Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem prodaja avta

prodaja avta

Prosim če mi kdo čisto na preprost način razloži naslednje:
avto želim prodati svoji nečakinji, ko mene obvestijo, da je moj v trgovini in da me čaka.

Kakšen je postopek prodaje avta? Včasih vem, da je blo cel kup skakanja sem in tja…..upam, da je sedaj kaj manj papirne vojske…..

Hvala vsem za inf.

Menda je še vedno papirnata vojska, če sam urejaš. Najbolje je, da se dogovoriš v eni firmi, kjer prodajajo nove/stare avte, pa ti za majhen denar (cca 2.500) uredijo vse (pa še nekemu davku se izogneš). Najbolje, da vprašaš tam, kjer kupuješ avto, če bi to šlo. Meni so rekli, da ni problema, ko sem pri njih kupovala. Gre pa tudi pri drugih.

Naredita kupoprodajno pogodbo (najbolje kot že rečeno – pogodba o komisijski prodaji in račun na ime nečakinje), le to overita na Upravni enoti (pač najbližji, ni važno kje v Slo), gresta na zavarovalnico kjer nečakinja plača zavarovanje do poteka registracije, vi dobite povrnjeno premijo (vkolikor imate že papirje novega vozila lahko sočasno tudi sklenete zavarovanje za novo vozilo), potem pa še na upravno enoto ali tehnične preglede kjer nečakinja dobi prometno dovoljenje na svoje ime (tablice bo verjetno obdržala vaše?), vi pa lahko registrirate nov avto – pač cestnina, prometno dovoljenje nove tablice (vkolikor imate papirje že pri sebi).

Lp

New Report

Close