Prišla iz Djerbe:)
Tjasa zanima me samo eno, kako velika je bila plaza od hotela Vincci Djerba, ker v hotelkritiken.com, kjer vsako leto preverjamo hotele v katere gremo z otrokom smo prebrali, da je velika kaksne 50×30 metrov kar je hudo premalo za hotel ki sprejme okoli 1000 gostov. Ali to drzi. Zaradi tega smo raje izbrali drug se bolji hotel na osnovi all inclusive, ki pa ni na Djerbi.
Imamo pa veliko izkusenj s hotelkritiken com saj smo vedno raje izbirali hotele ki so visoko vrednoteni vsaj 4, 5 povprecna ocena skupna in nikoli se se nismo zmotili. Drugace je Vinci kar dobro ocenjen hotel in verjamem, tako hrana kot sobe samo plaza ni ok. A nam je pomenila dosti.
Hvala za odgovor
Kot prvo, nepsorazum je bil pri napačni uporabi besede potovati, pa se je oglasila ena, ki očitno ni dojela za kaj se gre. pa sm ji na enak način, kot je ona reagirala, odgovoril nazaj. To je glede moje reakcije. popotniki velikokrat tako reagirajo, ko gre za “pravice”, če si potovala, bi to mogla vedet. Kakšne ljudi vse sem že srečal, njihove reakcije , itd!!
V drugem odstavku praviš da si šla z otroki potovat in ti je blo vse v superlativih. To sm hotu Tjaški in podobnim (brez otrok) povedat, da je takšno potovanje super, glede otrok pa je vaša lastna presoja, al ste zmožni la ne.
ker smo pač prešli na problem otrok in “potovanja” sem poudaru, naj vsak par sam pri sebi razščisti, ali je sposoben peljati otroka na takšno potovanje in ne v hotel, ali je pripravljen zapraviti tok in tok denarja,… Moj pogled sem tud predstavu, kokr sem vidu ljudi potovat z otroki. Je to res tako težko razumeti? Vse lepo in prav, nimam nič proti turistom, ne vem pa, zakaj ne razumete da beseda potovanje ni enako turističnemu izletu? otroci so drug problem in vsak pri sebi naj oceni ali je sposoben peljati otroka kamorkoli že. Če v tunizijo, Ok, samo to ni potovanje… to sm prvotno hotu poudart. Glede otrok lahko odpremo posebno temo, pa samo o tem debatiramo.
Glede nestrpnosti nasploh: če bi potovala, kot praviš, bi vedla, kaj je to nestrpnost! in to sm doživu samo pti turistih, takšnih ki hodijo v hotele in se zgražajo če vidijo reveža (črnca, arabca, latinosa, azijca) ki pred hotelom prosi za denar, pa ga zaradi tega vratar na željo turista nažene z metlo! To je nestrpnost! Taki naj bojo doma! Primerov je še in še!
Glede moje nestrpnosti- nestrpn sm samo do glupih voznikov 🙂 pa naj bojo to turisti, domačini al pa celo popotniki (ki pa se ponavadi ne vozijo z avtomobili).
ok … če pustiva da tema ni prava 🙂 … se v veliki večini strinjam s tabo … samo nekaj je … predvidevam da si Nomad mlajšega letnika 🙂 … zato ti bo mogoče težko razumeti da že moja generacija ni imela toliko možnosti potovanja po svetu … če si bil malo avanturista ja … drugače pa je bila bol kriza … in tudi jaz sem na svoj prvi ‘izlet’ šla s TA v Tunizijo 12 let nazaj (pri 18-tih) … takrat ugotovila da hotel pač ni zame in začela z ruzakom ali avtom kolovratit po svetu … če tega nebi storila pred otrokom … si sigurno prvič z ruzakom v tretji svet nebi upala z malim otrokom … in v tem je ves keč 🙂
je pa res kar praviš da če že je kdo nespoštljiv .. so to največkrat turisti v hotelu s 5-timi zvezdicami … pa spet ne vsi … in spet smo na začetku 🙂
moraš pa vedet da enostavno niso vsi ljudje rojeni za potovanja … nekateri pač bol uživajo ko jim drugi vse zorganizirajo in njim ni treba kaj dosti razmišljati kje bojo zvečer spali …
zaključek … lahko si več kot srečen da si upaš in ti je omogočeno potovanje … tako … na svojo roko … izkoristi in uživaj … ko boš imel svoje otročke pa jih tudi nauči biti popotnik 🙂 … se izplača .. zelo 🙂
veliko lepih potovanj še naprej ti želim 🙂
B.
