Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem prodaja avtomobila

prodaja avtomobila

takole sem se namenil da še malo stvari povem o nakupu rabljenega vozila
ker me je zadnjič razkuril neki posrednik avtomobila v prodaji vam bom razkril eno izmed pasti kako veste da je bil avto poškodovan in vidim da veliko ljudi tega sploh ne ve vsa stekla se morajo ujemati z letnico izdelave avtomobila se pravi če so različna je bil avto zlo poškodovan se pravi primer če je avto letnik 2001 je na steklu oznaka …1 in če se na steklih ne ujemajo št. letnika se pravi da je bil avto močno poškodovan
nakup še vedno prepuščam vam glede ujemanja št. pa vam prepuščam domošljijo tako kot jo je imel prodajalec ko pravi da je vlomilec vlomil na treh steklih

lp dr.lucifer

Stekla se lahko razbijejo tudi drugace kot samo pri karambolu( vlom in podobno).

to kar si ti povedal, je samo ena izmed cak, ki jo lahko sam na mestu preveriš.
No vetrobransko steklo je lahko menjano tudi zaradi kakšnega kamna, ki ti prileti v sprednjo šipo, pa avto kljub temu ni bil karamboliran in ni nič narobe z njim.
Bistvo je, da ti to opaziš, pa ga mal v to smer sprašuješ in če ti prodajalec zamolči oz. garantira, da ni bilo nikdar nobeno steklo menjano, potem se lahko le preprosto obrneš stran od prodajalca.

vlom pa ne bo na treh mestih ali šterih
sicer pa stran ni namenjena nekim pametnjakovičem namenjena je ljudem ki tega še ne vedo

lp dr.lucifer

Po steklih ne moreš zanesljivo vedeti, da je bil avto karamboliran, ker prednje steklo se rado razbije (kamen, ptič…). Najlažje vidiš pri vratih in havbi, če se “lufti” lepo ujemajo, pa pod havbo, ko odstraniš zvočno zaščito, lahko vidiš ali je bila popravljana, pa če snameš tapeto z vrat, vidiš po polivinilasti zaščiti…

ih zdaj ste pa vsi pametni prej pa nobenega

lp dr.lucifer

o tem je pa blo že tolk govora tukaj…ti pa misliš, da si sedaj odkril ameriko s temmi ciframi na šipi… menjano steklo, ne pomeni, da je bil cel avto karamboliran, ampak samo, da je bilo pač menjano steklo in če ti to zamolči lastnik, pomeni, da nekaj ni uredi in si še tolk bolj pozoren na tiste dele kot je že omenil s2000 in toliko bolj previden pri morebitnem nakupu.

tudi mene je pred leti, ko sem gledal 2 leti starga pasata z 20.000 prevoženimi kilometri po števcu nekdo prepričeval, da so to realni km. A na 2 leti starem avtu je imel en let stare gume, pa še te dost znucane (hehe tudi tukaj so cifre, ki povejo v katerem tednu in katerega leta so bile gume narejene). Zato sem ga mimogrede vprašal, če ima še prve gume gor. Trdil je da so to sigurno prve, ker jih nikdar ni menjal. Pol sem mu pa povedal, če je prvo leto vozil brez gum, ker ima sedaj en let stare gor. Pol me je pa stran od avta podil, da mu ne bi druge morebitne kupce odgnal :)))

poslušaj ti bizgec tole je bilo namenjeno tistim ki tega ne vedo zdaj si se pa ti pametnjakovič našel tule
če si vse to vedel bi pa lahko sam opozoril ljudi klele ampak tako je to slovenska prvoščljivost zakaj se pa ne bi najebal še kdo če sem se jaz

dr. lucifer

če je kdo bizgec tukaj, si ti, lucifer pardon doktor lucifer! A si naredil doktorat
pri bizgecih :)))

A nisi prebral mojega stavka, ko pravim, da je bilo o vseh teh fintah tukaj že dosti govora. Ti si se pa šele sedaj pojavil na tem forumu, pa misliš da si sedaj odkril ameriko, v resnici pa staro župo pogrevaš?
A si sedaj razumel, ali ti mogoče še vedno ni kaj jasno!?

New Report

Close