Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Problemi z uhani :( prosim nasvet

Problemi z uhani :( prosim nasvet

Stara sem 50 let. Prej nisem nikoli imela lukenj v ušesih, zdaj pa sem se odločila za uhane. En mesec nazaj sem si dala naredit luknjo( po reglcih) in en mesec nosila medicinske uhane. Kupila sem zlate uhane in zdaj imam probleme. Imam občutek kot da luknje sploh ni, tudi drugi mi ne morejo dat uhana preprosto noter, se čuti da ne zdsrne notri, ampak se zatika. Ko dajam notri, boli, teče kri občasno, potem se mi zadaj naredi bulica. Ko so uhani notri je ok, ampak če se vmes dotaknem, čutim bolečino. Kaj naj storim zdaj? Če jih ne bom nosila, se bo luknja zacelila? V kolikem času? Je možno, da je luknja premajhna? Ali je to normalno, da na začetku pač boli, ko daš uhane notri in se potem uho navadi? Najlepša hvala za odgovore

jaz bi šla na tvojem mestu nazaj tja kjer so ti naredili luknjice in jih prosila naj probajo oni notri dat ali pa ti naj naredijo nove luknjice.

lp

Ne vem, če je dobro zdaj uhane notri tiščat, ko imaš vse otečeno in te boli. Te bolijo tudi bezgavke?
Jaz uhanov nekaj let preprosto nisem mogla nositi – vedno se mi je vse zagnojilo. Zanimivo pa je, da se luknjice niso zacelile. Nato je hči za darilo dobila uhančke, navaden kič (luknjic pa nima) in sem poskusila še s tistimi. Ne moreš verjet, ampak takrat ni bilo nobene reakcije (na zlate uhane pa takoj).
Daj par dni mir, da se zadeva pomiri. Lahko si pa tudi alergična na zlato…

Kar nekaj časa traja, da se naredijo lepe luknjice.
Vstavi si uhane in jih pusti pri miru le tu in tam jih malce zasuči – premakni.
Naši smo kupili majhne krogce, da luknjica ni nič pokrita in se čim prej zaceli. Boš morala še malo počakati.
Saj veš, za lepoto je pač treba malo potrpeti :).

Pri nas ima hčera luknjice že kake tri mesece, pa je treba še vedno biti zelo previden, ko menja uhane. Tudi medicinske je nosila več kot dva meseca, pa se je nežno tkivo vseeno poškodovalo, ko smo jih jemali ven. Tudi jaz sem imela pred leti podobno težavo, zdaj je v redu (ampak to je obdobje 10 let). Ta mali se luknjica praktično zapre, če je en dan brez uhanov in jo boli, ko jih dajemo spet noter. K sreči ima uhane izključno na lastno željo, tako da brez besed potrpi.
Tako da- veliko vztrajnosti, nekaj mesecev imej uhane stalno v ušesih (vsak dan jih zasukaj), snami jih samo toliko, da se očistijo in potem takoj nazaj. Jaz sem v začetku nosila samo take za “obesit”, da se je luknjica zračila, čim sem dala tiste, ki imajo zadaj kovinsko ploščico oz. neke vrste zatič, se mi je vse zagnojilo.

poskusi morda s srebrom, lahko da si alergična na zlato.

Namaži z Bivacyn mazilom luknjico. Uhane pa vsak dan malo zasuči. Tudi uhan-rinkica je dobra ideja, da se luknjica zrači. So pa pri našem zlatarju imeli neke kapljice, ki jih je dal na sveže preluknjano uho, da se ni nič vnelo.

Jaz imam še zdaj po skoraj 30 letih včasih probleme z luknjam. Sem ugotovila, da mi navadni uhani še najbolj odgovarjajo. Po zlatu mi malo otečejo, pojavi se sokrvica… Uhančke si večkrat na dan zavrti in jih ne jemlji ven. Raje okoli potapkaj s kakim razkužilom ali pa si daj alkoholni obkladek. Zdrsnejo pa meni še zdaj ne vedno, ampak se kar nekaj zatika in moram iskat zadnjo luknjo.

Pri 16 letih sem si poleg običajnih luknjic naredila sama oz. s pomočjo sošolke dodatnih 5 lukenj v levem ušesu – je bilo moderno nositi več uhanov. Bili so iz navadnega “pleha”. Nikoli me ni bolelo, nikoli nobenega vnetja. Potem sem se vsega skupaj malo naveličala ali pa sem prišla k pameti, ne vem. Nekaj luknjic se je zaraslo, nekaj jih je ostalo. Glavni dve sta se zarasli, tako, da sem jih pred par leti ponovno dala narediti. Nekaj časa sem nosila zlate uhane. Vse super, potem se je kar naenkrat vse zagnojilo. Ušesi sta me boleli tako, da sem uhane enostavno zmetala ven. Potem sem za rojstni dan dobila uhane iz belega zlata. Te lahko nosim brez problema. Včasih je razlika že med rumenim in belim zlatom. Poskusi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close