Prišla iz Djerbe:)
Ne vem, kaj te moti.Tjaška je res odgovarjala samo na vprašanja, kar je tudi prav. In njene opazke in opozorila so zelo dragocena za nekoga, ki bolj malo potuje-tako kot jaz naprimer,
Jaz že vem kako naj bi tam bilo, ne vem pa na kaj naj bom pozorna. Zato Tjaška, ti kar veselo odgovarjaj na zastavljena vprašanja. Končno pa, tvoje izkušnje, odgovori, pogovori,nasveti… so zelo brani in tema je prava in če bojanv-u to ni jasno, nič zato. Važno, da se mi razumemo!!
P.S. Ko me bo spet kaj zanimalo, te vprašam. OK?
Sori, Tjaška, Nomad ima čisto prav. Če se že javno pogovarjamo, uporabljajmo izraze in definicije, ki so VSEM jasne in razumljive. Eno je potovanje, drugo je organiziran izlet “all incl.”, tretje poležavanje po hotelih in plažah. Ne kitimo se s tujim perjem. Tako kot tisti, ki leži na plaži še ni popotnik, tudi nekdo, ki je enkrat letel z avionom še ni pilot ali stevardesa.
In ker je tale travel v osnovi POPOTNIŠKI portal, se je Nomad upravičeno obregnil. Odkar je administrator nanj pripel počitniški forum iz nekega zdravstvenega portala, se govori samo še o plažah, kamenčkih in hotelih in skoraj nič več o potovanjih.
Men je zlo zabavno brat takšne “turistične” post-e,ker se veliko smejim problemom, s katerimi se ukvarjajo turisti: bruhajo, nategne jih že sama agencija, komarji pikajo, kako se učijo barantat in se počutjo ful dobr, k kao zbarantajo za pol, čeprou so vseen preplačal več 100% itd.
vsem turistom: vzemte enkrat ruzake, kupte avionsko karto in pičite nekam.
Ah dajte no. Nimamo vsi jajc, da bi si oprtali majhne otroke in ruzake pa šli. Če bi bile pred 10-15 leti take možnosti kot so sedaj, bi jo tudi jaz mahnila popotniško na dopust, za ene 2 meseca. Žal pa potujem turistično in se mi zdi prava avantura, da smo odkrili Djerbo in ne le lepe njihove… S takimi turističnimi potovanji pa se ti prebudi popotniška žilica in delaš načrte, kako bo fino, ko bodo otroci stari ene 10 let in se bomo lahko odpravili pravim avanturam naproti. Kot sem rekla, saj je res, da bi šli lahko že sedaj, ampak ne upa si tega vsak. Ne dajati v nič turističnih počitnic, raje svoje izkušnje – pa ne samo tiste najbolj eksotične, delite tudi z nami, ker vas je užitek prebirati in, lahko pa bo kdo dobil navdih in vas posnemal…
Srečno, in verjemite da vam zavidam (in privoščim) vaša potovanja.
Ne vem kje sm omenu otroke? očitno te tvoji otroc zlo motijo, ker si ne moriš privoščit malo bolj eksotične počitbnice, pa si zdej jezna : )
pa še neki, če maš tok stare otroke, da si jih peljala na Djerbo, da že vejo približno, kje so in da grejo že sami na WC, potem bi jih lahko peljala tudi drugam, na drugačen način, pa verjetno ne bi samo poležal po plažah in užival v hotelu. Če pa še niso tok stari, pol si pa neodgovorna, da si jih izpostavljala “umazani vodi in hrani”, komarjem in vse kar je blo omenjen.
BTW: kok parov sem srečal na potovanjih, pa poznam, ki so mel otroke sabo, pa so spal po najcenejših hostlih itd.
