Prijava psihiatrom
Moja mama je psihični bolnik, ki se ne zdravi. Sosedje se spravljajo name kot, da sem jaz kriva. Imam pa že dovolj vsega. Drugi psihiater, ki je zdravil mamo (sicer tudi prvi ampak ne dela več) se je v vsem strinjal z mano. Marsikaj sem povedala v naprej, povedala potem tudi njemu, je rekel, da imam prav.
Zanima me, če se kdo spozna na to. Ali je možno vse skupaj, tako sosede, ki se spravljajo name (nič ne razmišljajo, vidijo sam kar hočejo, ne gledajo realno na stvari) kot tudi mamo prijaviti psihiatru? Na žalost nimam njegovega maila, ga bom že dobila nekako. Stvar je v tem, da bom zaradi vsega tega zbolela tudi jaz. Bolna mami ne bom mogla pomagat niti toliko kot ji. To traja v celoti že 20 let. Jaz preprosto ne morem več. Sosedje bi kar policijo klicali. Če bom v zaporu prav tako ne bom mogla pomagati mami. Sosedje bi pa na vsak način radi od moje mame denar. Se pravi, če mene ne bo, bo ona njim plačevala za trgovino itd. Če bi radi pomagali, hudiča, naj pomagajo pošteno, ne pa s policijo in s tem, da bi se znebili mene, oni bi pa kasirali od moje mame.
Skratka ali kdo ve, ali je sploh možno, smiselno zadevo povedati psihiatru? Psihiatru pri kateremu se je mama nekoč zdravila. Ali pa kateremu koli?
“Res” je, da ima mama trenutno pljučnico, ampak to nima nikakršne veze z 20 let trajajočo psihično boleznijo, ki se je zaradi nezdravljenja zelo poslabšala. Prav tako ne vemo kakšno pljučnico. Niso je nič testirali, niti krvi pregledali, določili izključno samo s poslušanjem pljuč. Tako, da sploh ni nujno, da je res. Lahko je vse psihično.
Oprostite, ampak to ste napisali brez repa in glave. Pišem iz izkušenj, s tem, da sem jaz imela kar srečo z maminimi sosedi. Stvar je v tem, če mama ne želi prostovoljno v psihiatrično bolnišnico, psihiater (dežurni) skupaj s policijo oodredi prisilno zdravljenje. Vendar to pride v poštev le v izjemnih primerih, ko oceni, da mama ogroža svoje ali tuje življenje. Do takrat pa lahko nori kolikor hoče. Ko so meni sosedi zatežili sem rekla, da nimam kej naredit ker so takšni zakoni in da najboljše, da oni pokličejo policijo, če je tuk moteča. Bo tako prej odpeljana v bolnico. Sosedom dat jasno vedet, da imate zvezane roke.
Brw, 09.12.2021 ob 17:09
Oprostite, ampak to ste napisali brez repa in glave. Pišem iz izkušenj, s tem, da sem jaz imela kar srečo z maminimi sosedi. Stvar je v tem, če mama ne želi prostovoljno v psihiatrično bolnišnico, psihiater (dežurni) skupaj s policijo oodredi prisilno zdravljenje. Vendar to pride v poštev le v izjemnih primerih, ko oceni, da mama ogroža svoje ali tuje življenje. Do takrat pa lahko nori kolikor hoče. Ko so meni sosedi zatežili sem rekla, da nimam kej naredit ker so takšni zakoni in da najboljše, da oni pokličejo policijo, če je tuk moteča. Bo tako prej odpeljana v bolnico. Sosedom dat jasno vedet, da imate zvezane roke.
Ne gre samo za mamo. Gre tudi za sosede. Tudi oni nimajo vseh čistih. Mene bi se radi znebili, da bi dobivali denar od moje mame. Namreč, če bi razumeli zadevo, če bi ZARES razumeli, se ne bi spravljali name. Tudi meni ni lahko. Marsikdo bi rekel, celo psihiatri, da je pogosto svojcem težje kot psihičnim bolnikom. Tudi zato, ker bolnik ob dolgotrajni psihični bolezni ugotovi, da lahko z boleznijo tudi izsiljuje.
prijava116, 09.12.2021 ob 17:18
Ne gre samo za mamo. Gre tudi za sosede. Tudi oni nimajo vseh čistih. Mene bi se radi znebili, da bi dobivali denar od moje mame. Namreč, če bi razumeli zadevo, če bi ZARES razumeli, se ne bi spravljali name. Tudi meni ni lahko. Marsikdo bi rekel, celo psihiatri, da je pogosto svojcem težje kot psihičnim bolnikom. Tudi zato, ker bolnik ob dolgotrajni psihični bolezni ugotovi, da lahko z boleznijo tudi izsiljuje.
če je kdo nor, si to ti in ne tvoja mama. Sosedi že vejo, zakaj je potrebno klicati policijo, bogve kakšne štale delaš njim in tudi mami.
mooonaaa, 09.12.2021 ob 17:46
Šnelca, a si to ti?
Kaj ima mama za dajat denar sosedom? Zakaj bi ona njim plačevala za trgovino, oni bi se pa radi tebe znebili in kličejo policijo??? A si spet travo kadila, Šnela?
Nisem Šnelca.
