Primož, Babi in ….vsi
Pozdravljene vse in vsi. Z Jelko sva na poti domov ugotovili, da takega srečanja (ne bom ponavljala vseh pohval) ne moreš zamuditi. Pravjo, da tič’ ist’ga perja vkup latajo. Vsi smo dokazali, da je to res. Toliko sproščenih ljudi – od najmlajših do mladih in mladih po srcu, težko zbereš v enem prostoru. Občudovali sva mlade družine, ki so sodelovale, da bi marsikomu lahko bile za vzor. Res. Bilo je čudovito, neponovljivo, pravi uvod v adventni čas – čas pričakovanja. Vsem skupaj hvala za prekrasne ure, ki so vse prehitro minile, Jelka in Mica.
Speedy!
Sem po poti domov ugotovila, da imava skupnega znanca, mojega sodelavca, ki je danes to potrdil in samo zazijal, ko sem mu povedala, da sva se srečali. V podrobnosti mu pa nisem razlagala, ker spet samo “renči” (skoraj kot jaz)- he, he
p.s. našla sem tvoj mail in ko bomo krožili kaj okrog, ti sporočim
Čeprav sem bila včeraj samo dve uri v vaši družbi in kot na vseh srečanjih je bilo tudi včeraj vse skupaj zelo lepo za pogledat, poslušat in za probat.
Posebna zahvala MIELE in Danici (ki je vedno zelo prijazna in zelo strpna, ko se gužvamo po dolgem in počes) in sevda Primožu, ker so se spet zelo zelo potrudili, da smo lahko včeraj spet kuhali, jedli, se družili in se veselili.
Lep pozdravček vsem skupaj!
Pozdravljene.
Redno spremljam ta forum…pa včasih tut kej vprašam…al pokomentiram…
Skratka…..očitno ste se mele lepo…pardon…imeli……mene pa še sam zanima..če bodo kje kake slikice vaših dobrot……(nazadnje so mi slikice pitulic odlično pomagale k temu, da sem se jih spravila delat).
Drgač pa…….še veliko dobre volje pri vaših kuharskih podvigih…in nadejam še veliko dobrih receptov (ugotovila sem…da zadnje pol leta…spoloh ne rabim več nobene knjige…samo še VAS in ta forum !!!!!)
Lep dan in še lepši vikend:))))
LPČ
To je moje drugo srečanje, pustilo je ravno tako veličasten vtis kot prvo. Odhajaš z občutkom hvaležnosti vsem, da še obstajajo takšna druženja. Saj dobri ljudje smo raztreseni vsepovsod, vendar dobro skriti po svojih luknjah in v svojem krogu prijateljev. Tole pa se mi zdi, da izbeza ven tudi tiste bolj zadržane, vključno z menoj. Vesela sem bila srečanja s poznanimi od prej in novih.
Moram priznati, da sem se tako zagledala v hišice, da mi je večina stvari na srečanju preprosto ušla. Uspelo mi je poskusiti bobiče, to sem si že prej želela, odlično je. Ni mi pa uspelo Babi povedati, da je naša kutina letos obrodila dovolj plodov, da sem res skuhala kutinov žele po njenem receptu in da je odličen. Prišlo ga sicer samo 1 liter, vendar je ta bolj dragocen. In še mala anekdota. Babi, v tvojih navodilih piše, da privežeš gazo na narobe obrnjen stol (štokrli, smo mi rekli takemu stolu brez naslonjala) in pustiš kutinovo maso, da se odceja. Vse sem naredila, da bi našla tak stol, seveda ga nimamo, improvizirala, vezala cunje sem in tja, pa mi nikakor ni uspelo. Čisto na koncu mi vžge, da če se gre samo za odcejanje tistih nekaj pesti kutin, kar jih imam jaz, jih vendar lahko odcejam v navadnem cedilu na skledi. He, he, pa sem pospravila cel stolp iz stolov…
Glede otrok in hišic – nimam besed. Ko sem pripravljala medene dele za hišice, printala slike in navodila, sem sanjala o njih, v resnici je bilo vse še lepše. Otroci so bili krasni, vztrajni, ustvarjalni. Hišice so se mi zdele prelepe, četudi je vse lezlo z njih in četudi je imela kakšna polovično streho. Neizmerno sem uživala in verjamem, da so tudi otroci.
Primožu vedno znova hvala, da je pripravljen tole organizirati skupaj z otroci in sprejeti vse, kar to potegne s seboj. In hvala tudi Danici in Miele…
LP Mimi
Hej!
Jaz pa iscem mamico, s katero sva se srecali pred vhodom v stavbo.
