priprava barve za lase doma
Pozdravljene,
iz finačnih razlogov sem se odločila kupiti barvo za lase (keune, isto številko kot pri frizerju ) in si narastek barvati sama.
Kupila sem tudi hidrogen, čopič in posodico.
Na navodilih piše, da se meša barva z hidrogenom v razmerju 1:1.
Prvo barvanje narastka sem že izvedla in barva las je bila v redu, vendar nisem prepričana, da sem barvo pripravila tako kot jo frizer.
Zdi se mi, da so v salonu pripravili bistveno več barve, barvo bolj na debelo namazali in da so dali hidrogena manj kot 1:1, barve pa več kot 1. Namreč zmes v razmerju 1:1 ne pride tako zelo kremna kot v salonu.
Mi lahko prosim tiste, ki se same barvate doma, svetujete?
Hvala in lp, S.
To vprašanje je bolj namenjeno frizerkam in ne nam, ki se doma same barvamo:) Jaz si s temi barvami barvam že več let in zmeraj v razmerju 1:1, tako kot tudi piše. Meni se zdi logično, da če bi bilo drugo razmerje, bi bila pač druga barva (ne tista, katera je na škatlici). Brez skrbi, frizerka že ve kaj dela, za nas navadne smrtnike je pa bolje, da se držiš pravila 1:1, razen če želiš eksperimentirati z lasmi;) Če si dobila isto barvo kot pri frizerju, potem tako ni panike?!
Kot učenka frizerske šole v ljubljani končujem 3. letnik in v salonu imajo barve profesionalne ki pridejo v tubi in hodrogen posebaj. Več barve je zato ker morajo biti v salonu previdni še posebej pri sivih laseh saj hočejo da je stranka zadovoljna. Trgovinske barve so že količine nekako naštimane tako da mislite da je barve manj vendar je dovolj da pobarvate celo lasišče.
Forum je zaprt za komentiranje.