JOOOOOJ, pa to ni res! Saj sem že napisala, da Saška pretirava. Jaz sem bila na Djerbi lani julija in nisem srečala nobenega komarja. Niti pecal me ni nobeden, sicer pa sem bila s fantom. Nihče ni slovenk gledal kot “kurb”. Slovenci smo na Djerbi priljubljeni gostje in ne “kurbe”. Malo manj oz. najmanj so priljubleni nemci, kar sploh ni čudno. Za vse z malimi otroci bi pa rekla tako, . . . Sami najbolj poznate svoje otroke. Kako naj Saška ve, če bo vaš 5 letnik lahko šel kamele jahat???? Menda ga ja poznate in boste vedeli, če bo to za njega ali ne. Res pa je da je v puščavi npr. julija muka za odraslega človeka, kaj šele za otroka, saj je vročina neznosna. Aja mimogrede, kamele smo jahali malo več kot 10 minut.
Glede hrane in solat in vode, . . . . res me čudi, da vsi popotniki – avanturisti preživijo svoja večmesečna potepanja po vsem svetu, glede na to, da jejo tisto kar se trenutno da kje kupit ali pripravit. In vsi ti komarji in druge žuželke…. Blagor vam, da ste še živi. Ti pa delaš tako paniko glede ene boge solate.
Zanima me še, kako dolgo si bila na Djerbi?
Je Djerba tvoj prvi dopust izven evrope? In če ne, nam povej kje si še dopustovala.
Mogoče si res plačala malo več za tvoj “oh” hotel, sicer pa je itak čez prvomajske praznike pol ceneje kot v sezoni. Zato si v sezoni ne morejo vsi privoščit dragih in luksuznih hotelov, zato ne govori, da je Sidi slim luknja, v kateri se ne moreš obrnit, ker nekdo je mogoče dal zadnji denar, da bo lahko bival v tej “luknji”. Vsem, ki ste namenjeni v Sidi slim, naj povem, da so sobe čisto normalne, sploh niso majhne, v njih je tv, klima, normalno velika kopalnica (takšna kot so povsod) in tudi soba je čista, redno menjujejo posteljnino in brisače.
Aja Saška naj ti še povem, da stoji Sidi slim tik ob plaži, ni se treba z vlakom vozit na plažo.
LP, ina.
Torej – otrok nimaš, vidiš le druge in ocenjuješ po drugih, kar je pristransko!
Jezna nisem, mogoče premalo korajžna in tako jih peljem tja, kejr sem sama že prej v nevezani obliki že bila!
Pa kaj bi ti razlagala, saj verjetno prav vse na svetu že veš in si mogoče malopreveč kritičen do drugih – drugačnih, a povsem normalnih!
Ne vem, kako sem lahko pristranski, če na potovanju dobim neko objektivno sliko glede potovanja z otroci? Če bi imel otroke, bi lahko bilo moje mišljenje pristransko, tko kt je mogoče tvoje.
Nisem bil čisto nič kritičen, no edino če nisi ti vzela tako. Samo hočem poudart razliko me dpotovanjem in turističnimi izleti. Moj predlog je bil vzemte ruzake,kupte karto in pejte…ti si pa začela z otroci, o katerih sploh govora ni bilo v mojem postu. če pa že potujete z otroci, pa sami presodite, ali so dovolj stari in “brihtni”, da vam ne bo treba skoz skrbet kaj delajo in kje so. Če pa tega ne zmorete, bodite pa z njimi raje doma!
Če se pa imaš za drugačno, si pa izberi tud “drugačne počitnice”, o tvoji normalnosti pa ne dvomim 🙂
fajn! 😉
sicer se ne bi rada vtikala v druge, ampak… fajn povedano! jst grem v sidi slim in prav vesela sm že tega! nekateri pač ne pričakujemo luksuza (saj nanj niti nismo navajeni), važn je, da sm na džerbi!!!! si bom rajš za tistih 10, 20 tisoč (ali več) rajš privoščla kakšen izlet več, kot pa da dam celo bogastvo za tist hotel ki naj bi imel tisoč in eno zvezdico.
nekateri smo z majhnim zadovoljni…
pa lep dopust vsem kjerkoli že boste!
lp
petra
Petra, svaka ti čast….to si lepo povedala!
