Prišla iz Djerbe:)
Odgovoril sem Miki, ki je končala svoje pismo takole: “Važno, da se mi razumemo.”
In zato morda nerodno uporabil izraz hotelčkarji. Ne želim biti žaljiv in če še kdo to tako razume, se opravičujem.
Tvoj psihološki profil, ki si ga ustvaril iz nekaj mojih stavkov (omejena čustvena perspektiva, ki je skregana z realnostjo) pa ni več predalček, ampak globoka misel, ki je žal ne razumem.
Eka….pred 3 tedni….ampak mislim, da bo takrat ko greste vi ( kdaj že ) nared….sedaj v Junuju pa še ne bo!!! To so obvestila iz Intelekte!!!
Saj ko so mi rekli se bil full razjarjen….pa je minilo…..niso oni nič krivi, če me razumeš…..ampak Tunizijci oz. kdor pač dela na delih , da jih ni pravočasno splaniral….ah je pač tako v življenju!!
Bea, plačaš 60 jurjev? za Tunizijo, izven Djerbe?
OK, res pa je, da se ne boš pritoževala nad barvo nogavic pri natakarjih in da boš malo sama delala za tvoj dopust. Prišla boš skozi – 10 dni, mogoče 14.
Če ti je cilj dopusta čakanje da vsi vse naredijo zate, šteješ število zvezdic na hotelu in podobno, pa si res lahko zadovoljna samo z Djerbo…
Refoškova pripomba je še kako na mestu…
lp
bv
Zadnja sprememba (26-05-04 12:52)
Meni ni več nič jasno. Pa kaj hodite na ta post, če vam je že slabo ob misli na turiste in Djerbo? Samo še žalite en drugega, to pa vendar ni namen, ali se pač motim?
A je kdo od tistih, katerim gremo turisti Djerbci tako na živce, sploh bil tam dol? Tunizija, ja turistični del Tunizije je bolj komercialen kot Djerba. Pa ne nas imeti vendar za take revčke in neumneže no, saj smo tudi mi bili ze kje drugje, pa z ruzakom, pa vlakom, pa na štop, pa… Samo v moji mladosti žal kak Vietnam in podobne destinacije niso bile tako dostopne kot sedaj. Avio karte so bile 10x dražje!!! Sedaj pa nisem več sama…
Eka, oprosti, ne vem, kje si videla žaljivke?
Res pa je, da je za ta denar možno tudi v Tuniziji videti še kaj drugega, kot samo notranjost hotela in bližnjo okolico.
Trdno sem prepričan, da za ta denar lahko narediš krog po Tuniziji, samo da sama narediš marsikaj.
Če si res potovala okrog sama, pa itak veš o čem govoriva. Ampak potem še toliko težje razumem, da te je pripomba zmotila.
V Tuniziji sem pa bil, pred 12 leti. Takrat Djerbe še niti bilo ni v današnjem smislu…
Pa čisto iz spomina, 12 let nazaj, Hammamet ima ravno tako lepe plaže, Kairuan je eno izmed 4 svetih mest islama, njihova univerza je še danes ena najbolj znanih v muslimanskem svetu, verjetno so podzemna bivališča sedaj še vedno zanimiva, vožnja po slanem jezeru je svoj užitek, sipine ob sončnem zahodu….
lp
bv
Zadnja sprememba (26-05-04 13:26)
Vse je res kar pravi bojan. Tudi sam sem izkusil ta krozni obhod tunizije pa nisem placal
vec kot 80.000 SIT. Seveda se pri tem mores marsicemu odreci. Da se vsem iskreno opravicim
ce sem koga zalil z mojo predhodno pripombo zdalec nisem tako mislil, vendar mislim da tudi
nisem tako napisal da bi lahko kdo pomislil na zalitev. Samo fasciniran sem bil nad dejstvom da je
ta tema ze toliko casa na vrhu in da vsi rinete na Djerbo. Saj se da za podobne denarce se kam drugam … tudi samo polezavati na plazi ( Egipt, Turcija, Grcija, Malta … itd. ). Tudi moje 2 sodelavke sta pravkar prisle nazaj iz Djerbe vse navdusene in blagor njim prav nic nimam proti takemu tipu turizma, ceprav je meni bolj pri srcu kaksno potovanje se tudi meni kdaj pa kdaj prileze kako lezerno lezanje na plazi.
Skratka bil sem samo presenecen nad dejstvom da Slovenci zadnje case potujemo samo se v Tunizijo ( Djerba ) ali Egipt in to masovno nic drugega. Nobenih polemik ali kaj podobnega nisem zelel dvigati s tem , povedal sem pac samo kar sem konstatiral z branjem tem na travel.over.net.
