prikolica
Kampiramo s prikolico že četrto ali peto leto. Vedno imamo pavšal. Prikolico postavimo okoli prvomajskih praznikov in pospravimo konec septembra. V prikolici ne kuhamo. V baldahinu imamo lesen poden, dodatno posteljo, v drugem kotu pa kuhinjo: hladilnik, štedilnik in 2 omarici. Pred prikolico imamo tendo, pod njo mizo in stole. Prav tako pod tendo (v bistvu čisto na robu) imamo eno odlagalno mizo (ali regal) – na eni polički imamo posodo za vodo, dve polički pa sta namenjeni odlaganju. Tam imam običajno postavljeno plastično posodo, kamor odlagamo posodo, ki jo bomo kasneje pomili. Tja odložim tudi posodo, ki je pomita,da se malo posuši. Tam tudi pripravljam razno zelenjavo ali kaj podobnega za kosilo. Ta regal je postavljen tako, da je pod streho. Kosilo v glavnem pripravljamo zunaj: meso, zelenjavo in krompir pečemo na žaru ali v tisti električni ponvi, ki je namenjena peki piz. Makarone ali riž in podobno skuham v baldahinu. Če dežuje, kosilo pripravim v baldahinu.
Mi uživamo v kampu, še posebej otroci. Zame je to pravi dopust in na misel mi ne pride, da bi šla v hotel. Upam,d a boste tudi vi tako uživali kot mi. Če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj.
prosim, moj mai
OJ!
Mi smo letos prvič pavšalisti v enkratnem capmu zraven Novegagrada. Kuhinjo imam posebej- kupila sva jo pri Orehku v Domažalah. Lesene dele sem na pol zastonj kupila v Slovenijalesu- ceneje kot rabljeno. Tudi mi imao nadstrešek- podaljšek baldahina. V baldahinu imam hladilnik in regal za razne stvari odlagat, nasproti tega pa blazino, če še kdo pride.
Na začetku je kar strošek- za nakup prikolice, vseh potrebnih stvari in plačilo pavšala, ampak je naslednje leto toliko boljše.
Otroka je všeč. zunaj smo od jutra do večera… Tudi danes šibamo tja. Komaj že čakam.
Lep vikend vsem
Tudi mi smo letos na NOVO v vaši družbi kamperjev in komi čakamo.
Prosim ta kakšen koristen nasvet kako urediti baldahin (kuhinjo in dodatno posteljo)
In seveda pred prostor-podaljšek baldahina bi kupil in me zanima če se da vsak pripet z zadrgo na baldahin (je to vse original na zadrga na baldahinu in podaljško)?
Prosim za vaše nasvete in kakšno slikico na mail jura.smon@gmail.com
HVALA
Absolutno priporočam kuhinjo izven baldahina! Poseben šotor 150×200 cm stane cca. 150 EUR. V baldahin samo dodatno posteljo in kakšen regal oz. plastične omarice, ki jih konec sezone enostavno zložiš. Letos kupujemo podaljšek baldahina, razmišljamo o nakupu rabljenega baldahina, kateremu bi prišili zadrgo za pritrditev na baldahin. Ostale variante se nam niso obnesle v primeru slabega vremena.
Hvala za koristen nasvet-Jaz sem mislil,da bi čez celo prikolico,baldahin razgrnil in napel PVC cerado (ZELENO ali BELO) s tem podaljal prostor pred šotorom in ob enem naredil zračni most dam prikolico in šotorom.
Misliš,da bi bilo to izvedljivo,da bi to pustili narediti IN SEVEDA če se ti zdi primerno.
HVALA
Mi tudi letos že 4 leto smo pavšalisti. V prikolici le spimo ali pa še to ne…zunaj imamo lesen pod preoblečen v topli pod-pod baldahinom. V baldahinu imamo hladilnik, tv, dvd (za otroke:)). dva regala in veliko francosko posteljo………….pred baldahinom imamo pokrit podaljšek, pod to pa mizo , stole , na tla smo dali topli pod………….za kuhinjo imam šotor, ki je temu namenjen in imam v njemu leseno kuhinjo (doma smo ravno menjavali pa smo vzeli stare elemente) za kuhanje imam koharček na dve ele. plati….za pečenje pa žar na vulkansko oglje in pečico……..
Imamo tudi zložljivo mizico z stoli za otroke, da jih malo odmaknemo od nas:)…………ograjo iz bambusa, na parceli imamo tudi vodo, smo si napeljali cevi-zaenkrat je še dovoljeno….
Prikolico in baldahin imamo pokrito z cerado.
lp
Zgleda, da smo si zelo različni; meni vsa ta navlaka okrog prikolic in okrog ali v predšotorih deluje kot kakšen ciganski kamp.
Pri nas vsega tega ni – kuhamo v prikolici, zunaj imamo le camp stole, mizo, ležalnik, ipd.
Glede polivinila čez vse… če se ne dotika, bi znalo biti OK, čeprav bo verjetno čudno izgledalo. Če pa se bo dotikal strehe si s tem blokiraš pretok zraka in kjer se bo dotikalo se zna začeti nabirat vlaga in posledično bi zadeva lahko splesnela.
Kot problem pri tem vidim dež, ker se bodo lahko nabirala jezerca vode in močnejši veter, kjer bo težko preprečiti, da zadeva ne odjadra in sproti še kaj podre.
Pozdravljeni. Letos bomo prvič na pavšalu. Rad bi parcelo ogradil z varianto kot je denimo vetrolov, vendar v kampu ne dovolijo višjih ograd od 80cm, vetrovlovi pa se začnejo nekje pri enem metru. Ogradil bi rad zaradi otrok, ki so zelo živahni in jih ne bi rad vsako 5 minut lovil po kampu.
Kakšen nasvet?
Forum je zaprt za komentiranje.