primerjava
zanima me vaša primerjava benkine strani: http://www.benkapulko.com
kjer benka predstavlja svoje potovanje z motociklom po svetu.guienesov rekord.sponzorjev je najmanj 50.love do krove.
in moje amaterske tudi popotniške strani, le da so potovanja po sloveniji!
http://users.volja.net/murphylaw
in prosil bi skrbnike tega strežnika, naj povečajo črke in omogočijo klikanje po linkih.
ŠE VEDNO IŠČEM SOPOTNIKE ALI SOPOTNICE ZA PLANINSKA POTEPANJA.
ter dajem informacijo za natečaj revije digitalna fotografija.dobite jo v vseh foto trgovinah.
kot je blanka dokazala potovati za lastni užitek ni dovolj.dober popotnik z pomočjo sponzorjev / ideje / interneta ne samo da pokrije stroške potovanja – temveč celo zasluži!
še najmanj kar lahko povprečni popotnik naredi da vzame z sabo digitalni fotoaparat in iz najboljših slik naredi raztavo.
jaz osebno potovati po svetu samo za sebe ne vidim smisla.
lep primer je london.drag – pregrešno drag.in kaj ima večina popotnikov od londona? luknjo v denarnici.
PROBLEM DANAŠNJEGA POPOTNIŠTVA JE OBISKOVANJE ENIH IN ISTIH KRAJEV.KAMOR SE VOZIJO TUDI TURISTI.SICER PA – SO SPLOH ŠE KRAJI NA ZEMLJI KJER NI TURISTOV?
lp lord
Bravo lord, zdaj mi je jasno, zakaj tako zagovarjaš tiste svoje digitalce. Za klasično fotografijo je potrebna duša, z digitalcem (in ne s digitalcem, kot bi ti rekel) lahko delaš komercialne posnetke. Če hočeš potovati za lastno dušo, jo moraš najprej imeti…
Predlagam, da odpreš lasten lokal, kjer boš služil s svojimi sprehodi in razprodajal digitalce, tole stran pa prepustiš popotnikom, ki uživajo v svojih potovanjih, fotografiranju in vsem, kar spada zraven. Tistim, ki vse to počnejo za lastno dušo. In tistim, ki so svoje izkušnje pripravljeni deliti z drugimi.
Svoje diase bom vedno z veseljem pokazal prijateljem, tistim ki jih zanimajo, seveda. Pri tem si bom privoščil še ta strošek, da jim bom ob obisku ponudil kakšen prigrizek in pijačo, po možnosti kaj v stilu dežele, iz katere so posnetki. Mi ne pride na misel, da bi z ogledom služil, mi veliko več pomeni dobra družba in prijeten dogodek.
Ti pa še kar išči sopotnike za planinska potepanja. Ob takih stališčih jih boš še dolgo iskal. In ker, kot sam ugotavljaš, ne vidiš smisla potovati po svetu samo za sebe, je boljše tako zate kot za vse ostale, da ostaneš doma. Enostavno, kaj ne.
Yo!!
Mam en komentar mogoče bi mogl odprt novo temo pa nema veze.Kar se tiče benke pulko.To kar je ona naredila ni zame noben bum.Z malo volje in predvsem denarja lahko to naredi vsak.Praktično je ona mela skor vse krito sponzorji itd.Bil sm po svetu mislm okol njega po kosih ne v celoti in je dost bol greš za mesec dva vsak let ne pa za 4 al 5 let pa da si k en puščavnik pol.Kr neki no.
Se pa kr upam rečt da sm vidu in doživu isto k ona.
hvala za vsa vaša mnenja, in seveda odgovor smukcu :
– digitalca si lahko privošči vsak.harwey norman da za eno leto na obroke brez obresti!itate celo bundle variante : digitalec mislim da nekaj več kot 1 mp in printer za slike za manj kot 70 k sit.
– in vitotu : kaj naj rečem dragi vito – zame je vse posel če ne drugače dolgoročno – in da imam kljub temu dušo dokazujem na svojih 9 staneh.na katerih je vse še vedno zastonj.in bo še leta.da pa ne samo ostajam doma je dokaz
http://users.volja.net/murphylaw
kar se pa tiče sopotnikov za planinke ture se ne sekiram.tudi planinariti sam ni tako slabo.saj se takorekoč v trenutku odločič in izpelješ turo.in vam povem še eno 1 novembersko zgodbico z tradicionalne rutinske ture na sleme :
kot po navadi štopam, ustavita mlad par in vse v redu ko prilezemo do 24 ovinka.parček malce stisne zaradi megle / strahovi pa ne vem pred čem / jaz pa nadaljujem peč na vršič.kjer se megla razkadi.in dan je prečudovit.leta 2000.še z navadnim fotoaparatom.kjer je volja, tam je tudi pot !
drugače pa voščim srečnega pa zdravega pa še kaj pokomentirajte.in zapisujte vaša popotovanja.in potujte za dušo.samo potem ne tarnat če vam je kje zmankalo denarja.in ne potujte kot turisti.in velkih prestolnic se izognite če se le da.
predlagam nekaj exskluzivnih ciljev:
– fontanalnski gozd južno od pariza.poceni prenočišča.vir geografska revija gea.
– hrvaška istra z vlakom iz divače.discover the diference.
– paradiž slapov med tolminom in kobaridom – gregorčičeva dežela
– sprehajalne poti tržaškega zaliva – ribiška pot v nabrežini in riklijeva pot prav tako v nabrežini
– zahodni juljici in univerziada – trbiž januar 2002
lp lord
Lord pozdravljan!
Kva je s tabo? Večkraqt, ko te srečam na telih sraneh bolj bluziš. Seveda Pulkotova ni čista. Vprašati bi jo bilo treba o njenem itinererju, ki ni niti slučajno logičen. Takšno skakanje iz države v državo in iz kontinenta na kontinent z motorjem je nemogoče. Zakaj ne? Ker je predrago. Cargo z letalom iz Nepala do Bankoka stane 2000 USD, pa je to kratka razdalja. V glavnem pa je treba motor zapakirati v zaboj ali vsaj oboj, kar stane nadaljni300 – 400 USD. Pošiljanje z ladjo je sicer cenejše, a zelo dolgo traja. Benka pač povsod ni bila ravno s svojim “možem” BMW-jem. Na Sri Lanki zagotovo ne. Kako je prišla iz Irana v Saudovo Arabijo? Kar se pa kilometrov tiče (cca 200.000) na motorju ji dam pa kapo dol. To kar pravi Yo je čisto ignorantsko nevedenje nič o vožnji z motorjem n.pr. v Pakistanu ali Indiji. Yo prvo probaj pol se pa duvaj! Fantje šibite foušarijo naprej, pa se fajn mejte!
Igor-No mad
Forum je zaprt za komentiranje.