Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek primolut nor

primolut nor

sem dobila tablete za prestavitev menstre. pa sem pozabila vprašati kaj narediš v primeru, da začneš jemat tablete kot predpisano (torej 3 dni prej), pa vseeno dobiš menstro. recimo že takoj naslednji dan, ko vzameš prvo tableto. ali potem nehaš z jemanjem, ali vseeno jemlješ, ali kako.
vsem hvala za odgovore.

moje poletne izkušnje…lansko leto sem šla do zdr, ki mi je dal te tbl z opozorilom, da so full hude in jih on ne bi dal niti ženi. jaz trmoglavka se mi je šlo le, da greva z možem končno sama na morrje in se pošteno nasexava. jemati sem jih začela 4 dni pred morjem. tretji dan sem dobila grozovite krče, četrti dan kot , da grem rodit. mož me je moral peljati v izolsko bolnišnico, kjer so mi takoj prepovedali nadaljne jemanje in me kregali, da se upopšteva kar zdr reče….druga gin mi je povedala, da so lansko poletje komaj rešili žensko, ki je imela zaradi tega strdke v pljučih, druga pa take krče, da ni bilo za govort.

zdej sm pač dojela, da bolečine in taki grozni zapleti niso mačji kašelj…ti pa se boš že odločila po svoje…

Vsako spreminjanje hormonskega ravnovesja v telesu z kemijo je lahko zelo nevarno…

…totalno prestrašila. To je to, kar sem jaz moji gin. govorila, ona meni nazaj, da te tablete pa res niso nič takega. Pa berem pri stranskih učinkih…no, nema šta nema. Jaz jih sicer zdaj jemljem, prvo dozo (10×1), a sem ji kar rekla, da ne bom. Sem nasploh proti kemiji, če vplivam s hormoni, še toliko bolj. Pa zakaj ne rečejo, da je, kot opisujete? Zakaj doktor reče, da te tablete pa res niso nič takega, da jih predpisujejo mladim za prestavljanje menstre? Noro, neodgovorno, skoraj nesramno! Mene je prepričala s tem, da si bom kao pozdravila nek “tvorček”, ki ga imam v maternici. Kaj zdaj naredit, pa tudi ne vem. Če ne bom ubogala, pa da ne bo kaj ok, pa bodo tudi rekli “sami ste si krivi”…
Bom zelo vesela, če boste še kakšne izkušnje napisale.

Evo, tudi jaz imam negativno izkušnjo. Jih vzela, da bi prestavila, šla na morje, totalni alergijski šok, flekasta, zabuhla po celem telesu – kao kombinacija sonca in porušenega hormonsega sistema. Takoj prepoved jemanja, situacija se je umirila, le fleki so se mi ob vsakem ciklusu pojavljali še kakšno leto in tudi sam ciklus se mi je zjeb ..

…eto, porka svet no! Imam še 4…dvomim, da zaključim s to terapijo!¨Še lekadola ne jemljem, ko berem to, mi gredo dlake pokonci. Hvala punce za vaše izkušnje!

Jemala enkrat, prestavila M za par dni, brez kakršnih koli stranskih učinkov, razen seveda željene prestavitve. Naslednja M in naprej vse normalno..

Jaz sem tudi to jemala za prestaviti M in je bilo vse OK. Moraš se zavedati, da so vsi navedeni stranski učinki možni, a nikakor to ne pomeni, da jih boš ravno ti pokasirala. Če bi bili ti stranski učinki zelo pogosti, potem teh tablet ne bi smelo biti v uporabi.

Jaz sem z njimi do zdaj že 4x prestavila menstruacijo, pa ni bilo nobenega problema.
Nobenih krčev, nobenih bolečin.
Pa konec meseca jih bom spet začela jemati, ker grem na morje..
Jaz z njimi nisem imela problemov.

Pila že večkrat, nikoli težav, vedno uspešna prestavitev menstruacije. Enkrat sem jih začela pit prepozno in sem začela rahlo krvavet. Nadeljevala sem s tabletami in krvavitev se je ustavila.

Živjo,

jaz sem jih pred leti dobila tudi zaradi prestavitve. Ko sem nehala z jemanjem, sem imela grozno slabost z bruhanjem cca 2 dni, mislila sem, da me bo konec. Nikoli več jih nisem upala vzeti.
Ko sem omenila to gin. je rekla, da ne ve nič, da bi bilo to od teh tablet.

nimam menstruacije in mi jih ginekologinja pripiše ravno iz tega razloga da se mi na takšen način sproži. Ko sem ji rekla o mojih pogledih na tablete mi je odvrnila da je bolj nevarno ne met menstruacije kot pa jo s tem tabletam sprožit. In da če bi bile tako nevarne jih ne bi kao dajali pacientam. Sicer res do sedaj nism mela probleme.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close