Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prijateljico nadzira mož

Prijateljico nadzira mož

Kot je v naslovu…prijateljico mož non stop nadzira, se javlja na njene klice in velikokrat posluša pogovore in komentira.

Zadnjič jo kličem, dvigne on, ji preda telefon, potem pa hitro reče da mora it.

Opazile so tudi druge prijateljice…poleg tega pregleduje njene klice, slike, ji sledi na wc, če smo kje skupaj.

Tudi shujšala je zelo..poleti smo bili skupaj v hoteli in si ji vzela za jest pri samopostrežni večerji, med tem ji je nekaj šepnil na uho in potem ni jedla.

Zelo sem zaskrbljena in ne vem kako ji pomagat. Tip je očitno psiho.

Očitno gre za odnos, ki ni zdrav. Če se da jo probaj dobit na samem, ko veš da njega ni…računaj da ji bo težko priznati resnico, če je res kaj takega.

Sem v prostoru. Na tem svetu obstajajo skriti prostori v katerih se dogajajo čudne stvari, karkoli, ni, da ni.

Groza 🙁 Tako nadziranje se lahko stopnjuje do najhujšega, ali umora, ali samomora. Sama si ne more pomagati. Upam, da otrok nimata, če pa jih imata, pa je nujno, da se obvesti CSD in policijo. Gotovo doživlja tudi druge oblike nasilja. Ali hodi v službo, ima kakšne obveznosti izven doma? Ji lahko kako posreduješ številko npr. SOS telefona, 080 11 55 (24-urna brezplačna telefonska linija za pomoč ženskam v stiski?

Ne bo se nehalo samo od sebe. Ona pa ima očitno že hude posledice, tako na psihičnem kot na fizičnem zdravju.

Lahko tudi ti pokličeš na zgoraj omenjen telefon in se posvetuješ, kaj lahko narediti.

Samo ne obupaj, tudi če zdaj ne moreš do nje 🙁 Še najlažje bo, če se med sabo povežete z drugimi prijateljicami, skupaj ste močnejše.

Sklepam da je njen moz Srbin.

ni Srb. Je kar Slovenec

Bila v takem odnosu pred leti. Psihično sem bila uničena, a nikomur upala povedat. Bilo me je sram, ker sva veljala za top par.

Pa mi je potem ena odprla oči, niti ne prijateljica, ker jim nisem pustila blizu. Upoštevaj to, da se boji, jo je sram.

Ampak vztrajaj…

Najbolj vazno da ti neodnehas jo klicat .

Vcasih ko mozovom ni da kera klice, tista tud neha klicat.ker se ji zamal zdi.

Uglavnem ne odnehaj .

Na pogovor jo povab rec da mas ti probleme.

Potem pa ji al direkt poves kaj se ti zdi.

Druge ideje nimam.

Eni tipi so res bolani, ne gre pri njem za varanje pa da bi pol njo nadziral, enostavno so bolniki. Take je treba spravit k zdravniku, ženo pa stran od njega.

Vztrajaj in bodi previdna.

Odgovor na objavo uporabnika
worried632, 28.09.2021 ob 11:01

Kot je v naslovu…prijateljico mož non stop nadzira, se javlja na njene klice in velikokrat posluša pogovore in komentira.

Zadnjič jo kličem, dvigne on, ji preda telefon, potem pa hitro reče da mora it.

Opazile so tudi druge prijateljice…poleg tega pregleduje njene klice, slike, ji sledi na wc, če smo kje skupaj.

Tudi shujšala je zelo..poleti smo bili skupaj v hoteli in si ji vzela za jest pri samopostrežni večerji, med tem ji je nekaj šepnil na uho in potem ni jedla.

Zelo sem zaskrbljena in ne vem kako ji pomagat. Tip je očitno psiho.

Pozdravljena!

Tvoja prijateljica je žrtev psihičnega bolnika. V bistvu ni niti pomembna njegova diagnoza, pomembno je da tvoje prijateljica zbeži daleč stran od njega. Predlagam ti, da se konkretno pogovoriš z njo in ji poizkušaj pomagat, predvsem pa ji svetuj, naj poišče pomoč in se izveče iz tega toksičnega odnosa.

Najbrž je že tako globoko, da se sama ne bo zmogla izvleči. Verjemi mi, tudi sam sem bil žrtev borderline ženske in se sam nisem mogel izvleči iz tega primeža. Takšni ljudje okupirajo tvoje življenje in sploh nas, ki smo čustveno bolj ranljivi izmozgajo do konca. Najbrž jo ima pod kontrolo 24/7, ima bolestno ljubosumje, ona pa je pod toksičnih psihičnim nasiljem. Jaz sem šele ob pomoči družine in prijateljev zbežal od borderline ženske, ko je bilo tako hudo, da me je psihično in fizično maltretirala, varala in nadzirala praktično ves čas.