Mama bi morala dajati denar sosedom, ker bi ji pomagali. In vsi bi pomagali samo proti plačilu. Mene se hočejo znebiti, ker očitno govorim resnico in so ogroženi??? In zato, ker mama noče sprejeti resnice, da se mora zdravit, in ker ne sliši dobro (ali pa se pretvarja) glasno govorim in to njih moti. Ampak nisem edina moteča, drugi jih pa ne motijo, tako sem mnenja, da se imajo za ogrožene, ker govorim resnico, ki jo je potrdil tudi psihiater.
kaj je to no, 09.12.2021 ob 17:49
Meni se pa zdi, da si ti psihični bolnik, ki maltretira mamo. Sosedje bi pa radi tej mami pomagali tako, da se tebe ubožica losa. Drugače ne vidim poante, da bi sosedje klicali policijo. In kar vsi sosedje so tudi malo nori, pa tvoja mama tudi? Da nisi edini lunatik v ulici ravno ti?
RAvno mama je tista, ki me zadržuje doma. ??????
Torej ti se dereš na mamo, zato bi soseda klicala policijo. Pa povej tako! Najbrž soseda misli, da jo maltretiraš ali pa jo celo res maltretiraš. Da bi pa sosedje proti plačilu delali usluge, drugače pa ne, je pa kar razumljivo. Na začetku si čisto drugače pisala, da hočejo denar od nje. In mati ti 20 let ne pusti stran od sebe, ma daj ne seri no. A te je privezala in ti s pištolo stoji ob glavi? Ti ne moreš matere zapustiti, ker si očitno patološko vezana nanjo. Če se sosedje ponujajo, da bodo zanjo poskrbeli, seveda proti plačilu, zakaj ne? Aja, denar od mame rabiš, to je! A si sploh zaposlena kje? Imaš svoj vir dohodka ali visiš na mamini penziji oz. ne dovoliš, da svoj denar porabi kot hoče. In če jim da par evrov, ker so ji šli v trgovino, kaj potem?? Tukaj bi dejansko bilo dobro slišat še stran tvoje mame in pa sosedov.:)))
kaj je to no, 09.12.2021 ob 18:04
Torej ti se dereš na mamo, zato bi soseda klicala policijo. Pa povej tako! Najbrž soseda misli, da jo maltretiraš ali pa jo celo res maltretiraš. Da bi pa sosedje proti plačilu delali usluge, drugače pa ne, je pa kar razumljivo. Na začetku si čisto drugače pisala, da hočejo denar od nje. In mati ti 20 let ne pusti stran od sebe, ma daj ne seri no. A te je privezala in ti s pištolo stoji ob glavi? Ti ne moreš matere zapustiti, ker si očitno patološko vezana nanjo. Če se sosedje ponujajo, da bodo zanjo poskrbeli, seveda proti plačilu, zakaj ne? Aja, denar od mame rabiš, to je! A si sploh zaposlena kje? Imaš svoj vir dohodka ali visiš na mamini penziji oz. ne dovoliš, da svoj denar porabi kot hoče. In če jim da par evrov, ker so ji šli v trgovino, kaj potem?? Tukaj bi dejansko bilo dobro slišat še stran tvoje mame in pa sosedov.:)))
Ej, govorim resnico. In ja, res je tako nekako, mama je že klicala policijo oziroma mi je grozila z njo, večkrat, če bom odšla. Ven lahko grem samo, če ji točno povem kam, s kom, uro pa določa ona kdaj se moram vrnit. Pa sem odrasla.
prijava116, 09.12.2021 ob 18:10
Ej, govorim resnico. In ja, res je tako nekako, mama je že klicala policijo oziroma mi je grozila z njo, večkrat, če bom odšla. Ven lahko grem samo, če ji točno povem kam, s kom, uro pa določa ona kdaj se moram vrnit. Pa sem odrasla.
Da nisi ti tista, ki tu pisari, da bi rada ljudi na cesti psovala in jim s ključi uničevala avtomobile….???
Odrasla si, mati pa pravi, da če boš šla od nje, bo klicala policijo? Pa točno moraš povedat kam greš in s kom? Bi verjela edino če bi bila ti psihatrična bolnica, ki dela štalo, mama te pa mora kontrolirat, ker bi drugače naredila še večjo štalo. Saj si, ne? Ker normalen človek, ki bi mu mati takole najedala, bi že zdavnaj pobral šila in kopita. Ti pa ne moreš, ker si psihična bolnica, vezana na mamo in brez lastnega denarja. Je tako, ne?
spet dan odprtih vrat očitno, 09.12.2021 ob 19:10
In policija je naredila kaj ko je mama prijavila da je šla odrasla hči ven brez njenega dovoljenja? Aja mamo popisali ker te drži za ujetnico verjetno.
Kot, da se take stvari ne dogajajo.
Policija pa itak ne bo nič uredila. Policija pokliče reševalce, ki osebo odpeljejo na NPP. Psihijatri pa potem odločajo o stanju osebe, ne policija.
Saj ta forum so pa itak jajca. Na njem se zadržujejo le še tisti, ki nimajo kaj početi in druge obtožujejo tega. Tako da avtorica ne sekiraj se glede njih. Kar tako te pa tudi zaprli ne bodo. Konec koncev morajo tudi tebe vprašati kaj in zakaj in kako.
prednisone 5 mg cheapest 1250 mg prednisone prednisone 250 mg
https://prednisonet.online prednisone 20mg online
prednisone 50mg cost prednisone 10mg tablet cost average price of prednisone
Forum je zaprt za komentiranje.