Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prijava in odjava začasnega bivališča, ali mora biti lastnik stanovanja prisoten

prijava in odjava začasnega bivališča, ali mora biti lastnik stanovanja prisoten

hvala

Ni potrebno, če imaš najemno pogodbo ALI njegovo pisno soglasje. Z enim od teh dveh greš na upravno enoto in poveš, kaj želiš prijaviti: začasno ali stalno bivališče. O tem odločiš sama.
Za odjavo greš tudi sama.

ni treba

če odjavim začasno bivališče, ali je tudi lastnica obveščena o tem iz strani upravne enote?

Iz upravne enote ne obvestijo nikogar. Niti o prijavi, niti o odjavi.

zakaj upravna enota ne obvesti lastnika stanovanja ali je oseba prijavila/odjavila bivališče?

Zato, ker za prijavo potrebuješ najemno pogodbo (katera mora biti podpisano s strani lastnika) ali pa njegovo pisno soglasje (mora ga tudi podpisati seveda), da se prijaviš – torej se že s tem smatra, da je obveščen, da boš bival v njegovem stanovanju, kajne?

kaj pa ko se podnajemnik odjavi, zakaj upravna enota ne sporoči lastnikom tega po pošti?

Zakaj pa naj bi mu?

Zakaj pa ne obvestijo lastnika, ko se oseba odjavi !?

Zakaj? Ne vem, vprašaj zakonodajalca, zakaj tega ni uzakonil? Ali pa zberi podpise, da damo na referendum.

Čisto tako ravno ni, če v pogodbi piše, da je sklenjena za določen čas (npr. eno leto) ne moreš prijaviti stalnega bivališča ampak samo začasno.

Čisto tako ravno ni, če v pogodbi piše, da je sklenjena za določen čas (npr. eno leto) ne moreš prijaviti stalnega bivališča ampak samo začasno.[/quote]
Ne drži.
Stalnega ali začasnega bivališča ne določa dolžina najemne pogodbe, pač pa tvoj namen glede stalnega ali začasnega bivanja v nekem kraju.

3.člen Zakona o prijavi prebivališča iz leta 2006:
stalno prebivališče je naselje, kjer se posameznik naseli z namenom, da v njem stalno prebiva, ker je to naselje središče njegovih življenjskih interesov, to pa se presoja na podlagi njegovih poklicnih, ekonomskih, socialnih in drugih vezi, ki kažejo, da med posameznikom in naseljem, kjer živi, dejansko obstajajo tesne in trajne povezave;

Zato te na upravni enoti vprašajo, kaj želiš prijaviti, začasno ali stalno.

Verjemi, vem o čem govorim iz prve roke. Če pa ne verjameš, pokliči na UE in ti bodo isto povedali.

Glej, že desetletja oddajam in sem v stalnem stiku s prijavami takšnimi in drugačnimi.
Najemnik se lahko stalno naseli v nekem kraju, nikakor pa se ne more stalno naseliti v mojem stanovanju, razen če mu to izrecno dovolim, npr. s pogodbo ali pisnim dovoljenjem.
Čas bivanja v mojem stanovanju pa določa samo pogodba in nikakor ne namen ali pobožna želja najemnika.
Sicer ne vem v katerem kraju si ti, sama sem prav zaradi mnenj na tem forumu pred cca 10 dnevi ponovno vprašala na upravni enoti in dobila odgovor, ki sem ga itak že poznala.

Najemnik se z pogodbo lahko prijavi tudi stalni ! Preverjeno, tako kot predhodnica gor !

Glej, meni je čisto vseeno kaj mislite vi. In ja, če je pogodba sklenjena za nedoločen čas, se lahko prijavi za stalno. Drugače ne.
Pa ni mi do prepričevanja ali pričkanja z ne vem kom vse. Jaz vem kako je, vi pa delajte kakor želite 🙂

Saj meni je pa vseeno kaj si misliš ti, ampak ti povem da si v zmoti.
S pogodbo za določen čas – (npr. eno leto), se najemnik lahko prijavi za stalno.

