Najdi forum

priklop na usb=reset PC

Pozdravljeni!
Včaraj se mi je prvič zgodilo, da ko sem priklopila USB kluč v PC se je PC sam od sebe resetiral. Pokazalo se je nekaj modrega (verjetno zapis iz biosa) in zagnal se je od začetka. Dokler kluča nisem potegnila ven, se je znova in znova resetiral.
Sem potem mislila, da je kriv kluč, pa sem v usb utaknila prikluček od tiskalnika……..bbbbbbzzzzzzz…….reset računalnika. SPET ISTO!!!!

KAJ JE NAROBE?

HELP.

🙁

Zanič ključek. Poizkusi ga v kakšen drugi računalnik.

Meni se je zgodilo tudi že (no kolegov računalnik), je
vtaknil ključ in mu je pobrisalo celotno c particijo.. Za zjokat 🙂

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Jaz imam v službi računalnik, ki dela podobno samo da računalnik ugasne, ko vstaviš USB ključ. To dela z vsemi ključi, zato mislim da je problem v kakšnem kratkem stiku. Hecno pa je da če vstaviš ključ ko je računalnik ugasnjen dela potem v redu.

Ja, po mojem je to (tudi) krivda računalnika oz. USB vhoda. Poskusi ga priključit v kateri drugi USB vhod (npr. na zadnji strani ohišja).

Živjo!
Ne glede na to kje priklopim ključ ali pa kateri koli aparat npr., tiskalnik, skener… se mi računalnik resetira.
Sem ključek probala ustavit v službi, dela OK, tk da mislim, da tuki ni kriv ključek ampak nekaj druzga. Fora je tud ta, da se mi resetira, tud če ga priključim na podaljšek usb priključka iz računalnika.

MAh, kr neki. Sm prov jezna.
:/

Naštimaj v: desni klik na My Computer –> Properties –> Advanced –> startup and… –> Settings –> in odkljukaj Automatically Restart in ko ti bo spet hotelo resetirat, ti bo javilo BSOD in prepiši napako sem, da vidimo kaj javlja, da se reši…

Lp, Max

kje najdem te nastavitve v slo xp-jih?
V moj računalnik…? NAprej pa ne gre.
Hvala

Našla.
Piše takole:
a problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

NO_MORE_IRP_STACK_LOCATIONS_

if this is the first time you re seen this stop error screen, restarst your computer.if screen appers again follow these steps:
check to make sure any new hardware or software is propetly installed. if this is a new installation ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you might need.
if problems continue disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.if you need to use save mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced startup options and then select save mode.

Tehnical information:
Tuki je pol napisanih polno enih številk, na koncu pa piše:

Begining dump of physical memory
physical memory dump complete.
Contact your sistem administrator or tehnical suport grooup for further assistance.

KAJ PA ZDAJ?!?!

Še nekaj poglej. Pojdi v direktorij C:\WINDOWS\Minidump in datoteko xxx.dmp odpri s tem programom in skopiraj ves tekst sem… Odpreš ga pa tako, da ko odpreš program (WinDbg) greš na File in na Open Crash Dump…

Lp, Max

Temu se reče BSOD oz. Blue Screen Of Death. Sam sem imel največ(delam kot računalničar) težav iz IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL, ki ga povzročajo slabe razširitvene kartice ali pa gonilniki zanje (ni mogoče jasno opredeliti, kaj).

Glede tvojega problema si poglej na http://support.microsoft.com/kb/906866 .

Živjo!
V minidump mapici nimam xxx.dmp.

Sem pregledala na support microsoft strani kako naj bi se rešil ta moj problem, pa nimam pojma kaj tam piše. Nič ne razumem. Zgleda, da bom mogla računalnik peljat na popravilo. 🙁
Kriza, ker računalnik res rabim, ponavadi pa popravilo traja nekaj dni.

Hvala vsem za pomoč.

xxx.dmp je bil samo primer. V tej mapi je ponavadi takšen file: npr. Mini101606-01.dmp (datum tega file-a…). Vsi ti file-i ki jih imaš tukaj notri so bili ustvarjeni zaradi takšne ali drugačne napake… Takšen file moraš odpreti z omenjenim programom. In na koncu vsebine v file-u ponavadi piše kaj naj bi bilo narobe oziroma kateri program, file… dela težave.

Lp, Max

Samo toliko, da so računalnik pregledali serviserji. Edina pametna rešitev je formatiranje računalnika. 🙁

Samo toliko, da so računalnik pregledali serviserji.
——————————————————————————

Da niso bili to slučajno avtomehaniki, sedaj je ravno čas za menjavo
gum…

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Če se bo računalnik tudi potem resetiral, formatiraj serviserja. Če ne poznaš postopka, vprašaj ex tržiškega župana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close