problem PC-ja
Imam problem s PC-jem.
Da se računalnik zažene ga moram prižgati najmanj 5 krat ali več. Ko se končno zažene včasih dela dobro več ur, včasih pa se kar naenkrat resetira ali pa začne delat zelo počasi. Posumil sem v rame in sem jih stestiral z memtestom in je našlo napake, zato sem kupil nove ampak memtest zopet pokaže napako. Zato sem stare in nove rame pregledal v drugem računalniku in je za obojne rame pokazal da so v redu. Na mojem računalniku sem preveril tudi trdi disk in napajalnik pa je vse OK. Ostane mi samo še matična plošča, katere pa sam doma ne morem preveriti.
Zanima me ali je kdo že imel podoben problem in ali mi ta problem dela matična plošča?
LP
Poznam omenjene simptome, ki jih kaže tvoj PC. Pojav je nekoliko pogostejši pri AMD-jih, ki jih uporabniki nekoliko navijejo/mo na večjo frekvenco in pol se stvar malce bolj pregreva in potem smo pa tam. Pri mojem PC, sem moral običajno trikrat prižgat in vgasnit, ker se je šele v tretje zagnal sistem. Krivec za to pa je bil matična plošča. V grobem lahko posumiš na matično ploščo potem, ko si jo dobro ogledaš in opaziš napihnjene elektrolitske kondenzatorje (na vrhu niso več ravni ampak pridejo nekateri izbočeni). Po tem ko sem zamenjal matično ploščo je PC deloval spet v redu.
Forum je zaprt za komentiranje.