Najdi forum

prodaja pc-ja

imam pc 386, stara zadeva pač. pa me zanima za največ koliko lahko to prodam z barvnim monitorjem, tipkovnico in miško ter s programi kot je word…+brdo igric je. za kakšnega otroka, začetnika je čisto v redu, očuvan pc, celo internet ima lahko, le da bi zelo počasi delal. zraven bi še dal stari tiskalnik epson lq 100, ki tudi deluje brezhibno

mogoče je absurdno vprašanje, vendar nimam kaj izgubiti, če vas vprašam, a ne?

prosim lepo za nasvet, okvirno ceno in če mislite, da sploh obstaja šansa, da nekomu to prodam oz. prodam/podarim po simbolični ceni!

zahvaljujem se in vas prav lepo pozdravljam!

Johan

Nekomu, ki bi se pričel učiti in bi bili prvi koraki na računalniku bi nekaj pomenil. Ampak vrednosti pa menim da nima

Veliko je družin z otroki, ki si ne morejo privoščiti niti starega računalnika računalnika, če ne v mestu, pa na podeželju. Razveseli koga!

Lepo pozdravljena, zanima me od kod prihajaš, in če imaš še računalnik.

LP Petra

Nekaj let nazaj bi bilo to vredno 50 evrov. Danes ni to vredno nič, ker je računalnik neuporaben za internet, monitor je verjetno manj kvaliteten in morda že uhaja elektromagnetno sevanje bolj kot bi smelo. Programi zraven verjetno niso bili kupljeni, ker je bilo to takrat redko. Skratka, sam bi bil vesel, če bi kdo sploh hotel kaj takega.

Logika, da je za otroke vse dobro, je redko izvedljiva, ker so igričarji poleg fizikov in matematikov najzahtevnejši uporabniki računalnikov 🙂 Tak računalnik je dober za par mesecev, toliko da otroke okolica nauči, da to ni dobro in da imajo vsi boljše in da naj začnejo staršem težiti za računalnik, ki stane vsaj 150k sit z monitorjem.

Morda se tole zdi ostro, ampak sesuta pričakovanja so itak hujša.

Ma ko takole berem je vse res, kar je napisano.

Hm, za igricarje to mogoce drzi, vecina fizikov in matematikov, ki jih poznam, ima pa navado poganjat linux na raznih predpotopnih masinah, ki so v zlahti se s samim Eniacom.

Jaz vseeno mislim, da ga bo hitro zmanjkalo, ce ga bos proglasil kot darilo, prodajala cesa takega sama ne bi.

lp, proxima

meni pa se zdi, da vseeno nekaj vredi, saj pa je mašina za zabavo in to resno dejanje. na njej sem še delal diplonmsko nalogo, pa kaj fali temu, važno da dela, bolje kot nič. neko vrednost mora imeti, ni vse zastonj, kar je tam noter , od žic naprej. naj dam za 5 jurijev vse skupaj? škoda mi ga je vreči stran, tako podariti ga mi je tudi težko, ker imam lepe spomine nanj in še zlasti ker sem brezposelna oseba in mi vsak tolar pride prav. dali ste mi občutek, da mi ga je bolje obdržati (za hude čase), nikoli se ne ve kdaj pride prav, se ta boljši pc pokvari, pa še navadnega dopisa ne moreš ustvariti. imam pa še 486-ko, pa še drug printer e. lq 570 kar itak mislim obdržati. niste mi prav pomagali. sem prisiljen, da ga prodam, ker potrebujem denar in prostora v sobi (mi samo stoji brez veze tam, poleg 486-ke).

hvala?

Johanes, tržna vrednost tvojega 386 je dejansko čista nula. Vsak, ki prodaja računalnik, razmišlja o tem, da je več vreden, ker mu še vedno dobro služi. Podobno je tudi z drugimi aparati, a pri računalnikih je razvoj tako bliskovit, da še novega ne moreš več prodati po polni ceni, takoj ko zapusti štacuno, mu cena pade.
Poskusi ga prodati na Bolhi, tam boš tudi najlaže ocenil, koliko cenijo tako staro opremo drugi prodajalci.
Kot sem ti že zapisal: marsikdo bi ga bil vesel. Pred časom je moja računovodkinja peljala tak mlinček na Primorsko. Študentka medicine, ki ji je bil namenjen, se ga je zelo razveselila. Ja, ja… v teh časih človek kar težko verjame, da so pri nas tudi pridni študentje, ki svoje seminarske in diplomske lahko natipkajo le na faksu, po knjižnicah ali pri prijateljih. Ampak tako je in bo, kaj hočemo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close