je stopil v kontakt s tabo prek bolhe ali sporočilo na WhatsApp ?

Na mobilno stevilko mi je preko Viberja sporocilo poslal.

Ne verjamem da obstaja tako zabit folk na svetu. Zakaj mu ne pošlješ kartice kar direktno s PIN kodo napisano zraven?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close