Najdi forum

imam printer (dobil sem ga iz ene firme, ker ga več niso rabili – zastareli), in sicer:
EPSON LQ 570 +

printer dela fantastično, le počasi in škripa, problem je le v tem, da lahko dam vedno samo en list noter, sicer povlečće vse liste, ko začne printati.

mogoče ve, zakaj je to tko in kako bi se dalo urediti, da mi printa z več papirji.

če imam sprintati ca. 10 strani, moram biti zraven, da potem vsak stran posebej sprintam oz. posebej dam papir note. to mi je izguba časa. bi dala noter 10 listov in brez skrbi bi mi tiskalo do konca, kot pri novih, boljših printerih. prosim pomagajte mi glede tega.

je pa še ena zadeva: pred leti sem imela printer EPSON LQ 100, tudi počasen, škribpljiv printer, vendar sem tam lahko dala več papirjen naenkrat not in mi je brez problema pšrintali tudi po 30 strani, ne da bi rabila zraven biti.

EPSON LQ 570 pa bi naj bil boljši printer kot moj prejšnji, a ne?

kaj naj?

upam na vašo pomoč, za kar hvala lepa.

lp

Izrabljen je mehanizem za transport listov. Pomagaš si morda lahko le s papirjem, ki ima perforacijo – tega pa najbrž ne želiš.
Tudi ta tiskalnik je že malo out. V kakšne namene ga uporabljaš??

Če se prav spomnim je bila to celo fabriška napaka nisem pa prepričan če ravno na tem modelu.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Jaz med drugim poklicno servisiram tudi te tiskalnike.
So praktično neuničljivi. Je pa žal res, da bi treba konkretno primer videt kako in kje se listi ustavijo. Sama mehanika v glavnem pa en kup “fint” – od brušenja in narezovanja gumic ter tofa, pa do prelepljevanja določenih stičiščnih točk s selotejpom.
Po vseh verjetnosti je t.i. separacijski pladenj preveč gladek in listi namesto, da bi obstali na njem, kar zdrsijo skozi.
Kakšnemu tehnično podkovanemu pokaži kaj tiskalnik dela; mogoče mu uspe popraviti.

hvala vsem

kaj pa pap omeni perforacija – glede papirja -a so to tiste z luknjami?

imam nov barvni tiskalnik, le barve je zmanjkalo in nima denarja kupiti, važno, da lahko printam

lp

Jep, to je tisti v neskončnost zložen pair z luknjicami ob strani, ki se dajo odtrgat.
KAr se barve tiče, napiši za kateri tiskalnik gre, morda ti najdejo tule kakšno poceni nadomestilo ali polnjenje kartuše.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close