Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Prodaja avta preko posrednika

Prodaja avta preko posrednika

Zanima me kakšni so kaj pogoji, če bi želela prodat avto preko posredika?
Ali se to od posrednika do posrednika razlikuje? Na kaj moram paziti?
Prosim,če me malo podučite kar se tega tiče,ker sem čisti laik na tem področju.
Hvala.

Potrebuješ človeka, da proda tvoj avto, ali prodajaš sam in potrebuješ ureditev pogodbe in ostalo v obliki komisijske prodaje?

Zaenkrat ga prodajam sama, zanimam se pa tudi kako zgleda če bi mi ga posrednik zato sprašujem o pogojih ki jih oni imajo.

Če prodajaš sama in kaže da bo kupec dal denar za vozilo gresta z kupcem k nekomu ki se ukvarja z komisijsko prodajo. Imajo že pogodbo v rač., vpiše samo podatke (kupec mora imeti veljaven dokument) podpišeta in zadeva je gotova. Kupec mora plačati storitev, najboljše pa je, če ti v tem trenutku izroči tudi kupnino za vozilo vpričo komisijonarja. Cena je različna, jaz sem pred nekaj časa prodal motor, je bila cena pogodbe 16€. Nato gresta še na overovitev pogodbe na UE cena 1,30€, ali k notarju, kjer je malo dražje. Daš mu še zavarovalno polico, (kupone obdržiš) prometno dovoljenje in ključe in mu zaželiš srečno pot. če ti bo prodajal komisionar, se pa prej prepričaj o višini provizije. Pokodbo lahko kupiš tudi v papirnici, vendar je pomembno pri njej to, da je potrebno plačati 5% davek, česar pri komisijski prodaji ni. Overitev je pa enako. Srečno!

Silvester najlepša hvala za pomoč!

New Report

Close