Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Priprava pogostitve vnaprej…

Priprava pogostitve vnaprej…

S Starševskega čveka so me napotile semkaj. Lahko vprašam še tukaj? 🙂

Naslednji vikend sem povabila prijatelje na praznovanje RD. In ker bi bila rada spočita, ko pridejo, bi rada vso jedačo pripravila dan prej. Kaj mi svetujete, da naredim (pa ne ravno klasičnega narezka)?
Lahko kuhano, pečeno, narezano, zmleto… 🙂
Pa pecivo? Ni treba, da je ravno torta, samo da je po dnevu, dveh še boljše?

Pojdi na iskalnik in pobrskaj malo nazaj, dobila boš zelo, zelo…. veliko odgvorov na svoje vprašanje.
lp

Za sladico zagotovo lahko pripraviš tiramisu.
Ostalo pa je odvisno tudi od tega, kaj bi rada pripravila – bolj svečano, samo nekaj za grickat ob klepetu,…

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Naredi lososov zloženec s črnim kruhom. Kupiš prekajen losos, že narezan na rezine, črn kruh, pravtako že narezan, prekajen sir in pasirano skuto. V skuto zamešaš zelišča (peteršilj, drobnjak, malo soli in popra). maso daš na pol. eno pustiš z zelišči, drugi polovici dodaj nekaj drobno narezanega lososa. Model obloži s prozorno folijo in daj na dno lososove rezine, da se prekrivajo, potem rezine kruha (jaz uporabim finskega, je že lepo narezan na kvadrate), premaži z eno skutno kremo, obloži zrezinami prekajenega trdega sira, pa znova kruha, pa plast lososa, plast skute in na vrh znova kruh. Obloži s folijo in daj v hladilnik. Drug nad zvrneš zloženec iz modela, tako da je losos na vrhu. Okrasiš s kaviarjem in grozdnimi jagodami, narežeš na kocke in to je to.

Zarja, če bi lososa zamenjala s slanino, bi bilo verjetno tudi OK? Ne vem zakaj, ampak moj mož ga ne mara… Recept pa zgleda res vredu!

Da ne bo klasičen narezek speči pusto svinsko pečenko mogoče v poprovem ovitku in ga shrani v hladilniku. Naslednji dan pa samo na tenko narežeš.

Moji imajo radi žepke nadevane z šunko in sirom. Mislim, da smo spomladi debatirali o tem. Kupiš vlečeno testo. Si pripraviš mešanico naribanega sira, na majhne koščke narezane šunke ali kakšne druge salame, lahko dodaš še kečup in začimbo za pico, jaz rada dodam še na majhne koščke narezano mozarelo. Liste vlečenega testa razgrneš in narežeš na trakove široke cca 5 cm. Trak testa premažeš z mešanico vode in olja. V vogal daš malo pripravljene mešanice in nato trak zlagaš v trikotnik (kot se zlagajo recimo zastave ali vrečke). Trikotnike nato na pekač in premežeš z oljem ter spečeš. Te trikotnike si lahko vpripraviš že v naprej in naložiš na pekač predem pridejo gostje. Pečeno je v cca 15 minutah. Otroci jih imajo zelo radi.

Senka, ne vem, koliko poznas te strani in nekaj nasvetov se ze dobila.

Brez pitulic na vec nacinov skoraj ne pricakam gostov. Poskusi in bos videla, se splaca, ker

1. lahko pripravis ze vecer prej in pol ure preden pridejo gostje, das v pecico.

2. razlicen nadev, vedno malo drugace

3. bos pohvaljena in se recept bos morala dati naprej:)))

Imejte se lepo Babi

Tajč, kako pa narediš tale poprov ovitek na pečenki? Lahko recept?

Te žepke lahko verjetno naredim tudi iz listnatega testa? Bi bili verjetno bolj nasitni…

Hvala za nasvete!

Babi, hvala, da si me spomnila na pitulice! Sem jih enkrat že delala in moji so bili navdušeni nad njimi!

Drugače pa glede Prehrane… Večkrat jo prečekiram, najdem kakšno super idejo in jo doma uresničim. Tako da se vam tukaj vsem skupaj zahvaljujem za vse recepte, ki jih nesebično delite med nas!

Babi, ti si pa sploh topla duša. Hvala, da si!

Najbrž bi bilo dobro tudi iz listnatega testa. Samo ne vem, kako bi bilo z filo, ker se listnato testo hitro razpre.

Poprov ovitek pa navadno dela mož. Ima celo kolekcijo poprov (črn, rdeč, zelen, bel), ki jih v možnaju stre. Nato pa poper potrese po deski in valja že soljeno pečenko po deski toliko časa, da se ves poper prime na pečenko. Da pa res veliko popra, tako da je pečenka vsa prekrita z njim. Nato pa normalno peče v pečici kot vsako drugo pečenko.

Ta poprova pečenka pa izgleda zanimivo. Najbrž topla ne bi bila dobra, a? Samo hladna.

Hej, Senka!

Hvala:) Mi je seglo globoko globoko!!

Ves, en prvih postov, ki sem ga napisala Vesni, ki ljubi bucke in nima zdaj casa biti z nami :), sem dala nasvet : pripravi stvari, ki lahko pocakajo.

Pomembno je, da sprejmes prijatelje spocita in dobre volje:)))

Tega me je naucil moz ze dolgo nazaj in njegov nasvet upostevam se danes.

Kaj pomaga dobra hrana, jaz pa vsa nervozna, rdeca v obraz, uturjena:(

Lepo je sedeti s prijatelji in se jim posvetiti. To velja, kajne!?

Se dodatek: jaz mesno struco zavijem v listnato testo, dobro zaprem, prespikam povrhu ( da uhaja para) in nalepim iz prej odrezanega testa kaksne crke, stevilke, srcke… ( s pomocjo vode ali rumenjaka ).

Ohlajeno se lepo reze.

Imejte se skrajno lepo in tebi vse naj naj za osebni praznik:) Babi

Tudi topla poprova pečenka je dobra.Tekočino ki se nabere jaz precedim, ker ne maram popra in jo zgostim z smetano in ponudim zraven

Toda meni je ljubša hladna, keri jo lahko res na tenko narežeš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close