Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prodaja domačih piškotov-kako?

Prodaja domačih piškotov-kako?

A mogoče katera ve, če je treba imeti kakšne dokumente ali kar koli, da bi se prodajali domači piškoti na tržnici ali v trgovini?

ja seveda.Moraš imeti registrirano dejavnost (npr.slaščičarstvo ali kaj podobnega), da ti dejanost sploh registrirajo moraš imeti primerno opremo in prostor po predpisih…potem moraš imeti urejen HACCP sistem, pa še kaj..

He he,kar komplicirano zgleda 🙂

Na nasi trznici jih ob sobotah prodajajo in testenine tudi. Vsi imajo neke papirje.

Dober posel zeli Babi

Mislim, da je na tržinici lažje kot v trgovini. Jaz bi povprašala kar kakšno branjevko za stojnico.
PS – pa ne tisto s piškoti, da se ne bo čutila ogroženo od konkurence, raje tisto s kislim zeljem :-)))

LP Mimi

Ha, za pekarske posle ni tako preprosto kot za zelenjavo… žal! Sem sama spraševala, ker sem naivno razmišljala, da bi za eno gostilno torte in pite pekla. Rabiš pravo izobrazbo, ustrezne prostore in aparate/opremo, uporabljaš lahko samo določene sestavine (nič svežega, vse mora biti prekuhano, predelano, nekako neoporečno – torej vkuhano sadje, jajca v prahu,…). Pa seveda moraš imeti prijavljeno tudi obrt.
Pozanimaj se na občini ali na obrtni zbornici. Meni je osnovne zadeve razložila kar ena punca, ki ima svojo slaščičarno. Se ni počutila nič ogroženo, da si zrihtaš vse potrebno namreč ni ravno od danes do jutri…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close