Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Princess cake (švedska)

Princess cake (švedska)

Hojla!

No, zdaj se pa še jaz obračam na vas s prošnjo, ki se tiče tort! V Ikeinih restavracijah po svetu imajo izmed sladic tudi Princess cake, ki je tipična švedska torta, ki jo skrbne mamice pripravijo svojim hčerkam za 16 let. Izgleda super (bom prilepila še kakšno slikico) in je res nekaj posebnega…..pokrita je z zelenim marcipanom in ima “kupulo”. Na netu je sicer nekaj receptov, ampak vseeno me zanima, če ga katera izmed vas pozna, če je že to kdaj pekla, jedla na Švedskem ali v kakšni Ikeii??
Velikokrat se spomnim na Uršo iz Švedske, ki se zdaj žal ne javlja več, in ki je tako rada na naše veselej in zanimanje popestrila forum s kakšnim švedskim receptom 😉

LP in lepo martinovo nedeljo vsem, zala

Evo slikic, upam da se bojo “prijele” 🙂

LP

joj poglejte si še ta link s švedskimi pitami, sladicami….razume kdo švedsko?? :))

uf, kakšna kača je tale link! LP

Zala je morda to ta zadeva, mi še ni uspelo prit do Ikee, čeprav se pripravljava že dlje časa…

Kaj pa če poizkusiš švedščino prevesti v Ang z bublefishom?

lp, m

Izgleda super, recept pa tudi ni zahteven, vsaj ob branju ne… le z marcipanom jaz še nisem delala.
Sicer pa v Ikei še nisem kupovala tortic in nisem bila niti pozorna nanje, ponavadi pa kupim pecivo (sirove bombice, rogljičke ipd.).
Zala, ti se kar loti in potem poročaj 🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zala, pa si ti tole tortico kupila za domov?

Če je tako, imam par vprašanj: si kupila celo? Kje si jo dobila? Kar v restavraciji ali je kakšna trgovina v Ikei?

V Ikei še nisem bila, se pa odpravljam…

Zala, pozdravljena!

Še ena ljubiteljica te princess torte in da te potolažim – takšno torto lahko ejš tudi v Ljubljani. Imajo jo v Cityparku v pritličju – slaščičarna Ula, in tudi v istoimenski slaščičarni v Črnučah.

Sama sicer recepture nisem pogledala, glede na to, da pa sme jo že jedla, pa bi ti priporočala naslednje:

Spečeš navaden biskvit in ga prerežeš na 2 dela. Ga popolnoma ohladiš.

Kupiš marcipan in v kolikor ni obarvan zeleno ga pobarvas sama skupaj z dodajanjem sladkorja v prahu.

Pripraviš vanili kremo; sladka smetana, vanili sladkor, kakšen mascarpone, želatina, malce ruma in vanili ekstrakta…

Vzameš veliko skledo in najprej razvaljaš marcipan na alu foliji. Celoten marcipan z alufolijo prenesi v skledo. Marcipan premaži s kremo in položi gor 1. plast biskvita, ki ga malo navalažiš, nato pa bi sama vzela zmrznjene gozdne sadeže in jih razustila na ognju s sladkorjem. to bi prelila po biskvitu in položila gor še 2. biskvit. Tisto, kar gleda marcipan odveč čez skledo bi zavihala navznoter čez biskvit in dala za nekaj ur v hladilnik. nato samo celotno skledo obrneš in dol strgaš alu folijo.

Obilo uspeha in lp
N.

Nika33, lep pozdrav!

Še eno vprašanje od mene. Pri nas vedno kupujemo torte v Galeriji Grad (jaz nisem tortosned in v resnici nisem še nobene spekla), razen tega, da so noro dobre in da znajo narediti tako obliko, kot nam zapaše, tudi zato, ker dajo gor takole prevleko iz marcipana. Moj mož bi znal pojesti torto, tudi če bi bila narejena samo iz te marcipanove prevleke.

Kje je zdaj tu moje vprašanje?

A, ja! Kako pa izgleda ta marcipan, ki ga potem razvaljaš, na trgovinski polici in kje približno moram iskati?

Hvala za odgovor!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

V Sparu , intersaru to najdeš na policah kjer so pecilni, vanilij, pudingi , jedilne čokolade , kokos…

hej vsem!

Stanka, te torte nisem kupila za domov, niti vem ne ali jo v avstriji prodajajo v ikeini prodajalni!

Nika33, kje v pritličju cityparka je ta slaščičarna? Pri najboljši volji n spominu…..res še nisme kje videla te slaščičarne, ali pa smao poorna nisem bila dovolj……ali je mogoče naproti interspara?

Najbrž jo bom naredila kar sama, in potem poročala, tako kot pravi Vladka 🙂

Za prevajanje in švedščine iz tostega linka zgoraj pa nimam ne časa, ne živcev-jih šparam za faks in kar sproti “porabljam” :))
Tortico bom naredila enkrat v decembru, ko bo dovolj priložnosti za veselje in praznovanje……
LP

Pozdravcek!

Za Tamalo 8:

ta surova marcipanova zmes se dobi skoraj v vseh marketih, ponavadi pri “ustvarjalnem materialu za kuharje”, hehehe – no ja, poleg pudingov, vanili sladkorja…
marcipan je pakiran v 150 g zavitkih ali skatlicah, imas ga v nevtralni barvi ali pa ze obarvanega.
VEDNO ga moraš tudi pregnesti v normalen marcipan in ga zmešati s 500 g sladkorja v prahu. Če želiš, da ostane nevtralne bele barve mu dodajaš po žličkah nestepen beljak, drugače pa po kapljicah želeno barvilo in gneteš. Ko ga razvaljaš ga valjaš na alufoliji in namesto moke uporabljaš za valjanje sladkor v prahu…

Za Zalo:

Ta slaščičarna Ula je točno nasproti blagajn Spara v Cityparku, v bistvu se drži tiste zlatarne (na levi strani) i na drugi strani pizzerije (na desni)… Za moje pojme tortice 1A. Sočne, kremste, sadne, niso sitosne, s pravo smetano in ne rastlinsko… njami…

lp
N.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close