Prodaja nacije
No pa smo prišli do zaključka, da je potrebno prodat stvari tujcem, ker ne znamo delat in bit dobri gospodarji. Zgled nam je lahko Hypo banka.[/quote]
Ampak res ne vem al se samo hecate ali mislite resno, da bi nam bilo lepše, če bi nam vladali tujci?
Če se malo preselimo na “miroraven”….. zakaj se vas večina otepa življenja pri “tujcih”, nap pri svoji tašči?
Ona je “tuj gospodar”, ki vam daje streho nad glavo vi pa nočete niti kuhat/pospravljat namesto nje in jo kdaj pa kdaj peljat k zdravniku nap, ker vi ste “slab gospodar”, ko si pa kljub letom niste še nič konkretnega ustvarili?
Zakaj preprosto ne sprejmete dejstva, da nikoli ne boste nič ustvarili in je prav, da vam drugi vladajo, ker vam je tako itak lepše, boljše, udobneje….?
No pa smo prišli do zaključka, da je potrebno prodat stvari tujcem, ker ne znamo delat in bit dobri gospodarji. Zgled nam je lahko Hypo banka.[/quote]
Ampak res ne vem al se samo hecate ali mislite resno, da bi nam bilo lepše, če bi nam vladali tujci?
Če se malo preselimo na “miroraven”….. zakaj se vas večina otepa življenja pri “tujcih”, nap pri svoji tašči?
Ona je “tuj gospodar”, ki vam daje streho nad glavo vi pa nočete niti kuhat/pospravljat namesto nje in jo kdaj pa kdaj peljat k zdravniku nap, ker vi ste “slab gospodar”, ko si pa kljub letom niste še nič konkretnega ustvarili?
Zakaj preprosto ne sprejmete dejstva, da nikoli ne boste nič ustvarili in je prav, da vam drugi vladajo, ker vam je tako itak lepše, boljše, udobneje….?[/quote]
Na tem primeru, kot ga omenjaš, zelo dobro pride do izraza hlapčevsko razmišljanje.
Zdaj smo hlapci in menimo, da bomo manjši hlapci, če bomo podrejeni drugemu gospodarju.
Kdo pa se počuti ogroženega ? 🙂
……[/quote]
Jaz lahko samo rečem, da v tujini to ni tak bav, bav kot mi vidimo te stvari s to privatizacijo. Dejansko, ti lahko obrazložim kako zadeve delujejo v sosednji Avstriji, ker je meni njihov sistem zelo blizu.
……[/quote]
Jaz lahko samo rečem, da v tujini to ni tak bav, bav kot mi vidimo te stvari s to privatizacijo. Dejansko, ti lahko obrazložim kako zadeve delujejo v sosednji Avstriji, ker je meni njihov sistem zelo blizu.[/quote]
itak je pa vsaj 1/3 firm v SLO v lasti tujcev ☺
Microsoft, Oracle, IBM, Tobačna, Coca cola, Marche (Petrolove štacune), OMV, …
Forum je zaprt za komentiranje.