Prijateljstvo M/Ž
Ja kako ne, kaj pa potem delaš, ko sediš in pišeš poste z….
Jaz si tudi ne ustvarjam nekih idealiziranih navideznih oseb[/quote]
Kaj delam? Predvsem predstavljam svoje mnenje. Odnos, ki se ustvarja, pa je samo virtualni, brez čustev. Na nobenega se ne navežem, nobenega ne bi pogrešal, če ga ne bo več in nobenega nimam raje, če se z menoj strinja. Me pa lahko kdo pritegne tako, da bi ga želel spoznat v živo.
Ja kako ne, kaj pa potem delaš, ko sediš in pišeš poste z….
Jaz si tudi ne ustvarjam nekih idealiziranih navideznih oseb[/quote]
Kaj delam? Predvsem predstavljam svoje mnenje. Odnos, ki se ustvarja, pa je samo virtualni, brez čustev. Na nobenega se ne navežem, nobenega ne bi pogrešal, če ga ne bo več in nobenega nimam raje, če se z menoj strinja. Me pa lahko kdo pritegne tako, da bi ga želel spoznat v živo.[/quote]
Hm,
pa tudi ne bi pogrešal tega Čveka oz. Mon-a?
Kaj delam? Predvsem predstavljam svoje mnenje. Odnos, ki se ustvarja, pa je samo virtualni, brez čustev. Na nobenega se ne navežem, nobenega ne bi pogrešal, če ga ne bo več in nobenega nimam raje, če se z menoj strinja. Me pa lahko kdo pritegne tako, da bi ga želel spoznat v živo.[/quote]
Hm,
pa tudi ne bi pogrešal tega Čveka oz. Mon-a?[/quote]
it, spravila si se na napačnega, res. Saj bi še kaj napisala, npr. da mini všeč, da se Robi zdaj strinja z Markom, itd… samo bi rada, da bo še kaj sončka v beli ljubljani 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Hm,
it, spravila si se na napačnega, res. Saj bi še kaj napisala, npr. da mini všeč, da se Robi zdaj strinja z Markom, itd… samo bi rada, da bo še kaj sončka v beli ljubljani 🙂 :)[/quote]
Katenjka
na nikogar se nisem spravila, sploh ne. Če boš brala tudi naslednje teme, boš videla, da se celo zelo strinjam s tem, kar Marko piše. Nobenega slabega, sitnega … tona ni bilo v mojem vprašanju. Samo vprašanje.
Pa da še obrazložim, zakaj sem vprašala… Meni se zdi da noben, ampak res noben, odnos ni brez čustev – tako je napisal, da se ustvarja virtualen odnos, brez čustev. To ni možno. Lahko napišeš, da je virtualen odnos, ampak še vedno so prisotna čustva, neko zadovoljstvo ob tem, da piše… In čim čutiš neko zadovoljstvo, potem bi to tudi pogrešal, čez čas, če tega več ne bi bilo…
Zato vprašanje. Če že ne virtualne osebe, kaj pa Mon ali ta Čvek, in vse kar predstavlja, kar daje, zadovoljstvo ob pisanju, izražanju itd…. Ali res ne bi tega pogrešal? Mislim, da bi. Ima pa zadnjo besedo Marko.
Ja, če bi Mon ukinili, bi ga nekaj časa pogrešal, ne bi pa pogrešal nobene osebe. Pogrešal bi debate, ki so drugačne, kot jih ustvarjamo v resničnem življenju. Ampak verjetno bi hitro našel kakšno nadomestilo. Torej imam odnos s forumom. Rad ga imam. 😉
Strokovna pomoč vedno prav pride…:)[/quote]
To glede pomoči se strinjam. 🙂
Samo na vprašanje nisi odgovoril… ker jaz sem rada na tekočem.:)[/quote]
A mislila si, da obstaja moderator in še en strokovnjak…?
Če gledam na tak način, potem smo vsi strokovnjaki, saj vsi odgovarjamo.
Ja. Se trudim, da bi bile čimbolj realne. Zame je že od nekdaj bil človek največja skrivnost. Debatiranje preko neta, je le ena izmed perspektiv, ki mi ponujajo neko sliko o tem kdo smo.
Že spet to vprašanje. Povedal bom le, da nikjer nisem rekel, da sem v zvezi, kakor tudi ne, da sem samski. To naj ostane skrivnost. Povem pa lahko, da igram pošteno igro za vse, ki me poznajo. 🙂
Hm,
it, spravila si se na napačnega, res. Saj bi še kaj napisala, npr. da mini všeč, da se Robi zdaj strinja z Markom, itd… samo bi rada, da bo še kaj sončka v beli ljubljani 🙂 :)[/quote]
Saj se res ne morem čisto strinjati z Markom…:)
Saj so vedno v nas neki občutki…Vsaka misel prebudi neke asociacije in s tem povezane občutke.