Čeprav pa tud Tjaško razumem, pač vsak , vsako situacijo razume in občuti na svoj način, to je potrebno spoštovat…..povedala je kaj jo je motilo( ali pa tudi ne) , dajala nasvete , tistim , ki so te nasvete rabili……kje pa piše, da se vse jemlje ” zdravo za gotovo”….itak na koncu vse občutiš na lastni koži….in dobro in slabo…..
Dopust je namenjen sprostitvi in uživanciji ( če smo pri tem še malo kritični, nič ne škodi), samo povedati je to treba na pravem mestu, danes itak nič več ni zastojn in če na osnovi naših pohval in pritožb, agencije svojo ponudbo izboljšajo je to samo plus za nas….nebom rekel popotnike ( oni kot vidim se štejejo razred višje….cilj pa je isti….kajne dragi popotniki) ampak dopustnike……
Lepo potujte, lepo dopustujte , ne obremenjujte se z malenkostmi, skrbi pustite doma….počakale vas bodo v vsakem primeru, napolnite si baterije……..čez en teden, štirinajst dni, en mesec…..pa se z užitkom spomnite dopusta…….ampak lepih stvari……( moram pa kljub temu bit malo piker: ” glede na to da pa smo Slovenci…..;)…..taki kakršni smo….pa se kritikam itak nebo dalo izogniti) kajne?
če se lahko vmešam :)) … dokler nimaš svojega otroka si niti v sanjah ne moreš misliti kako je živeti z otrokom .. kaj šele potovati z njim :))
no … jaz si upam potovati z malim … smo že poskusili in imeli smo se čudovito, nepozabno in vsi superlativi ki pašejo še zraven … ampak .. naj si kupim karto in grem na pot … kdo mi pa bo plačal karte za potovanje v eksotiko :((((( z enim otrokom mogoče še gre … če recimo 2-3 leta prej šparaš … ker … če maš 2 letnega mulota sabo tudi ni vsaka lukna za spanje ok … tudi ni vsaka luknja za hrano ok … pač … izbiraš malo bolše zadeve .. in to stane 🙂
ortoška avio karta je največ 30% ceneje kot odrasla … pa si privošči potovanje po avstraliji s tremi otroci :))) od kje 🙂 ni šans 🙂
če greš v Tunizijo je zadeva cenejša … če bi kupoval samo karto … bi te ta prišla mogoče par tisočakov ceneje kot če vzameš zraven še hotel … potovanje po Tuniziji pa definitivno ni lahko … so preveč zaprti…. in tako se vse vrti lepo v krogu 🙂
Moraš pa vedet da je za familijo z malimi otroki tudi pot v hotel v Tunizijo … kar lep podvig 🙂 … sploh če starši prej niso potovali z ruzakom naokrog …
bodi malo bol strpen do soljudi … če bi bil pravi popotnik … definitivno nebi tako grobo reagiral na pisanja na tej temi … oni so namreč v srcu precej bol odprti … do drugačnih od sebe … drugačnih v vseh pogledih 🙂
ajd … uživaj in veliko uspešnih in daljnih potovanj ti še želim … z malo več strpnosti 🙂
B.
Petra….kje pa je tvoj konc….;)
mogoče sem mogoče ne……sicer pa kaj čem skrivat…..sem štajerc……ampak dam pa Barbari tudi prav , da sem z >Juga ( našega juga….karkoli naj bi to že pomenilo…ja ….južno je pa pri nas kar presej….pa me to ne moti…nikoli me ni)…..In na katerem forumu naj bi še sodeloval????
Sicer sem pa napisal tisto kar mislim…..a ni totalno nesmiselno se takole obtoževat med sabo…..ljudje….vsakemu svoje, pravim…(ali drugače – vsi različni in vsi enakopravni…čeprav se mi ta slogan zdi prav toliko utopičen kot je bil komunizem( mislim na pravi Marksov komunizem)) na naši sončni strani alp…
Forum je zaprt za komentiranje.