Sem prijavila s pogodbo veljavno 1 leto, stalno prebivališče, ue lj

Sem lastnica 3/4 idealnega deleža hiše in sem ugotovila, da se mirno prijavljajo “vsak, ki ima minuto časa” .
Nihče me ni nič vprašal. Nobenih potrdil ne izdajam. Živijo v mojem, tako in tako brez, da bi plačevali kar koli in tudi UE jim izda potrdilo o stalnem !!!! bivališču brez mojega soglasja. Kakšna najemnina ? to ne bodo plačevali ker je to ja njihovo v celoti, da to je s stalinim prebivališčem ja jasno. Pogodbo, najemno sem jim poslala s povratnico že trikrat in nič. Možna je le tožba, taksa 2.400,00 €. Rok rešitve cca 3leta, ali več.

OK. Država pač že ve ? Jaz se ne morem pritožiti, ker so informacije od mojih na UE zaposlenih in teh tudi ne morem, niti želim tunkati…..denarja za tožarjenje ni in mirno živijo v stanovanju, ki ni njihovo in nihče jim nič ne more.

Stalno bivališče zastonj.

S pogodbo za določen čas – (npr. eno leto), se najemnik lahko prijavi za stalno.[/quote]

Povedala sem, da imam posle s tem že ohoho let. Kaj ti ni jasno? Pred 10 dnevi sem posebej preverila, samo zaradi vas, kako je s tem., da ne bi prišlo do kakšnih sprememb. S pogodbo, ki je za določen čas, se ne moreš prijavit za nedoločen čas. Naj pokličem še enkrat in ti pošljem zvočni posnetek??
Drugače pa, jaz ne mislim, jaz VEM:

S pogodbo za določen čas – (npr. eno leto), se najemnik lahko prijavi za stalno.[/quote]

Povedala sem, da imam posle s tem že ohoho let. Kaj ti ni jasno? Pred 10 dnevi sem posebej preverila, samo zaradi vas, kako je s tem., da ne bi prišlo do kakšnih sprememb. S pogodbo, ki je za določen čas, se ne moreš prijavit za nedoločen čas. Naj pokličem še enkrat in ti pošljem zvočni posnetek??
Drugače pa, jaz ne mislim, jaz VEM:[/quote]

Imam pogodbo za eno leto in sem se z družino normalno prijavil za stalno. Tako, da ne vem o čem ti ti?

Kaj pa tebe tako boli, da se ti najemnik prijavi za stalno? itak ima PRAVICO!

Imam pogodbo za eno leto in sem se z družino normalno prijavil za stalno. Tako, da ne vem o čem ti ti?[/quote]
Isto jaz. V treh letih sem zamenjala dve stanovanji in vedno prijavila stalno bivališče, pogodbo sem imela za 1 leto in to v različnih krajih. Me je na okencu vprašala katero naj vpiše.

Povej na svoji UE, da se očitno niso ažurirali že vsaj 7 let. Tako je, če ženske v službi visijo na mon-u cele dneve, namesto, da bi opravljale svoje delo. Stalno bivališče ni vezano na samo stanovanje, pač pa na kraj bivanja. Ti nimaš nikakršnega vpliva na to, kaj bo najemnik prijavil. Vplivaš lahko edino tako, da mu stanovanja ne oddaš ali pa groziš, da mu pogodbe ne boš podaljšala. Slovenska mentaliteta pač.
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1428&sid=372&faqid=46579
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1428&sid=372

Pozdravljeni. V kraju A imam prijavljeno začasno bivališče. Računam, da sem bom do srede izselil in imel začasno bivališče v kraju B. Ali moram začasno bivališče odjaviti v kraju A, ali lahko to storim kar v kraju B?

poglej

Lastnik
———- Najemnik
———————— Podnajemnik

a bo šlo?
večina lastnikov že s pogodbo prepove podnajem
ok?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close