Tud jest se strinjam s tabo, spet pa bi rad poudaril, da ni letel moj nasvet glede potovanja na tiste, ki niso nikol dal ruzaka na hrbet in imajo trenutno majhne otroke – to mislm da bi blo tud neumeno od mene, oziroma je neumno od tistega, ki je tako razumel! taki (pa tudi velik drugih brez otrok) tudi ne vejo, v čem je čar potovanja, pa me je zmotil ker uporabljajo besedo potovanje. Pa ne samo mene…
Sem pa predvidevu, da na tem forumu v glavnem pišejo popotniki(ali vsaj po duši popotniki, željni potovanj) in ne takšni občutljivi turisti, ki natakšne nasvete tako reagirajo.
Imaš prav, lahko sem srečen. Potovanja so moja največja motivacija. Če ne bi potoval, bi verjento imel dobr avto, bil nevoščljiv sosedom,…tko se pa veselim, da sm kar sm, da imam kar imam, ker sem na potovanjih spoznal, da je le redkokeremu na svetu dano to, kar potrebuje za eksistenco. Pa spoznanstva, pa dogodivščine, pa spoznavanje narave, tud komplikacije, nezgode,..ja, ponavad je bogastvo obratnosorazmerno povezano z prijaznostjo naroda! Ker sem mogoče preveč navdušen nad potovanji, bi rad to sporočil vsem, da si privoščijo vsaj eno potovanje in to v 3 svet, ker koristi od potovanja daleč presegajo stroške.
Tud jest ti želim, da bi vsi trije tvoji tamali prepotovali in doživeli čim več. Pametni starši že ko so otroci mladi, varčujejo za otroka (vezave, vzajemni skladi,.po svojih zmožnostih), da otroci, ko dozorijo, lahko pametno izkoristijo svojo mladost. No, lahko bi še pisal in pisal, pa raj ne, da me ne bo spet kdo utišal 🙂
Hay, macica!
Tudi mi gremo v Djerba sun in po podatkih agencije naj bi bil hotel oddaljen od morja cca 450 metrov ali celo veliko bližje , to pa je odvisno od lege sobe….
Hotel kot tak naj bi bil o.k ( Tjaša povedala), itak se bomo pa to prav kmalu prepričali , že čez 2 tedna in ko pridem nazaj bom ali potrdil Tjašine besede v zvezi vsega ali jih zanikal ….ali pa mogoče predstavil celo nov pogled na Djerbo kot takšno….ha ha , kdo to ve. Dejstvo pa je , da ponavad ne kompliciram, dolg čas mi tud nebo, babik tud nebom gledal ( in bo “moja” zadovoljna)ker jih tam ” kao ” ni ( ali so pa zakrite….da me nebo kdo napadel zaradi tega….nevem kako je doli z puncami….pač moje predstave o muslimanski veri,), švabic sem do grla sit že iz”ljepe naše”, mogoče se bo še tu in tam valjala kakšna nacionalna evropska valuta ( v obliki ženskega mesa), kaj več pa ne pričakujem….Sicer pa itak nesmem zijale past……bogu hvala za sončna očala- čimbolj temna…:)
Djerbo si bom ogledal po dolgem in počez, se šel mal z lopatko in kanglco špilat na pesek v saharo, verjetn bom tud , kako kamelo zajahal ;), pokadil kakšno šišo, kupil kak taler al pa kako drugo navlako ( zato ponavad itak ženski del odprave poskrbi…he he …brez zamere), da bo moj moški ego zadovoljen, se bom na tržnici kregal za ceno , sem se že odločil ,da bomo v ” bankrotu” čim pridemo nanjo, ( tržnico mislim), aja potem pa vode ne bom pil…baje se nesme :), pir se menda žiher, itak bom pa doma iz domačega bara pljunil še kakšno flašo “hudičeve kapljce”, mogoče jo ponudim tudi taxsistu , ki nas bo vozil sem in tja po otoku in nas lupil kot krompir…se že vidim, prav komaj čakam pa ,da vidim njegov fris , ko mu bom ponudil enga takratkega ( pa glede na to , da se to ne sme, mu bom dal Savinjski šnops….menda veste kakšen je ta šnops…..2 deci mrzle vode in z desko po puklu, da bolj zažge.