Hvala in vsem se enkrat opravicilo ce sem se napacno izrazil.
Bojan in Refosk, pozabljamo, da so popotništvo, turistično izletništvo in počitniško poležavanje tri različne dejavnosti, ki se jih udeležujejo različni ljudje. Še dobro, da imamo ljudje različne okuse in se ukvarjamo z različnimi dejavnostmi.
Se pa pridružujem Refoskovi statistični ugotovitvi, da je zanimanje za Djerbo nadpovprečno veliko v primerjavi z drugimi smermi. Psihologi takemu pojavu strokovno rečejo čredni nagon (strokovni izraz, preden užaljeni zaradi njega še mene scefrate).
Očitno tisti, ki se odhajajo drenjat na Djerbo, gredo izključno samo v hotel in na plažo, ne pa v Tunizijo. Hotel in plaža sta zgolj slučajno v tej državi in bi lahko bila tudi kjerkoli drugje. Njihov namen je samo uživanje v navidezni bleščavi in štetju zvezdic, nikakor pa ne v spoznavanju dežele, kjer p naključju so. Edino tako si razlagam, zakaj kljub skoraj 120 odzivom v tej temi še vedno nihče ni odgovoril na moje že trikrat poonovljeno vprašanje o prevoznosti cest na puščavskem jugu Tunizije z vozili brez štirikolesnega pogona.
Nisem mislila direktno vaju, ampak če pogledaš ta post na splošno, se mi dozdeva, da nas je skoraj lahko sram, da se gremo turizem.(Tistim, ki gredo pa v lepo njihovo pa nihče nič ne očita) Ampak, kaj smo pa drugega kot turisti in počitnikarji? Pa saj ne ležimo samo na plaži. Ne bomo šli na agencijske izlete, si pa bomo verjetno kljub temu kaj ogledali, tudi na celini. Spali bomo pa pač v hotelu in si pustili tudi malo streči, tudi to paše. Sem pa tudi sama presenečena, kakšen odziv je letos za Djerbo.
Včasih so stvari, ko so napisane, videti bolj hude, kot so mišljene. Vajine poste pa rada prebiram, ker se mi zdi, da sta fejst… ;-).
Vito , kar se tice prevoznosti cest ti lahko kaj malo povem saj nisem sam vozil. Vozili smo se namrec z avtobusi po glavnih cestah na posameznih lokacijah pa z jeep-i ( ni bilo nikjer nobene ceste ). Mislim da je prevoznost otezena ce nimas 4 kolesnega pogona ker se pac po pesku tezko
premikas ce nimas dvignjenega podvozja, saj se kaj hitro zagozdis v pesku.
Ne vem zakaj hodite samo na Djerbo a odgovor je jasen Intelekta ima letos tam zelo ugodno ponudbo in ljudje so hvala bogu racionalni. No jaz ne grem na Djerbo, grem pa prvic letovat v Tunizijo-vsakic druga drzava-in vedno letujem v takih hotelih kjer ni ne duha ne sluha o Slovencih, še ko pozimi smučamo v hotelu ne srečamo nobenega Slovenca, pa so smučičšča le 180 km iz Ljubljane tako, da ideja o crednem nagonu…… no hmm od kje vam take neumnosti.
Kar se tice denarja ja z malo denarja se res da zelo dalec priti se strinjam a če imas majhne otroke in res želis relaksacijo, udobje, brezskrbnost ko daš možgane na off potem se za malo denarja nič ne dobi. Kvalitetne storitve imajo svojo ceno na zalost in prosti čas je vreden da vanj vložiš toliko da si zadovoljen ne razočaran. Seveda če si lahko privoščiš, kar si pa na žalost kar veliko ljudi ne more.
Lep dan Eagle
ha ha ha ha…..Tjaša je prižgala ogenj mi pa vsi dodajamo polena , da se bo ja razplamtelo -vsaj glede na število postov ( moram skoraj celo minuto “scrollat” kolešček na miški da pridem do konca 🙂 )…..pa ljudje, jaz vas resnično ne razumem več……pa kaj nikomur ni jasno , da smo si različni in po tem sodeč ,zelo ( kar me veseli, bi bilo nasprotno zelo dolgočasno , če bi drug drugemu samo kimali in pritrjevali)……grizemo se / grizete se ….čisto v prazen nič…..namesto da bi vsi delili lepe in slabe izkušnje z drug drugim ….bi se najraje pobili ( mogoče pretiravam) ampak, hvala bogu, da vsak od nas sedi za svojo virtualno tipkovnico in ” klofa” po njej, ker v živo bi po vsej verjetnosti klofali drug po drugem….in to mi ni niti malo všeč…….pa v kakšno družbo preraščamo mi lepo prosim povejte?