Neumno bi bilo trditi, da nmamo nekega odnosa…Vsaka komunikacija predstavlja nek odnos..Komunikacija je odnos in občutki nam pomagajo pri tem, da osebo na drugi strani čimbolj živo in s tem realno doživljamo.
Čutiti tisto, kar druga oseba čuti, omogoča razumevanje besed in s tem izboljša samo komunikacijo.
Je pa Marko pod besedo občutki imel v mislih nekaj globljega…Tiste občutke, ki jih čutiš le do partnerja, ne pa do osebe, ki je sploh ne poznaš.
Seveda Robi, v mislih je bilo kaj globljega. Te odnose s člani tukaj pa bi z lahkoto prekinil do vseh posameznikov in nimam posebne predstave o njih, saj jih ne poznam osebno in verjamem, da tudi mene ne bi pogrešali, če bi se poslovil. Sem pač bolj vizualno in čutno bitje in rabi še kaj več, kot samo tekst, za nek globlji odnos.
Tega pa ne verjamem. Vsaj kratkoročno ne. Čim najdeš z nekom neko nit, razumevanje, čim začutiš, da si z nekom v stiku, pa ima ta nekdo obraz ali pa ne, boš tega pogrešal. Ne zelo globoko, malo pa le. Tudi če bi potem pisal na drugem forumu, bi pisal ti, ni pa nujno, da bi tam zopet lahko komuniciral s podobnimi sebi oz. da bi lahko tam našel spet neko zadovoljstvo.
Tudi povratna informacija, ki jo dobivaš od tistih, ki tu gor pišemo (od enih bolj, od drugih manj), daje neko težo in razlog, da si zadovoljen, ko pišeš in komentiraš, daje neko težo in razlog, da ostajaš na tem forumu. Ali pa ne?
No, Robi, če ti pa lahko to verjamem, potem ti pa res lahko verjamem tudi ostalo…
Hm, ali mogoče zato želiš spoznati vse forumke tudi v živo…[/quote]
Oči menda res ne lažejo. Ljermontov je v Junaku našega časa napisal “Ste že kdaj videli človeka,ki se je smejal, njegove oči pa so ostale resne” ali nekja takega. Žal nimam knjige tu.
it, ti pa… to sem ti že napisala, ali pač? Ne trudi se, da bi videla čimveč dreves, ker se ti bo zgodilo, da ne boš videla gozda… To je problem, (ne pa to, če nekdo neha pisat tu sem gor… )
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] It, somišljeniki se vedno najdejo povsod, kamorkoli greš. Sila privlačnosti. 😉 Seveda je povratna informacija pomembna. Saj jaz se trenutno nimam namena poslovit. Ampak, če bi kdo manjkal, ga ne bi zelo pogrešal. Morda sploh ne bi opazil. Ljudje pridejo in grejo. Nimam pa z nobenim posebnega odnosa, recimo na ravni osebnih sporočil.
Jaz pa sploh ne vem, če sem že kdaj srečala koga, ki je isto mislil kot jaz. V rl to ni možno… tudi tu ni možno. Sem pa imela eno obdobje, ko sem si neskončno želela da bi imela sestro dvojčico. Resno.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Jaz pa sploh ne vem, če sem že kdaj srečala koga, ki je isto mislil kot jaz. V rl to ni možno… tudi tu ni možno. Sem pa imela eno obdobje, ko sem si neskončno želela da bi imela sestro dvojčico. Resno.[/quote]
Čisto isto res ni možno. Potem bi to bilo nekaj takega, kot če bi se sama s sabo pogovarjala.
Hitro bi se naveličala, pa naučila se ne bi nič novega o sebi.
Res je. Besede so eno, realnost nekaj drugega.
Pa tudi forumce, ne le forumke.
Hm, a misliš? To je vprašanje za Matjažka 🙂 :)[/quote]
Saj vsi včasih iščemo nekoga, ki bi se strinjal z nami…Mogoče bolj zato, ker iščemo tolažbo in samopotrditev…..S tem potem dobimo občutek sprejetosti in ljubezni.
Ni pa dobro, če bi se vedno nekdo strinjal z nami. S tem bi se gradila le sebičnost. Dobili bi vtis, da imamo vedno prav. Postali bi prevzetni, sebični….
Forum je zaprt za komentiranje.