Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija priklop treh pcjev na router

priklop treh pcjev na router

imam router wrt54gl. Po navodilih v priloženem cdju sem ga inštalirala, sedaj pa sploh noče povezati na internet, tako da se moram direktno na modem priklopit, če želim na internet.
A mi lahko nekdo po korakih pove kako naj inštaliram še ostala dva pc-ja poleg svojega da bo stvar delovala, ker se ne znajdem več.
(ps: kabli so pravilno na svojih mestih)

imam xp, vse na žice, čeprav ima router tudi opcijo za wireless.
Hvala:)
Lp
A.

Poglej nastavitve za router. Si jih kaj nastavljal? Verjetno ne… Nastaviti moraš vse podatke od ponudnika v router-ju… Najbolje da to narediš kar preko Web-a. Odpri IE in vpiši IP od routerja 192.168.1.1 in geslo admin in tako prideš v nastavitve za router… Naprej pa vpiši vse podatke. Gre? Pa na računalniku nastavi na DHCP enable na mrežni.

Lp, Max

živjo, zdele grem router naštimavat, pa ti sporočim, če gre:) kje pa je mrežna?

vse dela. hvala.

zdej pa ne delata ostala dva pcja, samo moj. Mislim, da sem sama neki zaštrikala, ker sem šla na nastavitve routerja, ker sem si hootla low id popravit za en programček:) in sedaj njima ne dela. naredila sem pa naslednje, da sem v settings ,tam kjer je originalno naslov od routerja 192 168 1.0
sem napisala 192 168 1 102, .Sem hotela nazaj popravit, pa sploh ne pridem v nastavitve in mi napiše, da je dovoljeni čas potekel. Kaj naj naredim?

sem ga resetirala, zdej pa dela .

spet jaz.
Par dni je vse lepo delalao, sedaj pa enem pcju od treh internet ne dela. Kaj naj naredim?

Racunalnika, kjer dela internet imata ip 192. xxxxxxxx, pc, ki pa mu internet ne dela ima pa ip 169 xxxxxxxxx. Ali ima to kaj zveze s tem, da ne dela?

Analena, ti se pa kar sama pogovarjaš 🙂
Poskusi izključiti router za 2 min iz omrežja, včasih to pomaga (saj veš: siolovci tako vsakomur predlagajo). Kako imaš skonfiguriran router pa itak ne vemo.

cao, sem ze probala to . V ruterju imam vse nastimano, ppoe, enable dhcp, dnsje vpisane,…

Poglej še nastavitve mrežne na rač. kjer ne dela, če je vse OK. Lahko pa probaš ročno nastavit IP, ampak ni hudič, če je prej delalo mora zdaj tudi. Probaj še reset računalnika (še prej pa nastavi tako kot je na drugih dveh rač.)

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close