Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Prikrajšan zaradi prevare z darilnimi pogodbami

Prikrajšan zaradi prevare z darilnimi pogodbami

Starša sta se okoli leta 2000 odločila, da meni in sestri vsakemu podarita pol hiše. Sestra je z darilno pogodbo dobila spodnjo etažo (50% hise), za moj delež (gornja etaža oz. 50% hiše) smo se dogovorili, da prav tako z darilno pogodbo dobim kasneje. Ker sem takrat stalno živel v tujini in tam tudi bil davčno obvezen, bi rezidenčni državi moral plačevati dobrih 5.000 EUR/ letno nepremičninskega davka, smo se dogovorili, da dobim moj delež, ko se za  stalno vrnem v Slovenijo. Medtem je oče umrl in sem po njem podedoval 12,5%  hiše ter 12,5%, ki mi je odstopila sestra, tako da imam 25% deleža na hiši. Da bi z darilno pogodbo dobil ostali del hiše nočejo več slišati, tako da utemeljeno sumim, da je sestra, ki živi v hiši z mamo, mamo pregovorila, da ji je z darilno pogodbo podarila moj delež (25%) sestri.

Naj se omenim, da bi sestra rada prišla do polovice garsonjere, ki mi jo je oče kupil pred več kot 40 leti, ne mara pa slišati o “nepovratnih posojilih”, ki jih je dobila od staršev. Lastnica garsonjere sem ves čas bila zgolj jaz, nikoli oče ali mati. Kakšne možnosti imam zahtevati ostali delez hiše (25%) po materini smrti, ki skladno z dogovorom pripada meni? Zdaj ima sestra 75%, jaz pa 25% deleža na hiši.

Vami mater k sebi, da bo živela pri tebi, skrbi zanjo do 99 leta pa bo ti mati prepisala še ostalo.

kaj si ti muško ili žensko?

glede na zmešnjavo pri darilih in dedovanju in glede na to, da niti tega ne veš, kdo je lastnik 25% hiše, ti itak živ bog ne more kaj pametnega povedat.

če si se pa odpovedalo polovici hiše zaradi tistih 100+ EUR nepremičninskega davka letno (toliko plačam za dvoinpolsobno stanovanje v mestu, v katerem ne živim, dvomim, da je pol hiše nekje v vukojebini vredno več kot pol milijona evrov), si pa itak bedak

O moj bog, se to res dogaja? Človek, ki že 4o let ne živi v bajti in ni mignil za starše, ki so več kot očitno že precej v letih, bi se zdaj bockal za delež hiše? Je to res mogoče?

Mimogrede: darilno bi lahko napisala ata in mama vsak posebej, bi jo pač pustili brez datuma in bi jo ti naknadno vknjižil v ZK.

Ampak glej na to tako: 22 let x 5000 eur davka = že sedaj 110000. Je 25% vredno 110.000? Sedaj ti jih je požrla sestra, drugače pa bi jih država.

Napišite pogodbo, da sestra prevzema skrb za mamo, čim prej ji prodaj 25% pa bejž.

Vidim, da si polpismen. Tvoj primitivizem sploh ne bom komentiral.

Odgovor na objavo uporabnika
creepy formula, 27.01.2022 ob 13:12

kaj si ti muško ili žensko?

glede na zmešnjavo pri darilih in dedovanju in glede na to, da niti tega ne veš, kdo je lastnik 25% hiše, ti itak živ bog ne more kaj pametnega povedat.

če si se pa odpovedalo polovici hiše zaradi tistih 100+ EUR nepremičninskega davka letno (toliko plačam za dvoinpolsobno stanovanje v mestu, v katerem ne živim, dvomim, da je pol hiše nekje v vukojebini vredno več kot pol milijona evrov), si pa itak bedak

Vidim, da si polpismen. Tvoj primitivizem sploh ne bom komentiral.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close