( sam me bolj bega to , kaj je bolj kaznivo….napeljevanje k uživanju alkohola ali pretep z desko…..upam da bom z obema rokama nazaj prišel)), no v pauzi med vsemi temi dogodivščinami , bomo pa ob bazenčku malo telovadili, malo plesali ( upam da ne peli), malo športali, veliko spali, jedli ” šnicle” pa ne svinjskih, ker se TUDI ne sme, baje, kakor tudi ne solate, sladoleda, pa opranih jabolk, pa ledenih pijač…., v ogromnih količinah po navedbah bomo konzumirali tudi LINEX……in tako bo štirinajst dni minilo….nazaj se bomo vrnili prerojeni….dobesedno….z prazno denarnico, z praznim tekočim računom in z zelo očiščenim drobovjem, ter polni vtisov na prelep dopust na katerega se bomo še dolgo spominjali, če ne drugače ko bom iz gat stresal pesek ( prelepi saharski ), ko bom po omarah in vitrinah gledal prečudovite umetnine ki so bile prinešene z dopusta ( seveda bo vsaka o teh opremljena z zvočnim zapisom moje ” ženkice”, kako pocen jo je dobila, kao trdo se je morala pogajati in barantati za to stvar ( hja….pa ja )., ko jo bom prej ( ženo mislim) slišal kot pa videl, zaradi vseh tistih ” gurtnlov” ( verižic, zapestnic…v prevodu) in bo žvenketalo, da bo joj…..in seveda slikami, ki se bodo prikazovale v power pointu ( saj sem rekel da bo denarnica suha in za kakšno bolj fizično obliko posnetkov pač ne bo denarja….), vsem bližnjim in daljnim sosedom, žlahti……še posebej zato, ker se jim bodo na frisih kazali pristni dobrosrčni in seveda kisli SLOVENSKI nasmeški ( kakšni so ti nasmeški pa verjetno , ni potrebno ralagati….če pa kdo le ne ve ….pa naj takrat , ko bo sosed kupil nov avto …le pogleda v ogledalo..).
Takole……..to je moje ,” pre videnje”…..upam da nisem z tem koga užalil, ker ni absolutno to mišljeno kot žalitev….ampak edino in res edino, da vam vsaj malo vaši kisli obraz v tem hladnem dnevu , kot je danes, obsije nasmeh. In če ste se vsaj malo nasmejali sem dosegel svoj namen!
Pozdravček!
P.S. No, ko bom pa prišel nazaj bomo pa moje ” pre-videnje” primerjali z absolutno resnico, ki sem jo doživel…..velja?
Ah….nekaj sem pa le pozabil…..:)
Glede na to da , se število letovanj Slovencev na Djerbi iz leto v leto veča ( po forumu sodeč in zasedenosti agencij ), upam, da ne bomo prišli v spor z Tunizijsko vlado…..ker pa …..kaj pa ČE, je tako opevani rimski nasip , ki povezuje Djerbo z celinskim delom Tunizije, le mogoče naš – slovenski ( verjetno so ga gradili Slovenci v davnem času Feničanov, ker so tam dopustovali in pod milim nebom niso imeli kaj drugega bolj pametnega počet )……ja no….vse je mogoče v današnjih norih časih ( in krav)…..ampak mislim , da glede na to, da je naša vlada zelo sposobna v takšnih meddržavnih vprašanjih se Tunizijci , pravzaprav nimajo česa bati….in bodo do nas še naprej zelo, zelo ( me prav zanima zakaj…..mogoče majo evri pač tak vonj in učinek na vse te preproste ljudi) prijazni…..:)
Bravo Saso, tole mi je pa res všeč. Mislila sem, da si ti tisti Sašo, ki gre 10.6. v Isis, pa mi zdaj ni nič jasno – a sta dva Sašota, ki gresta na Djerbo (kar pri letošnji selitvi Slovencev tja dol ni nič čudnega…). Lep pozdrav!
