Prižba na Korčuli
V Prižbi so plaže skalnate, prva vrsta ob morju ima svojo plažo, ostali hodijo na mestno plažo, ki je lahko kar odaljena, odvisno v katerem delu Prižbe si. Trgovina ena oziroma dve, ampak to so trgovine bolj za po kruh. Večje nabave smo opravljali v Veli luki. Zame Prižba nič posebnega , razen če imate čoln(motorni seveda) da greste na bolj samotne plaže ali na otoke nasproti prižbe. Tudi na teh otokih so plaže skalnate, tako da kar težko najdeš primeren kotiček za kopanje. Edino kar mi je bilo najbolj všeč je to da sem nalovil ogromno hobotnic.Dogaja se pa nič , to je bolj familjarno vse skupaj. Zvečer Vela luka , ali pa Blato.
Zdravo. na Korčuli smo bili v kampu pri Bon Repou pred 8 leti. Trije pare še ledik pa fraj. Najlepša plaža je bila v Pupnatski luki, 3 km po makedam offroad cesti, vendar raj, Zavalatica no ja no. Na mivki v Lombardi sem stopil na električnegka skata in palačl parkirišče ob cesti v vinogradu ko žuti, od Vele Spilje nad Velo Luko totalno razočaranje, mi smo naredili večjo lukno ob izkopu za hišo.. skratka bilo je lepo. Zvečer smo šli v Korčulo, nič posebnega razen da so s 1. avgustom na tržnici cene skoraj podvojili zaradi prihoda Italijanov, ko pa si vprašal od kod je sadje ali zelenjava ” Domaće, sa Pelješca”. Če se nebi znali družiti med sabo in imeti ful fajn, ne vem kam bi se dali? Vendar glavno je da imaš dopust!!!
Forum je zaprt za komentiranje.