Prijateljica si je raje kupila stanovanje na morju kot da bi potovala
Nič jaz v to ne verjamem. Na razvitem zahodu pravega kapitalizma, kjer imajo v povprečju trikrat višje dohodke kot v našem obubožanem socializmu, več kot polovica ljudi stanuje v najemniških stanovanjih, niso lastniki hiš, kaj šele, da bi imeli še vikende lastniške. A izropan, lačen, gol in bos narod s podpovprečnimi dohodki in nadpovprečnimi davki, bo pa kar poln nepremičninskega lastništva doma in na tujem? Tega še v Švici ni!
Khmmm… A ti res verjameš, da obstaja univerzalni “prav”???
[/quote]
Obstaja, le da v svetu današnje popolne zarukanosti in čoknjenosti ljudi, ga ni več zaznat. Tudi pri avtorici in tisti, ki je vse dala za stanovanje, ne. Univerzalni prav je v bistvu življenja, za ta čut ste današnja čreda prikrajšana, ga niste razvili.
Ko preberem tak umotvor najprej pomislim na dve stvari:
1. nekdo hoče provocirat
2. avtorica je “glupa ko točak” kar pod podkrepi z vprašanjem “Kdo mislite, da ima bolj prav?”
Vsakemu, ki ima koleščka na pravem mestu je jasno, da smo različni in da si vsak naredi tako kot mu ustreza.
Nekaterim ustreza, da si naredijo “zgornji štuk” pri starših in potem se hvalijo kako potujejo po svetu, neprecenljiv presežek res še posebej ko bi radi drugim pametovali kam naj svoj denar vložijo LOL
V omenjenih deželah je najemno razmerje zelo urejeno. Pravice in dolžnosti imata tako najemnik kot lastnik, zato je najem v obojestransko korist. Pri nas pa kot bi se kdo delal norca. Po eni strani se lastniki obnašajo posestniško in za drag denar oddajajo luknje s prastarim pohistvom, po drugi strani najemnika, ki ne plačuje, ne moreš postaviti na cesto. Zato gre narod raje v nakup. Tudi zato, ker imaš na stara leta neko premoženje, brez katerega še v dom ne moreš.
Ne razumem zakaj nekateri tako poveličujete potovanja … tudi jaz rada potujem, ampak zmerno, pa tudi mene zanima samo Evropa, področje iz kjer izhajam in mi lahko kot ekonomistu tudi koristi. Sicer si želim, da bi bila vsaj enkrat na drugih kontinentih, ampak če ne bom, pač ne bom in verjetno tudi ne bom. Jaz vedno rečem, lahko sem kjerkoli, pomembno je, da sem z ljudmi, ki jih imam najrajši: pa je to lahko domači vrt ali pa Nemčija. Človek mora biti zadovoljen z majhnimi stvarmi, denar pa vlagati za kvalitetno starost.
Tudi jaz menim, da če ne drugega, bi lahko privarčevala za kakšno garsonjero, če ne drugje na periferiji in jo npr. oddajala.
Imata razlicna stila zivljenja.
Ko sem bila mlajsa, sem zivela kot ti – vse v potovanja.
Zdaj, ko sem starejsa, zivim kot tvoja prijateljica.
Imam apartma na morju, v katerem uzivam 1 mesec, drugi mesec ga pa oddajam po 60 eur/noc, izven sezone 40 eur/noc.
Tako mi ustvari vir dogodkov, ki jih imam za potovanje z druzino.
Forum je zaprt za komentiranje.