Prikrajšan zaradi prevare z darilnimi pogodbami
Starša sta se okoli leta 2000 odločila, da meni in sestri vsakemu podarita pol hiše. Sestra je z darilno pogodbo dobila spodnjo etažo (50% hise), za moj delež (gornja etaža oz. 50% hiše) smo se dogovorili, da prav tako z darilno pogodbo dobim kasneje. Ker sem takrat stalno živel v tujini in tam tudi bil davčno obvezen, bi rezidenčni državi moral plačevati dobrih 5.000 EUR/ letno nepremičninskega davka, smo se dogovorili, da dobim moj delež, ko se za stalno vrnem v Slovenijo. Medtem je oče umrl in sem po njem podedoval 12,5% hiše ter 12,5%, ki mi je odstopila sestra, tako da imam 25% deleža na hiši. Da bi z darilno pogodbo dobil ostali del hiše nočejo več slišati, tako da utemeljeno sumim, da je sestra, ki živi v hiši z mamo, mamo pregovorila, da ji je z darilno pogodbo podarila moj delež (25%) sestri.
kaj si ti muško ili žensko?
glede na zmešnjavo pri darilih in dedovanju in glede na to, da niti tega ne veš, kdo je lastnik 25% hiše, ti itak živ bog ne more kaj pametnega povedat.
če si se pa odpovedalo polovici hiše zaradi tistih 100+ EUR nepremičninskega davka letno (toliko plačam za dvoinpolsobno stanovanje v mestu, v katerem ne živim, dvomim, da je pol hiše nekje v vukojebini vredno več kot pol milijona evrov), si pa itak bedak
Mimogrede: darilno bi lahko napisala ata in mama vsak posebej, bi jo pač pustili brez datuma in bi jo ti naknadno vknjižil v ZK.
Ampak glej na to tako: 22 let x 5000 eur davka = že sedaj 110000. Je 25% vredno 110.000? Sedaj ti jih je požrla sestra, drugače pa bi jih država.
Napišite pogodbo, da sestra prevzema skrb za mamo, čim prej ji prodaj 25% pa bejž.
creepy formula, 27.01.2022 ob 13:12
kaj si ti muško ili žensko?
glede na zmešnjavo pri darilih in dedovanju in glede na to, da niti tega ne veš, kdo je lastnik 25% hiše, ti itak živ bog ne more kaj pametnega povedat.
če si se pa odpovedalo polovici hiše zaradi tistih 100+ EUR nepremičninskega davka letno (toliko plačam za dvoinpolsobno stanovanje v mestu, v katerem ne živim, dvomim, da je pol hiše nekje v vukojebini vredno več kot pol milijona evrov), si pa itak bedak
Vidim, da si polpismen. Tvoj primitivizem sploh ne bom komentiral.
Forum je zaprt za komentiranje.