Najdi forum

prikolica

A se splača kupit počitniško prikolico.Namreč radi bi dopustovali v istri,da bi lahko vsak teden uživali ob morju.Ali nam se je bolj splača najemat?

Glede na to,da imate željo uživat vsak teden se nakup splača.Mi smo jo ravno iz tega razloga(plus to da smo najraje v kampu)kupili lani na koncu sezone.Septembra smo jo sprobali za 4 dni.Res super stvar.
Jo bomo pa letos stacionirali za 5 mesecev v enem kampu za 700 eurov,tako da se nam definitivno splača.Če tako pogledaš, za 700 eurov praktično skoraj daš za 10 dni počitnic v najemu apartmaja.

A to imaš pavšal za 700€, a vas je več financerjev? Pa še, kje je to, če lahko?
Za avtorico pa, za vsak teden se gor in dol vozit s prikolico ali da jo imaš na pavšalu? Splača se, seveda odvisno kolk koristiš, bolj pavšal, manj dela s postavljanjem vsak teden, al pa tud ne, če imaš bolj na easy varianto, V vsakem primeru se pa splača bolj kot najem. Seveda pa odvisno kolk staro kupit in za koliko denarja. Samo da kupiš dobro prikolico, s še dovolj dobrim baldahinom, sploh če jo mislit vozakat gor in dol. Pa, če mislite biti pavšalisti ni tolk važna dolžina prikolice, ker tam navsezadnje samo spiš, no mi še to ne, jo imamo samo za prtljago.

Mene bi bremenilo to, da “moraš” praktično vsak teden na en in isti kraj – kak dolgčas in izguba časa – zame.

Pa je Slovenija in bližnje države tako lepe za raziskovanje.

Mogoče nisem objektivna ker živim na obali. Pa saj se gremo kdaj namočit – ni pa to zame preživljanje prostega časa. Za moje otroke pa še manj.

Nakup prikolice ni mačji kašelj in za seboj potegne veliko stvari. In sicer če hočeš kupiti kolikor toliko ohranjeno in vozno prikolico z vso opremo računaj na cca 10.000 eur vložka. Potem moraš imeti doma prostor seveda najboljše s streho kamor jo boš čez zimo spravila. Potem povšal ali najem parcele za 3 mesece ni pod jurčka, če prišteješ še bencin ki ga vsak teden potrošiš…..skratka kampiranje je rata žal drag dopus, vendar meni osebno zelo lep. Po 10 letih smo lani prikolico prodali ker ni več računice in kupili šotor. Zdaj bomo plačali toliko dni kot bomo dejansko na morju. Samo za primerjavo: Lani smo za pavšal plačali 1800 eur (kar je med cenejšimi) če prišteješ še 400 eur za bencin (pa vso hrano in pijačo ki se je itak več spije in poje) nas je poletje koštalo po tamalem 2.700 jurčka, vi pa morate prišteti še nakup opreme, se pravi, da bi vas prvo leto prišlo cca 10.oo eur kar pa ni malo.

objektivna.Zgolj iz razloga,ker si doma na obali.Vsi ki živimo v notranjosti,nam ni za vikend problem skočit kamorkoli na obalo,pa čeprav na isti kraj.To je za nas popestritev!

tbb, odvisno koliko koristiš pavšal. Mi smo dol en teden do deset dni za prvi maj(odvisno kako pride), tri tedne dopusta, še kakšen podaljšan vikend, pa večinoma vse vikende, morda v celi sezoni spustimo tri, štiri vikende in se potem nabere čez 60 nočitev, pa še otroka sta tolk velika, da nikjer več ne pridemo, da bi bila zastonj. Hrana, pijača je isto kot doma, razen kar nanese je bencin, zdaj zaenkrat je še sreča, ko je vinjeta in ne zapravimo tolk kot smo prej za cestnino. Ne rečem, da je poceni, sam za tolk morja, zame je še zmeraj ceneje. Smo pa mi vmes tudi sprobali z dvotednskim dopustom v apartmaju, pa da bomo šli še vmes kdaj s šotorom. pa smo bili preleni in šli samo 2x. Cenejša varianta je pa postaviti za en mesec, pa potem biti dol, sam meni ni čez komot in imam rada zrihtan tko kot se šika, omarice, podn, mize, ne nekaj na hojladri.
Glede tega, da pa en z morja napiše kako je brezveze hodit na isto mesto kar naprej, mi ponavadi vsakih par let, zamenjamo kamp, drugače je pa blizu nas en hrib kamor vsak konec tedna množično prihajajo trume ljublajnčanov, meni je pa brez veze do gor hodit, pa grem lahko peš. Pa saj so sosedovi piškoti vedno bolj dobri kot tisti doma, četudi so iste znamke.