Sama se bo najbrž težko izvlekla iz tega. Pomagaj ji, kot prijateljica. Preberi si kakšen članek o osebnostnih motnjah in kako ti ljudje vplivajo na partnerje.

Vem da to obstaja in tudi to, da take teme nabirajo klike, ne znam se pa poistovetiti in ne  razumem ljudi, ki se podredijo psihopatu.

“ne dovoli”? WTF?

replika neprijavljena, 28.09.2021 ob 12:34

Vem da to obstaja in tudi to, da take teme nabirajo klike, ne znam se pa poistovetiti in ne  razumem ljudi, ki se podredijo psihopatu.

“ne dovoli”? WTF?

Se vidi, da nimaš izkušenj na tem področju. Problem je v tem, da so takšni ljudje na začetku zveze vsi sladki, obstaja celo izraz za to “mirroring”, kar pomeni da preslikajo vse tvojega lastnosti nate, počutiš se kot kralj/kraljica, vse to je ubistvu njihov bolesten način preživetja. Na tak način delujejo. S časom, ko si z njimi več časa, pa se začne psihično nasilje. Ko si na vrhuncu zaljubljenosti, te počasi začnejo nadzirat, so tudi zelo dobri igralci. Začne jih motit ta prijateljica, pa druga, pa sodelavka, pa ženska na ulici, pa ne posvečaš jim dovolj pozornosti, pa nisi kupil prave hrane, pa nisi kupil pravega darila. In vse to se počasi stopnjuje do te mere, da imajo vso kontrolo nad tabo.

Kot pravim, nekateri smo bolj ranljivi pred čustvenimi vampirji. Ampak to ne spremeni dejstva, da so ti ljudje hudo psihično bolni in potrebujejo dolgoročno zdravljenje.

žrtev psihičnega nasilja, 28.09.2021 ob 12:43

Se vidi, da nimaš izkušenj na tem področju. Problem je v tem, da so takšni ljudje na začetku zveze vsi sladki, obstaja celo izraz za to “mirroring”, kar pomeni da preslikajo vse tvojega lastnosti nate, počutiš se kot kralj/kraljica, vse to je ubistvu njihov bolesten način preživetja. Na tak način delujejo. S časom, ko si z njimi več časa, pa se začne psihično nasilje. Ko si na vrhuncu zaljubljenosti, te počasi začnejo nadzirat, so tudi zelo dobri igralci. Začne jih motit ta prijateljica, pa druga, pa sodelavka, pa ženska na ulici, pa ne posvečaš jim dovolj pozornosti, pa nisi kupil prave hrane, pa nisi kupil pravega darila. In vse to se počasi stopnjuje do te mere, da imajo vso kontrolo nad tabo.

Kot pravim, nekateri smo bolj ranljivi pred čustvenimi vampirji. Ampak to ne spremeni dejstva, da so ti ljudje hudo psihično bolni in potrebujejo dolgoročno zdravljenje.

Priznam da nimam in mislim, da ne morem imeti. Od mladih nog imam že dar, da znam čisto prijazno in brez slabe vesti  nekomu reči ne in ne prenesem nobenega vtikanja vame ali spreminjanja mojih navad ali osebnosti.

Vem pa, da to obstaja, čeprav si ne zmorem predstavljati, da lahko nekdo odrasli osebi odreja kaj naj obleče in s kom naj se druži. Bohnedej še brska po telefonu ali določa hrano. Znanstvena fantastika zame.

ŽS ali ŽH?

Darinka458, 28.09.2021 ob 11:11

Sklepam da je njen moz Srbin.

Darinka ja si dobila odgovor, da je Slovenec!!! In očitno je tudi šovinist, šovinist tvoje baže.

replika neprijavljena, 28.09.2021 ob 12:54

Priznam da nimam in mislim, da ne morem imeti. Od mladih nog imam že dar, da znam čisto prijazno in brez slabe vesti  nekomu reči ne in ne prenesem nobenega vtikanja vame ali spreminjanja mojih navad ali osebnosti.

Vem pa, da to obstaja, čeprav si ne zmorem predstavljati, da lahko nekdo odrasli osebi odreja kaj naj obleče in s kom naj se druži. Bohnedej še brska po telefonu ali določa hrano. Znanstvena fantastika zame.

Draga replika, ko bi bilo več takih kot si ti, da bi znali reči ne. Tudi jaz sem se tega učila dolgo časa.

