Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prispevek za zavarovanje brezposelnosti

prispevek za zavarovanje brezposelnosti

Pozdravljeni ,

že precej let delam in živim v tujini, zato se na slovensko zakonodajo ne spoznam.

Prosim, ali kdo ve, če se v Sloveniji pri bruto  plači odvaja prispevek za zavarovanje brezposelnosti? No, tako približno naj bi se imenoval, točno res ne vem.

Počasi se bom lahko spokala v penzijo in bi mi bil ta podatek res pomemben.

Mi kdo lahko pomaga?

Hvala vam.

Mislim da je prispevek za zaposlovanje. Del gre iz tvoje bruto plače, del plača delodajalec. Ne vem pa kaj ti pomaga to pri pokojnini? Predvidevam da si del delovne dobe delala v sloveniji del v tujini? Za bresposelnost ti pomaga samo če si tu zaposlena več kot tri mesece in te odpustijo (nekrivdno). Potem lahko dobiš nadomestilo iz zavoda. Koliko časa je odvisno od tvoje delovne dobe pred odpovedjo (v sloveniji).

Ne, ne gre za nadomestilo . Tu je tako, da če imaš prenizko pokojnino, torej, nižjo, kot je njihov “prag revnosti” , dobiš državni dodatek do njihovega zneska prejemkov, ki odgovarjajo meji, da lahko normalno preživiš. Normalno.

Je pa zaa to potrebna določena doba, ko plčuješ , kot sem zgoraj imenovala prispevek za brezposelnost. To se tukaj plačuje pri bruto plači. Seveda to uredi že delodajalec.Koliko mi vzamejo ,niti ne vem, ni niti važno. Ker, če dovolj dolgo plačujem ta prispevek, lahko dobim eventuelno gori omenjen dodatek.

Upam, da sem ga v Sloveniji plačevala.):)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close