prikolica
Naša petčlanska družina je pred veliko dilemo:kupiti počitniško prikolico ali ne.
Nikoli še nismo letovali na tak način,sedaj pa se nama zdi,da bi ob majhnih otrocih to bila idealna rešitev,več svobode.
Prikolico bi imeli doma/imamo prostor/ in se glede na želje in potrebe peljali kamorkoli.Si vse skupaj predstavljava preveč idilično?Kako veliko prikolico se splača vzeti?Novi modeli imajo ogromno dodatne opreme/tuš,wc,napa…/.Kaj od tega se splača?
Ali je težko potovati s priklopljeno prikolico?Večina jo ima kar postavljeno na istem mestu celo leto,mi pa to ne bi…
Prosim za mnenja tistih,ki imate s tem kaj izkušenj! Hvala!
Mi hodimo na dopust s prikolico že 6 leto in je super. Za info o prikolicah si poglej http://www.caravan.si/CaravanGlavniD.htm in http://www.adria-mobil.si/
Če sta dva odrasla in trije otroci. Vzemite takšno prikolico, ki ima pet ležišč. Ena varianta je velika postelja, kjer spita dva odrasla in en otrok, zraven pa še ena postelja, kjer spita dva otroka (v sili tudi dva odrasla). Drugače pa je teh variant veliko.
Kar se tiče opreme pa tako. Če boste dalj časa na enem mestu, si umislite predprostor, kjer postaviš kuhalnik in hladilnik, pa še mizo lahko daš notri, če je slabo vreme. Če pa boste bolj mobilni, pa samo nadstrešek, s tem, da je treba potem imeti kuhalnik in hladilnik v prikolici.
Potovati s prikolico ni težko. Moraš biti malo bolj spreten voznik, pa gre. Pa avto mora biti dovolj močan, da brez problemov prenese napore daljše vožnje.
Mi imamo prikolico že dvajset let. Dolgo časa smo imeli prikolico doma in smo jo peljali samo na eno mesečni dopust s seboj.
Potem ko smo otroci malo zrasli, smo se odločili, da imamo prikolico celo leto na enem mestu. Je super, lahko grem čez vikend dol, ni nam žal, posebno sedaj ko smo odrasli in gremo vsak zase.
Če pa imate otroke še majhne, predlagam da jo vozite s sabo
Predlagam prikolico za šest oseb, raje malo večja, mogoče boste kdaj še koga od sorodnikov vzeli s seboj. Večje pa ne, ker je potem že problem za po cestah, daljša kot je, težje je za voziti.
Malo močnejši avto je pa res treba imeti.
Glede opreme pa tako. Mi imamo posebej narejeno kuhinjo in kopalnico na parceli, tako da v prikolico uporabljamo le postelje in omare. Prej ko smo prikolico vozili s seboj, smo številnik imeli pod kakšnim drevesom, mizo pred baldahinom. Baldahin je vsekakor potreben, kajti ne moreš imeti vseh pripomočkov za na plažo, ležalnikov, čevljev… v prikolici, ampak je dobro da so v baldahinu. Pa hladilnik, če ga ni v prikolici (mi ga imamo tudi v prikolici), pa če je dež, daš tudi mizo v baldahin.
Jaz vam prikolico res priporočam. Je pa res, da je odvisno od ljudi. Če ste taki, da vam življenje v prikolici odgovarja, mislim, da vam ne bo žal.
če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.
Lp Urša
Če te zanima, mi prodajamo čisto novo, še nerabljeno, pred dva do tri mesecema kupljeno novo zimsko-letno prikolico adria unica a+ 502 dk – za 5 oseb (če mene vprašaš, bi bil lahko še kak otrok več). Ima ogrevanje – peč in kasetni wc, pa večji – 70 litrski hladilnik… Nam je zelo žal, ker smo jo primorani prodati, toda reševanje stanovanjskega problema za večjo družino terja svoje… Če te zanima, se oglasi na mail.
Lep pozdrav
Samo en nasvet… Kuhinja v prikolici je precej… kako bi rekla… neprakticna zadeva. Kadar kupujemo novo prikolico (rabljeno) je eden izmed glavnih kriterijev ali je bila kuhinja v prikolici rabljena ali ne. Vsekakor se nikoli ne resis vseh vonjev, madezev itd., ki nastanejo pri kuhanju. Tudi kopalnica v prikolici je ponavadi bolj malo uporabna (razen za odlaganje kozmetike in drugih stvari, ki v kopalnico sodijo) – sanitarije imajo “urejene” po vseh kampih, za na poti pa je tudi kak grm dober (nihce na daljsi cas ne mara prazniti kemicnega wc-ja ali nositi vodo samo zato, da se lahko v “svoji” kopalnici umivas – stvar okusa).
Torej: vsekakor si je potrebno priskbeti vsaj kak baldahin, ce ze ne kar predprostora (zacetna investicija, ki se ti kasneje se za kako koristno izkaze), ker si lahko tam prav lustno kuhinjo uredis (kuhalnik, posoda in kanister z vodo za pranje itd.).
In samo ena opazka, ker smo ravno letos malo hodili rabljene prikolice gledat… Za naso prikolico (stara ze vec kot 10 let, dolga nekje 4m, sicer res da zelo lepo ohranjena) bi dobili nekje 800 jurjev (s predprostorom). Rabljena prikolica, ki smo jo hodili gledat (dolga malo vec kot 5m, letnik 1994, tudi lepo ohranjena in nemske izdelave) bi nas stala 7000 evrov (+ dodatno se homologacija, kar bi naneslo nekje 1,6 milijona). Nove adrie (tudi nekje 5m) pa stanejo ca. 1,7 milijona… Samo za informacijo, kar se cen tice…
Forum je zaprt za komentiranje.