Mi bi pa prodali…z vso opremo. pa odstopimo še prostor v kampu. (Mareda – Novigrad)
Če te zanima, se javi na tr@volja.net

[Se strinjam, tudi mi smo prva leta naštepali po cca 50 dni morja, vendar mi je danes postalo predrago (ker hodimo pozimi še v Italijo smučat in smo dah+jali za dopuste po cca 5ooo na leto. Žal časi so taki kot so. Pa še druga stvar je bencin se ti zdi mali strošek, vendar ni pot gor pa dol za vikende kar nanesejo. Spije in poje se pa tudi bistveno več, vsaj pri nas v kempu smo imeli same fešte. Tretja stvar pa je bila to, da smo bili potem res vezani samo na kemp ker smo imeli kao povšal in ga kao moraš izkoristiti, drugi so šli na 2 dnevno kolesarjenje, ali na kolpo, ali so doma imeli kak piknik, mi pa vedno morje morje. Kakor koli hočem povedati, da prikolica še zdaleč ni poceni zadeva in nek nedolžen dopust. Pa večna skrb glede postavljanja pa podiranja, pa skoraj vsakič so se v kempu spomnili nova pravila….ma …je bilo lepo, super sosede smo imeli to moram rečt bilo je lepo obdobje in vsega je enkrat konec…]

tbb, odvisno koliko koristiš pavšal. Mi smo dol en teden do deset dni za prvi maj(odvisno kako pride), tri tedne dopusta, še kakšen podaljšan vikend, pa večinoma vse vikende, morda v celi sezoni spustimo tri, štiri vikende in se potem nabere čez 60 nočitev, pa še otroka sta tolk velika, da nikjer več ne pridemo, da bi bila zastonj. Hrana, pijača je isto kot doma, razen kar nanese je bencin, zdaj zaenkrat je še sreča, ko je vinjeta in ne zapravimo tolk kot smo prej za cestnino. Ne rečem, da je poceni, sam za tolk morja, zame je še zmeraj ceneje. Smo pa mi vmes tudi sprobali z dvotednskim dopustom v apartmaju, pa da bomo šli še vmes kdaj s šotorom. pa smo bili preleni in šli samo 2x. Cenejša varianta je pa postaviti za en mesec, pa potem biti dol, sam meni ni čez komot in imam rada zrihtan tko kot se šika, omarice, podn, mize, ne nekaj na hojladri.
Glede tega, da pa en z morja napiše kako je brezveze hodit na isto mesto kar naprej, mi ponavadi vsakih par let, zamenjamo kamp, drugače je pa blizu nas en hrib kamor vsak konec tedna množično prihajajo trume ljublajnčanov, meni je pa brez veze do gor hodit, pa grem lahko peš. Pa saj so sosedovi piškoti vedno bolj dobri kot tisti doma, četudi so iste znamke.[/quote]

Pozdravljeni! Malo sem brala na vašem forumu in opazila da ste doma na obali. Tudi jaz nameravam na počitnice v tujino verjetno na kanarske otoke na krku pa imajo starši prikolico, vendar sem se kmalu naveličala, saj rada obiskujem nove kraje. Zanima me če morda kdo pozna koga ki živi na obali, Koper, Portorož…Ker mi je zelo oderuško dajati za parkirnino pri Rynairu na letališču Ronchi in bi mi zelo prav prišla informacija kje bi lahko pustila avto, seveda bi se zmenili tudi za kaj malega eurčkov :))) Hvala v naprej vsem. Lep pozdrav!

Kolk malega eurčkov bi pa plačala za parking v Kopru al pa Portorožu? Pa kolk te pol stane, da od tam prideš še na letališče in nazaj do avta? V glavnem en kup logističnih problemov, prišparaš pa prav dosti nejbrž ne, glede na to, da stane tedenski parking na letališču 43 evrov. Pa do aviona se pripelješ.

Lahko se pelješ pa z vlakom do Trsta, iz Trsta do letališča je pa vozovnica 3,3 evra. Pa odpadejo vsi problemi z avtom.

Kar se pa “oderuške” parkirnine tiče, parkiranje skoraj nikjer več ni zastonj, počasi se bo treba navadit, da tud parkiranje avta stane, ne samo vožnja.

Mi koristimo pavšal od aprila do oktobra – vse vikende, glavni dopust, podaljšane praznike, ni da ni. Sicer če sešteješ vse stroške nas kar nanese. V bistvu je tukaj problematičen samo bencin, ker hrano tako ali tako kupimo v trgovini – tako kot bi jo doma.
Eni hodijo na Karibe, Mehiko, Argenitno, Tanariffe,…., eni smučat v Francijo, Italijo, Avstrijo,…. Jaz pa pač v prikolico. Vsak ima svoje veselje in mislim da si je potrebno vsaj nekaj privoščiti v življenju, pa čeprav 4 tanke na mesec več :))))).

Še malo pa bomo spet na morju….

Barb
http://www.camp-oprema.si/

jaz prodam prikolico za 1.500 EUR z vso opremo, je na Krku, plačana carina. Vsa leta je bila postavljena v enem kampu. Če te zanima, pošlji kontakt,

lp

Mene zanimajo podrobnosti, vendar vam nikakor ne morem poslati zs. Mi lahko pustite kakšen drug kontakt?

Hvala in lp

pošljite mail na darijaprudic@gmail.com

Sem poslala.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close