problemi s SIOL ADSLom – II.
Pozdravljeni! Spet se javljam in prosim za pomoč. Opis težav:
– vklopim računalnik (se normalno odzove)
– vzpostavim povezavo s SIOL ADSL-om (ni problemov)
– grem na internet, cca. 2 minuti vse normalno, nato pa računalnik naenkrat zablokira (zamrzne), nobena tipka, niti CTRL+ALT+DEL se ne odziva;
– nato ponovno zaženem računalnik (gl. stikalo držim pribl. 5 sekund in nato se računalnik ponovno zažene in takrat se mi prikaže naslednje besedilo na modri podlagi;” checking file system on C, the type of C system is FAT32 ….in odšteva v procentih”. Potem zagon uspe in ni problema.
Se pa dogaja, da mi včasih računalnik zamrzne tudi med npr. ogledovanjem slik ali pisanjem v wordu. Nato ga normalno resetiram in se zgodi, da mi vmes med zagonom zamrzne in ga moram nato še 2- krat ali 3-krat zagnati. Zablokira celo tako, da ga moram izklopiti iz električnega omrežja, ker niti gumb za reset ali izklop/vklop ne delujeta. V tretje ponavadi uspe in potem ni težav. To pomeni, da za vklop potrebujem cca 20 minut ali več in veliko živcev.
Včasih se mi še zgodi, da računalnik zablokira, če je vklopljen in npr. 2 uri v mirovanju.
Le kaj bi lahko bil vzrok, da mi računalnik ob vsakokratnem vklopu “zmrzuje” in da niti čiščenje rač. in ponovno nalaganje XP-jev ne pomaga?!
Glede na to, da je moj računalničar po nalaganju XP-jev imel računalnik doma na testiranju in ga imel prijavljenega preko kabelskega interneta ter ni imel nobenih težav, predvidevamo, da je morda kriv SIOL ADSL. Morda bi morala zamenjati modem, ki moti vklop, čeprav nimam problemov z dostopom do interneta, ampak preprosto računalik zamrzne, ko ga zazebe (ha-ha-ha)?!??!!
Forum je zaprt za komentiranje.