Vem, da obstaja veliko takih moških, ki imajo izredno radi nadzor nad svojimi ženskami. Ne gre zato, a zna rečt ne ali ja..gre za strah in tipi to začutijo.

primer kontrol freaka, s sociopatskimi nagnjenji. Poznam. Se mu je razvilo po nekje 10ih letih zakona, ko je tudi napredoval na vodilni položaj  na delovnem mestu – Na vrhnji stolček  in ko ni imel več tiste kontrole nad seboj, ko jo je imel prej. in ga je tako zasvojilo, da je to počel tudi doma od takrat naprej, kot da bi si tako tudi sproščal vse ventile za nazaj, ko je onnadzor doživljal, pa ni  mogel, kot je potem lahko v službi, brez nadzorovanja….. Enako: hodil za menoj na WC, s kom se pogovarjam, mi v javnosti kazal z roko, točno koliko korakov moram za njim hoditi, skoraj ne več vštric. Grozno.

izhajalo pa iz tega, kot se je kasneje izkazalo, da zaradi nečednosti pri poslih, se je izjemno bal tudi naročenega prisluškovanja, ali pa da bi kriminalisti potrkali zjuitraj na vrat s sodnim nalogom ( dela v gospodarstvu, določeni branži, ljer vladajo lobisti, delilvci kreditov, ipd.

Avtorica, ne bo ji lahko, če je že tako daleč. Tip jo ima v kontrolnem primežu, ker to podzavestno in psihično potrebuje, ga to hrani in zadovoljuje. Počasi in previdno napeljati, da bo šla stran od takega.

Lahko rečem, da poznam tak primer, podoben. Sošolka iz faksa je naletela na takega tipa in ji ni pustil dihati, povsod z njo. Smo se zmenile, da gremo ven in ona z njim. Smo mislile, da ej pač prišel jo pospremit in ne. Z nami je bil cel večer. Na wcju sem jo povprašala, zakaj, kako?? Pa mi je zabrusila, da če jaz nimam tako pristnega odnosa z mojim, da najs e zamislim. No čez nekaj let se je precej zakompliciralo, je prišla na koncu do mene in me prosila za pomoč.

Tako da, takih ljudi se ogibat na dooolgo in široko in čim zaslutiš, da je kaj narobe…šcc stran.

Tudi sama sem v podobnem odnosu..

Preberte si custvene vampirje v njej so opisane osebnostne motnje ,manipulacija psihicno nasilje nadzor knjiga je vredna branja in v pomoc …. in pa skupina na fbhttps://www.facebook.com/groups/284418758634464/?ref=share    poiscite je tudi na youtubu jana pristovsek.

Če sta šele začela zvezo ga naj pusti in si najde boljšega. Če pa sta že dalj časa v zvezi in imata že otroke pa verjamem, da ni tako enostavno a bo mogla to rešiti, da ne bo obremenjena s tem. Obstaja pa še ena manjša verjetnost, da če sta že dalj časa v zvezi pa morda on prej ni bil tak, sedaj pa je, obstaja verjetnost, da mu je ona dala povod za to…je kaj videl ali slišal ali prebral in je bilo preveč…

Obrnite se na društvo za nenasilno komunikacijo, inštitut 8.marec. Lahko tudi vi. Čimprej! V primeru moje sodelavke, se je tak odnos končal z njenim umorom. Zato ne odlašajte!

žrtev psihičnega nasilja, 28.09.2021 ob 12:22

Pozdravljena!

Tvoja prijateljica je žrtev psihičnega bolnika. V bistvu ni niti pomembna njegova diagnoza, pomembno je da tvoje prijateljica zbeži daleč stran od njega. Predlagam ti, da se konkretno pogovoriš z njo in ji poizkušaj pomagat, predvsem pa ji svetuj, naj poišče pomoč in se izveče iz tega toksičnega odnosa.

Najbrž je že tako globoko, da se sama ne bo zmogla izvleči. Verjemi mi, tudi sam sem bil žrtev borderline ženske in se sam nisem mogel izvleči iz tega primeža. Takšni ljudje okupirajo tvoje življenje in sploh nas, ki smo čustveno bolj ranljivi izmozgajo do konca. Najbrž jo ima pod kontrolo 24/7, ima bolestno ljubosumje, ona pa je pod toksičnih psihičnim nasiljem. Jaz sem šele ob pomoči družine in prijateljev zbežal od borderline ženske, ko je bilo tako hudo, da me je psihično in fizično maltretirala, varala in nadzirala praktično ves čas.

Sama se bo najbrž težko izvlekla iz tega. Pomagaj ji, kot prijateljica. Preberi si kakšen članek o osebnostnih motnjah in kako ti ljudje vplivajo na partnerje.

Lepo je prebrati, da si se s pomočjo družine rešil iz pekla borderline žene. Res je tako, da se sam ne moreš rešiti iz tega, ker te borderline oseba psihično izčrpa. Marsikdo, pa nima te sreče!

Ne moreš pomagat osebi, ki pomoči noče. Žal. Veliko je tega in še hujših zadev. Pa nočejo vstran.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close