Popotniki, dopustniki, avanturisti….vsi se na pot odpravljamo z istim namenom….doživeti nekaj lepega, nepozabnega, nekaj kar nas bo osrečilo, ostalo v spominu….vsak na svoj način, na tisti ki ga premore, ki si ga želi in ki mu nekaj pomeni. Enim pomeni ležanje na plaži z ” izgubljenimi” možgani veliko, pravtako pa drugemu potepanje po neokrnjeni naravi med domorodci, peš, z avtom ali kakorkoli že……in če je vsak od nas pripravljen za SVOJ UŽITEK, odšteti pač določen znesek…..tudi prav….brez veze se je prepirati ali bi jaz kot dopustnik za svoj vplačani znesek dobil veliko več od države v kateri letujem če bi šel kot ” nahrbtnikar” ali obratno , koliko bolje in sproščujoče brez stresov bi se nahrbtnikar počutil ” stegnjen” na plaži z malo več denarja……oslarija……
Zato vas pozivam, da na forumu delite le izkušnje ,nasvete….uporabne stvari, ki nam bodo vsem koristile ( ne glede na to v katero skupino spadaš) in da na ta način dosežemo , da je forum to za kar je namenjen…..brez obsojanja drug drugih. nekdo mi bo rekel , da sem idealist ali celo utopist…..pa nisem nič od tega….rad bi bil realen do soljudi…..še predno postanem (kakor kaže …žal) pesimist v našo družbo.
eh Sašo sej ni tako hudo … dej ti meni povej koliko plačate za 2 tedna Djerbe .. pa kaj je vključeno not v ceno … pa ko se vrneš boš še kaj povedal o otočku .. namreč … jaz močno navijam da bi naslednje leto šli tja … naš najnovejši član bo takrat cca. 10 mesecev star … tastarejši pa si neskončno želi v Saharo :))
no .. jaz sem na tem krožnem potovanju po tuniziji že bila … uh .. l.92 :))) (takrat je Djerba že bila v turističnem vzponu … samo ne še pri nas 😉 priporočam vsem … okužila sem vse znance in mnogo jih je šlo dol in se vrnilo presrečnih :)) .. vsem tudi povem kakšne so dol politične razmere .. namreč T. je hudo diktatorska država in človekove pravice so nekaj o čemer narod dol lahko samo sanja … pa vseeno … več kot gre dol turistov .. več imajo (tudi) domačini od tega … tako vsaj jaz gledam na to 🙂
lep dan vsem !!!
B.
jaz sem vozila jeep po Sahari (haha, se dobro sliši….) Mi smo imeli rent-a-car. Ti povem-ludnica, ful ga moraš napičit, da prideš na sipino, pol pa dol, pa fajn zabremzaš in se vkoplješ ravno toliko, da te drugi ven vlečejo :))))
Če pa misliš it s svojim navadnim avtom, ti pa svetujem, da se držiš glavnih cest in nič divjanja po pesku. LP
Sašo popolnoma delim misli s teboj, forum je za izmenjavo informacij in ne za to da se kregamo glede definicij. Vazne so samo informacije, izkusnje nic drugega. Vsak pa lahko najde tisto kar ga zanima. Zato so bile rahle zaljivke podcenjevanja drugih rahlo nekusna in nesmiselna. Nisi nobeden idealist samo racionalist in bilo bi lepo ce bi si resnicno lahko delili le informacije ne pa nesmislov.
Glede cene za Djerbo, ce bos sla z Intelekto v Vincci, ki je kar ok hotel 4 zvezdive za otroke all inclusive kar je dobro in pijaca ob obrokih tudi bos placala z gotovino in to ce placas do 1 marca okoli 320000 SIT mislim, no moral bi preveriti v programu pa sedaj nimam casa a tam nekje, kar je zelo poceni kar 100000 ceneje kot pri GULETU, kar je izjema za slovenske agencije. Vendar se nisem odlocil zanj, ker ima premajhno plazo in to 500 metrov stran, bazenov pa ne maramo, ker bi drugace raje ostali v Sloveniji ki ima veliko lepih zdravilisc.
Pa lep dopust
Kako je pa z organizacijo prevoza (pri Intelekti)? To mislim avtobusni prevoz do LJ letališča. Meni je bilo obljubljeno, da bo avtobus stal v Slov. Bistrici, ki bo na poti v LJ. No, do odhoda je še 14 dni, ker pa zaenkrat nimam še nič natančnih informacij o času odhoda, me zanima kako je bilo to pri vas. Mislim, da so mi obljubili, da me bodo o tem obvestili teden pred odhodom, ampak vseeno še raje tu vprašam.
Forum je zaprt za komentiranje.