Prodaja in nakup nepremičnine
Pozdravljeni,
Vprašala bi za vaše mnenje, kaj nam je storiti. Želimo kupiti večje stanovanje, pred tem pa moramo prodati svojega. S potencialnima kupcema smo se dogovorili že za ceno in sta ponujala aro, vendar pa sta si po 2 dneh žal premislila. Mi smo se pa že tudi dogovorili z agencijo, ki prodaja večje stanovanje, da ga želimo kupiti in bomo plačali aro. No zdaj pa smo v dilemi ali naj aro vseeno plačamo in upamo, da bomo uspeli prodati svoje stanovanje. Kakšne so kaj vaše izkušnje, kakšne možnosti imamo, da ne ostanemo brez are in kaj bi vi storili na našem mestu?
Že vnaprej hvala za vse odgovore.
Lp,
M
Glede na to, da vam bo agencija pobrala lep kupček denarja in da naj bi bili strokovnjaki za to, bi rekla, da bi kak uporaben nasvet lahko izkašljali tudi agenti (ha ha ha).
Jaz sem eno stanovanje kupila tako na blef in zadnji trenutek našla kupca (stanovanje sem prodajala mesec dni, pa se mi je to zdelo zelo dolgo, sploh mi ni bilo jasno, kako da se že prvi ogled ni odločil za nakup). Samo smo bili s prodajalci dogovorjeni za podaljšanje roka plačila … Na srečo se je izšlo, ne bi pa še enkrat šla tako, ker je prehuda gnjavaža.
Ena od možnosti je dogovor s prodajalci (hm, če stanovanje prodajajo že dve leti in ste vi prvi resni kupci, bodo morda pripravljeni narediti marsikaj), drugi pa najem premostitvenega kredita za vrednost vašega sedanjega stanovanja. Natančneje se pozanimaj v banki.
Forum je zaprt za komentiranje.