P.S.: A se kdo spomni, kdaj se vrne modrooka? Blazno me zanima, kako se je imela!!!!
hehe .. nimam treh :)) je šele drugi na poti 🙂
drugače pa vem kaj si želel povdarit .. vem tudi od kje vse tvoje navdušenje nad potovanji in si ‘alergičen’ ko nekdo enači poležavanje pred hotelom in en izlet (za katerega še sam ne ve v katero smer ga peljejo … ) … s potovanji kot jih doživlaš ti … zato še 1x … srečen si ker si spoznal to drugo plat 🙂 tudi jaz sem … ampak včasih pride tako … da pač ne gre drugače in s svojo popotniško miselnostjo odrinemo tudi v hotel za 1 teden 🙂
uživaj !!!
B.
Macica poglej si oceno hotela Djerba Sun na nemskih ocenjevalnih straneh hotelkritiken.com ali angleški pa ne vem sedaj naslova. So zelo dobre ocene in realne, pa se opisano kaksna je hrana, lokacija, zabava. Nemci so natancni tako da bos priblizno vedela kam gres. Seveda pa je odvisno tudi od tebe kaksne kakovosti hotelov si navajena.
Lep dan in pocitnice Eagle
Eka….lepo da se me spomniš….ja še vedno sem isti Sašo, ki naj bi šel v Isis, ampak ker ga dograjujejo renovirajo, nas je agencija obvestila, da v njem žal nemoremo bivati in naj si izberemo drug hotel….pa smo si pač ” sončnega”…..
Sicer me pa veseli da ti je bilo moje ” razmišljanje všeč”……mislim, da se v življenju veliko premalo smejimo….( sicer bi sedaj ko tole pišem tudi jaz z golimi rokami nekoga zadavil , saj me je minuto nazaj “big boss, razpizdil”)…..ampak mu bom raje kr zgodbico dal za prebrat…..mogoče potem primakne še kakšen evro za moj dopust ( kar nebi bilo slabo…a) Utopija? Sanje?
Nomad mislim, da se nisi poročen in nimaš otrok. Kar se tice popotovanj kot popotnik sem gotovo prepotoval vsaj toliko ali celo več kot ti in vem kako lepo je odkrivati nove kulture, ljudi, kako te navdahnejo, prevzamejo….
A sedaj ko imam otroka to ni tako lahko kot mislis in se mi zdi tudi neodgovorno do otroka da bi to počel. Zato pac zadnja leta hodim v hotele ki jih natancno izberem, hocem da je res vse ok, da ni niti malenkosti ki ti lahko pokvari dopust zato je kvaliteta prvo potem cena.
Mi je pa prav malo mar ali se zato imenujem popotnik ali turist. Važno je da se na dopustu sprostim uzivam z druzino in si napolnim baterije ki jih zahteva hitro življenje. Zato ne vem zakaj sploh te debate o popotnikih, …je to namen tega foruma. Upam da ne in da je namenjen zgolj za izmenjavo koristnih informacijah kar je naredila tudi Tjaša. In konec koncev mislim, da nas je “popotnikov” , ki hodimo v hotele vec kot pa tistih pravih popotnikov kot si ti Nomad. Bodimo strpni in vsak bo lahko našel kar bo hotel, če ga pač ne zanima pa naj ne gleda.
Lep dan EAGLE
Tudi mene neskončno zanima, kaj je z Modrooko. Ali so jo pohrustali morski psi ali ne, a je imela obešalnik prave barve v hotelski omari v Vinciju ali ne, kolikokrat so jo “okrog prinesli”, kakšne zdravstvene težave si je nakopala s kvazievropsko hrano v hotelski restavraciji, kako bo zahtevala vrnitev denarja od agencije.
Mogoče mi bo pa ona odgovorila na tokrat že tretjič postavljeno vprašanje, ali so ceste na jugu Tunizije, južno od Šot el Džerida in vzhodno proti libijski meji, prevozne tudi z vozili brez štirikolesnega pogona.
Forum je zaprt za komentiranje.