Izrocila mi je majhno rocno poslikano skatlico, lepo prevezano in rekla: To je za vas, babi. Vse rocno narejeno.
Ker je bilo tako lepo prevezano, si nisem upala niti odviti in pogledati vsebino, ker je bilo vse skupaj tako nezno (vem, da se ne spodobi), da ne bi kaj pokvarila. Doma sem z vso pazljivostjo odvezala in pogledala ; nekaj neznega, doma narejenega.
Mamico poznam ze od prej, le ne vem tocno s katerim nickom povezati in ne bi rada naredila napake.
Rada bi se se enkrat zahvalila za pozornost; taka, doma narejena darila me razveselijo in jih cenim.
Naj se mamica javi, prooosim! :)))
Res hvala Babi
Hej, Mimi!
Tebe je uzitek brati:))) Upam, da kaj spravis v mapo za kasnejsa leta.
Stokrle, jaz sem uporabila okrogel stolcek iz kopalnice s kovinskimi nogami.
Pa se je skozi cedilo lepo odcedilo? Pri gazi teza pritiska na povrsino, da se ozi in res vse iztece. Glavno, da je prisel 1 l zeleja in si zadovoljna:)))
Res so ta nasa druzenja veliko vredna:) Lep vecer Babi
Babi pozdravljena!
Naj ti svečka pričara še lepše praznike in angelček krasi božični aranžma.Uživaj ob vsem tem tako kot jaz in moji trije škratki (no Matevž je letos še bolj opazoval),ko smo vse skupaj krasili,barvali,lepili…
Je bilo pa že čarobno v soboto,ko smo delali okraske iz slanega testa.Joj,ko bi videli tiste iskrice v očeh našega najmlajšega,ko smo mu dali kepo testa… kaj gnetenje,to je bilo gnetenje na kvadrat pa pikanje in luknjanje z zobotrebci,pa valjanje,ne z otroškim…s tapravim velikim valjarjem,ki ga je komaj obvladoval…če povzamem iz Pikijevega čarobnega božiča:”…ja Božič je res čaroben…” je rekel Piki,ko se je vrnil z ogleda božičkove delavnice…
Lep in čaroben december vsem…
Branka & druščina
Zdravo
Moram se tudi jaz oglasiti in vključiti v debato o srečanju 25.11.2004. Na srečanje sem šla s hčerko – seveda mama je prišla prav ko fant ni zaradi službenih dolžnosti mogel z njo.
Pa vam povem, da mi niti malo ni žal da sem se srečanja udeležila.
Kuhinja je tudi doma moj najljubši prostor in prav vesela sem, da je bilo v “kuhinji” z menoj toliko spretnih, kuhanja in degustiranja željčnih oseb, kot doma še nikoli (da otrok sploh ne omenjam – pravi mali kuharski mojsti)
Vrhunsko opramljena kuhinja pa da vsemu temu piko na i.
Z veseljem se bom srečanja še kdaj udeležila (mogoče bom takrat pomočnik svojemu možu pri pripravi res odlične jabolčne pite).
Do tedaj pa vsem en lep kuharski pozdrav
mama Heli
Babi hvala za lepe želje….vsi skupaj se bomo trudili za veliko iskric v vseh očeh…uživam v ustvarjanju in podarjanju (zato imam “svojih” izdelkov bolj malo doma ;-o ),predvsem za ljudi,ki so mi blizu,ki jih imam rada in ki znajo ceniti ves trud,ki ga vložim.
Hvala tebi za vse,na koncu koncev tudi za vse prispevke,nasvete – kuhanje je pri nas doma dobilo novo dimenzijo.
Pa da se še malce pohvalim:na Martinovo nedeljo sem pripravila kosilo tudi za moževe starše in sestro:kosilo klasično z domačim piščancem,rdeče zelje,mlinci,pecivo na suho za posladek in kavica.In moja tašča mi je izrekla zelo lepo pohvalo in sicer,da bo morala priti k meni na kuharski tečaj.Uf sem postala kar nekja cm višja…Si želi kakšna snaha še kakšno drugo pohvalo?Za pohvalo ste zaslužni tudi vsi na tem forumu s svojimi nasveti,triki,recepti.
Hej, mama Heli!
Ob taki hcerki, ki je na srecanju nepogresljiva, je prijetno ustvarjati, kajne?
Da o fantu ne bi zgubljala besed. Strasno spreten s predpasnikom!!
Tisti princeskini krofki od A do Z narejeni, so res pohvale vredni:))
Za ocijevo pito smo tudi ze slisali in recept prepisali. Ko jo bo s tvojo pomocjo v zivo napravil, bom pa delezen ovacij:)))
Lep dan Babi
Forum je zaprt za komentiranje.